Filme cu nazisti & lagare!

21 4
Listă creată de RazvanLupescu pe 30 Septembrie 2012 | ultima modificare pe 22 Noiembrie 2013
Genuri: Dramă, Război
64 filme
Ordoneaza dupa: Data adăugării | Popularitate
 • NOTA (IMDB: 6.30) 7,2
  Războiul lui Tom Hart
  Decembrie 1944. Intr-un lagar al prizonierilor de razboi, un tanar va ajunge avocatul unui negru acuzat de crima. Multe necunoscute si semne de intrebare apar.
 • NOTA (IMDB: 8.90) 9,3
  Lista lui Schindler
  Povestea adevărată a lui Oskar Schindler, un afemeiat și un profitor, care salvează viețile a mai bine de 1100 de evrei în timpul Holocastului. O mărturie emoționantă despre ororile războiului și despre alterarea caracterelor umane în timp de război.
 • NOTA (IMDB: 7.60) 8,2
  Falsificatorii de bani
  Inspirat din realitate, Falsificatorii prezinta cea mai complexa operatiune de falsificare din istorie, pusa la cale de nazisti in 1936. Salomon "Sally" Sorowitsch (Karl Markovics) este regele falsificatorilor. Duce o viata boema, condimentata din plin cu jocuri de noroc, alcool si femei in Berlinul nazist. Cand este arestat de inspectorul Friedrich Herzog (Devid Striesow), barbatul primeste, datorita abilitatilor sale extraordinare, o misiune secreta: Operatiunea Berhard, in cadrul careia trebuie sa produca pe banda rulanta valuta falsificata. Dar in timp ce Salomon incearca sa saboteze economia inamicilor Germaniei, partenerul sau Adolf (August Diehl) refuza sa-si foloseasca mestesugul pentru profitul nazistilor. Constient ca operatiunea va prelungi razboiul in detrimentul lumii intregi, Salomon are de luat o decizie grea.
 • NOTA (IMDB: 8.60) 9,1
  Viața e frumoasă
  In centrul povestii se afla Guido (Roberto Benigni) - un personaj nutrind să deschidă o librarie proprie. Este anul 1939. Guido a venit in Arezzo, un orasel din Toscana, ignorand antisemitismul manifestat de catre guvernul fascist.
 • NOTA (IMDB: 7.50) 8,2
  Evadare din Sobibor
  In timpul celui de-al doilea razboi mondial, cei concentrati in lagarele de exterminare puteau spera la supravietuire doar incercand sa evadeze. In cazul celor de la Sobibor, acest lucru era posibil doar daca evadau toti cei 600 de prizonieri.
 • NOTA (IMDB: 7.80) 8,9
  Băiatul în pijama vărgată
  Cu acţiunea plasată în timpul celui de-al doilea război mondial, povestea este spusă prin ochii inocenţi ai lui Bruno, fiul de 8 ani al unui comandant dintr-un lagăr de concentrare. Băiatul se împreteneşte cu un băieţel evreu, aflat după gardurile lagărului. Când tatăl lui află de amiciţie, îi interzice fiului său să se mai aproprie de gard. Urmările neaşteptate ale deciziei tatălui nu întârzie să apară.
 • NOTA (IMDB: 8.50) 9,1
  Pianistul
  Bazat pe memoriile pianistului W. Szpillmann, Pianistul este povestea adev
 • NOTA (IMDB: 8.20) 8,3
  Holocaust
  Serialul prezintă eforturile unei familii de evrei de a supraviețui în cel de-al Doilea Război Mondial cât și ororile naziștilor asupra comunităților semite.
 • NOTA (IMDB: 7.70) 8,2
  Alegerea Sophiei
  Sophie, o catolica poloneza, este supravietuitoarea lagarului de concentrare nazist de la Auschwitz. Aici si-a pierdut sotul, copiii, parintii. Sosit la New York pentru a scrie o carte, tanarul Stingo o intalneste si se indragosteste de ea.
 • NOTA (IMDB: 7.10) 7,4
  Zona mortii
  Ca parte a solutiei finale nazistii fãceau apel la “unitãti speciale” cunoscute sub numele de Sonderkommandos al cãror rol era sã ajute în procesul de exterminare în taberele de concentrare din timpul celui de-al Treilea Reich. Acesti evrei duceau condamnatii în camerele de gazare si le scoteau cadavrele dupã gazare. În schimbul acestei munci se bucurau de privilegii nemaiauzite`nainte de a fi exterminati la rândul lor dupã 4 luni. Bazat pe mãrturiile martorului ocular dr. Miklos Nyszli, do
 • NOTA (IMDB: 7.20) 8,1
  Sfidarea
  Inspirat din fapte reale. Anul 1941. Evreii din Europa de est sunt masacrati de nazisti. Reusind sa evadeze dintr-un lagar, trei frati evrei se refugiaza in padurie. Acolo reusesc sa transforme o lupta de supravietuire in ceva mult mai important.
 • NOTA (IMDB: 7.70) 8,0
  Europa Europa
  Filmul se bazeaza pe evenimentele reale petrecute intre 1938 si 1945. Salomon "Solly" Perel este un evreu polonez din Germania, a carui viata se schimba radical atunci cand nazistii intra cu forta in apartamentul sotiei sale. Separat de parintii si fratii sai, Solly se salveaza numai datorita uniformei naziste pe care o imbraca. Acest prin gest este avampremiera viitoarei sale "cariere". De aici, Solly este supus multor incercari insa cea mai mare este aceea de a ucide la randu-i evrei.
 • NOTA (IMDB: 7.30) 7,9
  Revoltă la Varșovia
  Folosindu-se de arhiva foto a ghetoului de la Varşovia, acest "interviu" realizat de Jon Avnet vorbeşte despre memoriile lui Marek Edelman şi despre rolul jucat de acesta în rebeliunea celor încarceraţi acolo împotriva naziştilor, în 1943
 • NOTA (IMDB: 9.50) 9,2
  Camarazi de război
  Această terifiantă saga despre cel de-al Doilea Război Mondial urmăreşte îndeaproape drumul parcurs de cei 147 de membrii ai trupelor paramilitare ale unităţii Easy Company, încă de la primele antrenamente, până în memorabila zi a debarcării în Normandia, când
 • NOTA (IMDB: 8.30) 8,4
  Ticăloși fără glorie
  În Franţa ocupată de germani Shosanna (Melanie Laurent) priveşte neputincioasă cum familia ei este executată de colonelul nazist Hans Landa (Christoph Waltz). Shosanna scapă ca prin urechile acului şi fuge la Paris, unde-şi creează o nouă identitate
 • NOTA (IMDB: 7.10) 8,1
  Operațiunea Valkyrie
  In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, colonelul german von Stauffenberg e ranit in Africa si se intoarce in tara. Nemultumit de abuzurile nazistilor, Stauffenberg accepta sa conduca Operatiunea Valkyrie, al carei scop e asasinarea lui Hitler.
 • NOTA (IMDB: 8.30) 8,7
  Ultimele zile ale lui Hitler
  În toiul unei nopţi de noiembrie, în 1942, mai multe tinere sunt escortate de ofiţeri SS prin pădure, către "Vizuina Lupului", cartierul general al lui Hitler din estul Prusiei. Tinerele sunt candidate la postul de secretară personală a Fuhrer-ului.
 • NOTA (IMDB: 7.60) 8,4
  Cititorul
  "The Reader" este inspirat din romanul lui Bernhard Schlink, publicat în 1995, care are la bază povestea unei aventuri dintre un adolescent şi o femeie mai în vârstă. Cei doi încep o relaţie amoroasă, pasională şi intensă, care se termină brusc în momentul în care Hanna (Kate Winslet) dispare, fără nicio explicaţie, din viaţa tânărului
 • NOTA (IMDB: 7.60) 8,5
  Inamicul e aproape
  În vreme ce armatele germană și rusă se înfruntă, Vassili, trăgător de elită, își pândește dușmanii. Vanitatea îl împinge într-un duel cu cel mai bun lunetist german, maiorul Konig, cei doi găsindu-se antrenați într-o luptă cu caracter personal.
 • NOTA (IMDB: 7.30) 8,2
  Noaptea generalilor
  "Personajele interpretate de Peter O'Toole si Omar Sharif sunt cabotine dar perfect verosimile. Decorurile, costumele si sunetul sunt impecabile, iar imaginea e coplesitoare. Ritmul este lent, dar compensat de drama apropiata." - Mike Sarne - 1967 (Films and Filming).
 • NOTA (IMDB: 8.30) 8,4
  Procesul de la Nurnberg
  Filmul regaseste magia nelinistitoare a marilor procese redate pe ecran. Are in plus, acea importanta particulara (ceea ce justifica lungimea sa neobisnuita) pe care i-o da personalitatea acuzatiilor: conducatorii regimului nazist judecati drept.
 • NOTA (IMDB: 7.80) 7,9
  Conspirația
  In luna ianuarie a anului 1942, intr-o suburbie a Berlinului a avut loc o intalnire la nivel inalt a liderilor nazisti, condusa de Seful Oficiului pentru Siguranta Reichului, al carei rezultat a fost adoptarea oficiala a Holocaustului.
 • NOTA (IMDB: 6.80) 7,6
  Confruntarea
  Nazistii din Melbourne isi varsa furia pe localnicii vietnamezi pentru ca li se pare ca acestia ar ameninta puritatea rasiala. In cele din urma vietnamezii decid sa ia masuri, ii infrunta pe nazisti si reusesc sa-i puna pe fuga. O femeie predispusa la atacuri de epilepsie insoteste ceata de nazisti si ii ajuta la fuga din fata justitiei. Dar boala ei este tot un semn al impuritatii…
 • NOTA (IMDB: 7.30) 7,7
  Hitler - ascensiunea raului
  Cine a fost si cum a ajuns Hitler la putere? La 10 ani era un copil izolat, mai tarziu artist plastic. Lipsit de talent, ajunge pe strazi, acuzandu-i pe straini de tot ceea ce e rau in tara. In timpul Primului Razboi Mondial, vrea sa se faca remarcat
 • NOTA (IMDB: 6.80) -
  Hitler: The Last Ten Days
  Actiunea filmului incepe pe 20 aprilie 1945 cand Hitler sarbatorea implinirea a 56 de ani si se termina zece zile mai tarziu, pe 30 aprilie, cand cel mai terifiant dictator al omenirii cunoscut vreodata se sinucide. Totul se petrece in bunker-ul lui de la Berlin, unde Hitler, abandonat de toata lumea, cade in depresie, care foarte repede se transforma in nebunie si in final il conduce la sinucidere.
 • NOTA (IMDB: 7.50) 8,0
  Napola - Elita lui Hitler
  Ne aflam in 1942. Friedrich Weimer, un baiat foarte muncitor de 17 ani dintr-un district al clasei muncitoare din Berlin, adora sa boxeze. Singura sa problema e ca ezita tot timpul sa dea lovitura finala care l-ar putea face KO pe oponentul sau. In timpul unui meci de box, e zarit de un ofiter de recrutare Napola care se ofera sa-l ajutre. 'NaPolA' e acronimul de la 'National Politische Erziehungs Anstalt' sau "Institutul national de educatie politica", un tip se scoala elitista infiintata in G
 • NOTA (IMDB: 6.30) 7,9
  Atentat la viata lui Hitler
  Va reusi planul lor sa opreasca nebunia? in perioada in care zilele Germaniei Naziste incepeau sa fie numarate, un grup de ofiteri superiori condusi de Claus Von Stauffenberg, un colonel provenit din radurile aristocratiei, si-au riscat vietile pentru a salva ce mai era de salvat intr-o tara ravasita de razboi. Scopul lor: sa-l asasineze pe Fuhrer in cadrul unei intalniri care urma sa se deruleze in “Vizuina Lupului” (Wolfsschanze) – cartierul general al armatei naziste din Prusia Orient
 • NOTA (IMDB: 7.20) -
  National Geographic: 42 Ways to Kill Hitler
 • NOTA (IMDB: 8.20) 7,8
  Apocalypse: The Rise of Hitler
 • NOTA (IMDB: 7.30) 7,7
  Amen
  Subiectul filmului vorbeste despre tacerea Papei Pius al XII-lea (Marcel Iures) in fata dramei Holocaustului. Pelicula povesteste istoria tragica si reala a unui ofiter SS protestant, Kurt Gerstein (personaj al germanului Ulrich Tukur), ale carui semnale de alarma catre Biserica si Vatican in legatura cu lagarele de exterminare naziste ramin fara efect. El este ajutat de un tanar iezuit, Ricardo Fontana, un personaj fictiv, pe care actorul Mathieu Kassovitz il joaca extrem de convingator.
 • NOTA (IMDB: 7.10) 8,3
  Pădurea Katyn
  In 1940, serviciile secrete sovietice ucid mii de prizonieri razboi polonezi. Un subiect pana acum considerat tabu este analizat de catre celebrul Andrzej Wajda, care patrunde intr-una dintre cele mai negre perioade din istoria Poloniei. Un manunchi de vieti interactioneaza in filmul sau, dar numai unele dintre personaje vor supravietui.
 • NOTA (IMDB: 7.50) 8,3
  Stalingrad
  După mai mult de un an de lupte în Est, armatele germane continuă să avanseze în teritoriile apărate de Armata Roşie. Victoriile vin una după alta, moralul trupelor germane este extrem de ridicat, aprovizionarea cu muniţie şi alimente decurge perfect, iar numărul mare de prizonieri sovietici întăresc iluzia că sfârşitul Uniunii Sovietice este aproape
 • NOTA (IMDB: 6.50) 7,7
  Jakob mincinosul
  In 1944, in Polonia ocupata de nazisti, Iacob, proprietarul unei cafenele de mult inchise dintr-un ghetou evreiesc, aude din intamplare un buletin de stiri la un post de radio interzis. Adus in biroul comandantului german pentru o presupusa incalcare a interdictiei de a circula noaptea, Iacob aude o stire despre victoriile fortelor sovietice asupra germanilor, intr-un oras aflat nu foarte departe de ghetou. Desi plin de bucurie, el nu poate impartasi vestea compatriotilor sai pentru a nu fi banu
 • NOTA (IMDB: 5.50) 6,7
  Buncarul
  Suntem in anul 1944. Armata germana se afla in retragere. Urmarita prin tara de fortele aliate americane, o companie de soldati nazisti isi cauta refugiul intr-un buncar anti-tanc. In labirintul de tuneluri aflat dedesubtul buncarului incep sa se intample lucruri stranii, terifiante. Rand pe rand, soldatii incep sa clacheze nervos sau sa fie ucisi. Paranoia pune stapanire pe intregul grup. S-au infiltrat americanii sau exista o forta a raului pandind printe zidurile acestui complex?
 • NOTA (IMDB: 7.60) 8,2
  La hotarul dintre viață și moarte
  The Thin Red Line este povestea unui grup de soldaţi dintr-o companie de infanterie a armatei americane, care luptă în crancena bătălie de la Guadalcanal, în Al Doilea Război Mondial.
 • NOTA (IMDB: 8.60) 9,0
  Salvați soldatul Ryan
  Apreciat de critici si public, Salvati soldatul Ryan, regizat de Steven Spielber, e un film de neuitat, care a avut un impact profund si de durata in toata lumea. Castigator a cinci premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun regizor, filmul a luat premii si pentru imagine, montaj, sunet si montaj de sunet. Mai mult de 70 de critici, inclusiv cei de la revista Time, USA Today, New York Times si Entertainment Weekly) si grupuri de critici din New York, Chicago, Dallas-Ft. Worth si
 • NOTA (IMDB: 7.90) 8,2
  Scrisori din Iwo Jima
  Acum peste 60 de ani, soldati americani si japonezi au luptat la insula Iwo Jima. Zeci de ani mai tarziu, mai multe sute de scrisori sunt dezgropate la Iwo Jima, scrisori care dau chip si glas barbatilor care au luptat acolo.
 • NOTA (IMDB: 7.10) 7,7
  Steaguri pline de glorie
  Februarie, 1945. Pe insula Iwo Jima are loc una din cele mai sangeroase batalii din cel de-Al Doilea Razboi Mondial. La inceputul luptei, un steag american apare pe muntele Suribachi, si imaginea celor 5 soldati care l-au ridicat face inconjurul SUA.
 • NOTA (IMDB: 5.80) 7,5
  În Tranzit
  Leningrad, anul 1946. Un grup de prizonieri, germani, este trimis de crudul comandant rus Pavlov, în tranzit, într-un lagăr condus de femei. Printre prizonieri sunt infiltraţi şi ofiţeri SS. La început ostile, femeile îi privesc cu duşmănie pe cei care le-au ucis soţii şi prietenii, astfel încât, întâlnirea dintre cele două grupuri – gardiencele, femei, care toate au suferit de foame în timpul celor trei ani de blocadă, şi tuturor le-a murit cineva ucis de către nemţi şi prizonierii, veniţi dintr-un lagăr de munca siberian – se transformă într-o încercare de depăşire a ororilor petrecute în război. La început, doar doctoriţa Natalia şi bucătăreasa îi tratează cu demnitate pe prizonieri, printre care se află şi Max, un bărbat de care Natalia se simte atrasă. Sub controlul absolut, omnipotent şi omniprezent al NKVD-ului, între cele două grupuri se stabilesc relaţii, se înfiripă idile şi se încearcă redescoperirea umanităţii pierdute. Este oare posibil să existe dragoste, într-o perioadă în care triumfă haosul şi disperarea? 
 • NOTA (IMDB: 7.80) 8,4
  Lista neagră
  Olanda, 1944. O fosta celebra cantareata evreica, Rachel, acum refugiata in Olanda rurala, incearca sa ajunga in teritoriile eliberate de sub influenta germana. O patrula surprinde grupul de refugiati in care se afla si numai ea reuseste sa scape cu viata. Ajunsa teafara la destinatie, Rachel intra in Rezistenta si, sub numele de Ellis de Vries, reuseste sa se infiltreze in Serviciul de Informatii german. Il seduce pe ofiterul Muntze si acesta, sedus, ii ofera o slujba...
 • NOTA (IMDB: 6.10) 8,2
  Pearl Harbor
  Într-o dimineaţă liniştită de Duminică, în decembrie, când copiii se joacă, iar familiile merg la biserică, avioane de luptă japoneze au brăzdat cerul, lansând un atac surpriză asupra forţelor armatei americane din Pearl Harbor, Hawaii. Această zi care a scos America din izolarea sa liniştită şi a aruncat-o în plin război, schimbând cursul istoriei, este oglindită într-un film despre patriotism, pasiune şi dragoste.
 • NOTA (IMDB: 7.30) 8,3
  Drumul de întoarcere
  Povestea unui ofiţer polonez de cavalerie, capturat de Armata Roşie, care reuşeşte să evadeze din Gulagul siberian în 1941.
 • NOTA (IMDB: 7.00) 7,6
  Misiune sinucigasa
  Un cetatean german care traieste in India, in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, este santajat de englezi, pentru a se infiltra in calitate de ofiter SS la bordul unei nave care pleaca din Japonia catre Germania. Misiunea sa este de a dezamorsa incarcaturile explozibile, pentru ca nava sa nu poata fi aruncata in aer atunci cand va fi interceptata de navele engleze.
 • NOTA (IMDB: 7.40) 7,3
  Razboi pe mare
  Viziunea cinematograficã a producãtorului si regizorului Otto Preminger asupra bombardamentului de la Pearl Harbor, detalii ale devastatorului atac surprizã asupra bazei navale, precum si explozive relatãri din culise.
 • NOTA (IMDB: 6.00) 6,7
  Mesaje secrete
  In timpul celui de-al doilea razboi mondial, doi puscasi marini trebuie sa protejeze limbajul codificat navajo, pentru a nu cadea in mainile japonezilor.
 • NOTA (IMDB: 4.60) 7,4
  The Last Drop
  Intr-o incercare indrazneata de a incheia razboiul inainte de Craciun, Winston Churchill si inaltul comandament britanic pun la cale un plan extraordinar: Operatiunea Market Garden. 35.000 de trupe britanice invadeaza Olanda, acum sub ocupatie germana. Aceasta ar fi cea mai mare invazie aeriana de acest gen din istorie. In timpul operatiunii unul dintre regimente, numit Matchbox, se desparte de restul armatei si actioneaza separat. La putin timp dupa aterizare situatia micului regiment devine cr
 • NOTA (IMDB: 7.40) 8,0
  Gruparea Baader Meinhof
  Undeva în anii '70, Ulrike Meinhof, un jurnalist radical din clasa de mijloc, se înrolează în grupul armat condus de Andreas Baader şi devine partizan clandestin. Filmul reconstituie povestea dramatică şi sângeroasă a R.A.F. (Rote Armee Fraktion) de la primele atacuri până la acel epilog zguduitor - sinuciderile în masă din 1977
 • NOTA (IMDB: 6.80) 7,8
  Femeile din umbră
  Ne aflăm în primăvara anului 1944, în ajunul debarcării din Normandia. În urma reuniunii de la Teheran, Aliaţii au plănuit invazia care va trebui să elibereze Europa de sub dominaţia nazistă. Louise (Sophie Marceau) era membră a Rezistenţei Franceze. După ce soţul ei a fost executat, ea a reuşit să fugă la Londra unde a fost recrutată de SOE - un serviciu secret britanic specializat în acţiuni de sabotaj -  aflat sub comanda lui Winston Churchill
 • NOTA (IMDB: 7.10) 7,8
  Fără destin
  La scurt timp dupa ce tatal sau este deportat la munca silnica, este si el prins si imbarcat in vagoanele ce se indreapta spre Auschwitz, iar apoi este transportat la Buchenwald.
 • NOTA (IMDB: 6.20) -
  Declaratia
  Este povestea varstnicului francez, Pierre Brossard (Caine), care ca si simpatizant al nazistilor in timpul celui de-al doilea razboi mondial, a fost responsabil pentru moartea a sapte evrei, si acum traieste o viata linistita si anonima in sudul Frantei. Viata sa lejera este insa zdruncinata atunci cand noi membrii ai guvernului francez lanseaza o investigatie (dupa ce membrii “vechii garzi” atat din Guvern cat si biserica catolica l-au ajutat sa se ascunda timp de 50 de ani) si el devine tinta
 • NOTA (IMDB: 6.90) 8,0
  Din cenusa
  Christine Lahti este protagonista acestui film socant, inspirat de cazul real al doctoritei Gisella Perl, una dintre primele femei ginecolog din estul Europei, care in timpul ocupatiei naziste a fost inchisa in lagarul de la Auschwitz. Cand nazistii au decis sa o foloseasca ca medic, ea a fost nevoita sa devina asistenta celebrului criminal de razboi dr. Josef Mengele. Insa printr-o uimitoare combinatie de sfidare, omenie si forta, ea a reusit sa redea speranta la mii de oameni.
 • NOTA (IMDB: 6.40) 7,0
  Razboiul lui Varian
  Filmul prezinta povestea adevarata a unui erou anonim, Varian Fry, care a riscat totul pentru a salva mii de oameni din tarile ocupate de Germania nazista in al Doilea Razboi Mondial. Varian a inteles adevarata oroare a nebuniei naziste si a conceput un plan pe care l-a sustinut cu hotarare si curaj in fata opiniei publice americane neincrezatoare, reusind sa obtina bani pentru o fundatie care a salvat vietile unor straluciti intelectuali, muzicieni si artisti din Europa, precum
 • NOTA (IMDB: 6.80) 7,9
  Evadare de la Colditz
  In al doilea razboi mondial, ofiterul Jack Rose este prizonier in celebrul castel Colditz din Germania. Aici, el aduna in jurul sau cea mai grozava echipa de specialisti in evadari, pentru a constata pana la urma ca cea mai mare tradare il asteapta in afara inchisorii.
 • NOTA (IMDB: 7.10) 7,6
  Iarna în timp de război
  Un băieţel ajută în secret un pilot britanic să scape de nazişti, în timp ce tatăl său, primarul oraşului, e fericit să-şi păstreze poziţia în faţa germanilor.
 • NOTA (IMDB: 7.00) 8,2
  Razia
  1942. Joseph are 11 ani. În această dimineaţă de iunie, trebuie să meargă la şcoală, cu o stea galbenă cusută pe piept, sub încurajările unui vânzător de ocazie şi zeflemeaua unei brutărese. Între binevoinţă şi dispreţ, Jo şi alţi prieteni evrei ca el, şi familiile lor, învaţă cum să trăiască într-un Paris ocupat, pe Butte Montmartre, unde şi-au găsit refugiul. Cel puţin aşa cred ei, până în dimineaţa de 16 iulie 1942 când fericirea lor fragilă este dată peste cap...
 • NOTA (IMDB: 6.70) 7,4
  Armata crimei
  În Paris, în perioada ocupaţiei germane, un grup disparat al Rezistenţei comite atentate dezorganizate. Missak Manouchian, un armean exilat, este gata să dea o mână de ajutor, însă rămâne reticent la ideea de a lua vieţi omeneşti. Circumstanţele îl vor sili însă, curând, să treacă peste etica sa. La îndemnul său, grupul se structurează şi îşi planifică acţiunile. Astfel ia naştere "Reţeaua Manouchian". Filmul reface istoria acestui grup, de la înfiinţarea sa până la execuţia membrilor, în 1944
 • NOTA (IMDB: 6.50) 7,9
  Lista diavolului
  Pe Hannah Stern, o tanara in varsta de 16 ani, nu a interesat-o niciodata prea mult trecutul familiei ei care a avut mult de suferit in timpul Holocaustului. Insa, in timpul unei mese de Seder, Hannah calatoreste in mod miraculos in timp, ajungand in Polonia anului 1941, nu in propriul trup ci in cel al unei tinere de-abia refacuta dupa o grava suferinta. Ea este prinsa de nazisti si inchisa intr-un lagar de concentrare, unde ajunge sa inteleaga prin ce au trecut rudele ei in timpul Holocaustulu
 • NOTA (IMDB: 6.80) -
  Gulag
  Fost sportiv de performanta, Mickey Almon e acreditat ca reporter la un mare concurs de atletism organizat la Moscova. Fortat de KGB sa admita ca face spionaj pentru SUA, el e judecat, condamnat si internat intr-un lagar din Siberia…
Au adaugat filme: Oracular_Tag
Trebuie sa fii logat pentru a putea propune filme la aceasta listă. Click aici pentru a te autentifica.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
TUDORMARIUS pe 25 februarie 2013 22:07
Va salut sunt interesat sa cumpar o colectie de DVD-uri ( Filme cu nazisti & lagare) ! Va rog cum pot intra in posesia lor? Va voi lasa o adresa de mail si telefonul tudormariuslaurentiu@yahoo.com 0760811454 !
RazvanLupescu pe 12 august 2013 02:03
Am trait s-o vad si pe asta...cum sa ceri asa ceva? si mie, adica ai impresia ca sunt vanzator? aici este o lista cu filme preferate. De ce ma mira oare asa ceva? Cineva a intrebat cum poate sa vada filme pe cinemagia ca nu gaseste...deci despre ce vorbim?
olimpia_ivascu pe 16 ianuarie 2016 20:44
Buna idee cu lista asta...sunt atrasa de tot ce trateaza al doilea razboi mondial-carti ,fime artistice si documentare-si incepusem chiar sa cred ca este ceva in neregula cu mine ,dar ,iata ,sunt multi care vor sa stie cat mai multe...Am citit cu atentie ce a scrisIlinca75,m-a impresionat sinceritatea cu care si-a expus starile sufletesti ,gandurile ,dar am simtit revolta afland de procentul de 21la suta de tineri germani care nu au auzit de Holocaust E revoltator ,sunt de accord cu reconcilieri,cu iertare ,dar adevarul trebuie cunoscut ,nu zice nimeni sa plateasca ei pt pacatele nazistilor ,dar chiar sa ignore totul ?Desi ma atrage ,cum spuneam,subiectul lagare ,crime de razboi...cred ca nu mi-as dori sa vad locurile acelea ,nu cred ca as rezista ,ar fi peste puterea mea sa calc pe acolo unde ,candva ,era iadul
honeygiani pe 5 iulie 2013 13:24
nu vad in lista The devil´s arithmetic, cu Kirsten Dunst
honeygiani pe 28 februarie 2014 13:28
apreciez ca l-ati adaugat
vinulescu_cristi pe 21 octombrie 2013 04:11
caut si eu un film…cu un tip care evadeaza din siberia. parca…Fuge cu un tren…care aducea marfa in acel lagar…. Puteti sa-mi spuneti si mie titlul original… va rog frumos…. Ce imi aduc aminte este ca ideea de a fugi cu acel vagon, i-a venit dupa ce a vazut la unul din prizonieri un nr.de iluzionism cu o cutie.cu pereti dubli…Va multumesc…anticipat…
daniel_ruse pe 13 octombrie 2016 01:30
ACOLO UNDE MA POT DUCE PICIOARELE ! ceva de genu. Marfa filmul
RazvanLupescu pe 21 octombrie 2013 11:12
Vinulescu, nu stiu...poate doar daca stiti un an si cativa actori...
vinulescu_cristi pe 22 octombrie 2013 15:19
Razvane,gasi filmul.Se numeste GULAG(1985) mersi frumos oricum....
readyfile pe 5 ianuarie 2014 12:35
Foarte buna lista intocmita~!! Felicitari autorului~!!
gavril_ovidiu pe 23 februarie 2014 20:54
caut de ani de zile un film, l-am vazut prin ani 80-85 nu mai stiu exact, era ntradus de irina nistor, dupa traducerea dansei filmul sar fi numit schimbare de destin, e voba despre un ofiter neamt care face un atentat la viata lui hitlert, atentatul esueaza, iar ofiterul neamt ca sa scape se opereaza, isi schimba infatisare si se interneaza intr-un lagar ca evreu, la eliberarea din lagar ajunge in israel de unde este trimis in elvetia cu o misiune diplomatica, de si este decis sa nu se mai intoarca in israel afla ca iubita lui este insarcinata, asa ca se intoarce, au impreuna un baietel care la maturitate se face regizor de film, asa afla ca de fapt tatal sau a fost criminal de razboi. din pacate nu stiu nici anul si nici vre-un actor, totusi sper ca au mai vazut si altii filmul si voi afla titlul lui
gavril_ovidiu pe 8 iulie 2014 08:06
am aflat cu greu, filmul se intituleaza Twist of fate avand ca titlu alternativ Pursuit este din 1989 si este garantat cel mai bun film de gen, problema e ca nu il gasesc nicaieri de cumparat si nici macar subtitrare pentru el nu a facut nimeni, daca stie cineva unde as putea gasi acest film, astept mesaje pe facebock gavrilovidiu99@yahoo.com
Dr.Nazi pe 12 martie 2014 01:33
ma eu nustiu ce sa zic de lista cautam una cu umbrele celui de al-treilea Reich de horror dar am gasit doar drama peste drama ...asteptam sa gasesc si filme precum : Outpost 1,2,3 ..valkiria...dead snow..ceva de genu ..
oana.andreea pe 22 martie 2014 02:43
Nu stiu daca ma poate ajuta cineva , caut si eu un film de foarte multi ani , imi doresc mult sa il revad..dar numai tin foarte multe lucruri despre el ,stiu doar ca m-a marcat acest film ,este un film vechi (alb-negru) ,tin minte ca adunau evreii dupa strada , ii tundeau pe toti la chelie , ii imbracau in pijamale vergate , ii tineau in lagare, tin minte ca nascuse o femeie acolo in lagar si tot incerca sa isi ascunda copilul sa nu i-l omoare.Tin minte ca ii spanzurau pe evrei de fata cu familiile lor , erau condamnati la moarte... cam atata imi aduc aminte , daca ma poate ajuta cineva , va rog nu comentati aiurea.Scuze ca postez aici ,dar poate isi da cineva seama si ma ajuta :D
cotzofica pe 23 aprilie 2014 19:20
Ar putea fi "Escape from Sobibor". Deşi nu e alb-negru. Dar e vorba de o femeie cu un copil mic, care încearcă să-şi ascundă copilul.
ilinca75 pe 5 februarie 2015 19:46
poate fi cel cu doctorita romanca din sighet ,ginecolog,pe care a luat-o Mengele sa il ajute la experimente.ce descrii tu am vazut in multe filme.cred ca era alb negru ca asa a vrut regizorul sa dea tenta de vechi si atunci ar fi cel cu fata evreica acre nu prea punea pret pe religie,adoarme si se trezeste in lagar.ii linistetste pe toti cu povesti adevarate,ca vor scapa multi dintre ei,vor fi pedepsiti cei care au facut asta.in cabana ei toata lumea era fericita.s-a ascut un copil s acolo,l-au ascuns ceva vreme,dar a scancit odata si i lau luat si l-au impuscat.mama a fugit dupa el si au impuscat*o si pe ea.cea cu doc cu Mengele,le ajuta sa nasca in cabane fara sa stie nimeni,sau sa avorteze si daca era viu fatul il euthanasia.daca ar fi lasat copilul la mama,sau ar fi vazut cineva ca o femeie este gravida o impuscau,pentru ca ele ramaneau insarcinate de la violurile germanilor si cum puteau sa faca un copil evreu!!!.murea si e si copilul.asa ea le spunea ca tr sa traiasca sa faca alti copii .A omorat aprox 1000,dar dupa a fost judecata si achitata pentru ca sa dovedit ca a salvat 10,000 de vieti,si nu a fost complice ,si ei i-au omorat copii si mama in fata ei.dor geniul ei de care era impresionat Mengele au tinut-o pe ea i viata desi facea experiente pe oameni vii fara anestezie.daca nu ar fi facut la fel o impusca si nu mai avea cum sa ajute cu nasteri,avorturi,medicamente,.refugiata in SUA a ajutat la nasterea a 30000 de bebelusi.i se interzisese dr de a practica.a spus ca numai daca lucreaza poate sa traiasca,altfel inebuneste ca vede tot ce a omorat cu mainile iei chiar daca avea pistolul la tampla sio face si ca sa poata sa ajute in continuare pe altii.a spus ca trebuie sa lucreze,sa aduca pe lume atatia copii cati a fost nevoita sa omoare.a murit la batranete practicand ginecologia-maternitate. acum ti-am spus ,ma toate sunt asa,pentru ca asta era realitatea de acolo.citste comentul meu de mai jos ca eu am fost acolo .gata este Lista diavolului si e din 1999,e in lista de mai sus,e cea cu fata care isi viseaza fosta viata in lagar.Si cea cu doctoritza este out of the ashes.este in lista de mai sus
dumitru_bardasu pe 13 mai 2014 18:12
După ce am vizionat filmul „Armata crimei”, am rămas surprins de nota destul de redusă dată filmului. Este un film de valoare incontestabilă și merită cel puțin nota 9.
marcugeorge pe 8 septembrie 2014 17:51
Unde sunt nazistii in Pearl Harbor, Iwo Jima sau Flags of Our Fathers??? dar lagarele??? Cele 3 filme nu cred ca isi au locul in aceasta lista...daca tot i-ai pus numele nazisti si lagare!
sorin_cirstea pe 8 noiembrie 2014 12:46
Cand eram copil la cinema rula odata filmul ,, Sub 4 Steaguri ''. Va mai amintiti de el ? Il mai are cineva ?
ilinca75 pe 5 februarie 2015 19:21
Le-am vazut pe toate cu mici exceptii.niciun film ,documentar,cu imagini de arhiva,sau interviu cu supravietuitori nu oae sa te faca sa intelegi ce s-a intamplat acolo.Bunicul meu a fost pilot de vanatoare ,doboratde 3 ori,ultima data capturat si dus in lagar.acum aprox.8 ani am avut posibilitatea sa ma dc sa vizitez Auschwitz-Birkenau,parintii mei stabilindu-se in polonia.am vazut scris undeva,intr-un articol ca 21% din tinerii nemti nu au auzit de holocaust ,nici de Auschwitz!in alta parte cineva spunea ca trecutul e imprevizibil ,daca il lasam uitat,se va repeta,ceea ce se si intampla cumsacre i fosta jugoslavie,nebunia cu statul islamic,7/11,cecenia,ukrane,machedonia,etc.am mers acolo in feb,auschwitz este format din mai multe cladiri din carmida,intr-un cadru restrans,birckenaw insa este intindpe multe ha!!!numai cabane de lemn,locurile fostelor crematorii,am vazut siunul functional..nu am luat ghid sa nu ma distraga,cand intri acolo amutesti.nu trebuie sa iti spuna nimeni nimik,simti,auzi,disperare,tipete,isterii.la zidul mortii unde n ai voie sa faci nici un zgomot,ti se lipesc buzele ,si este un zid cu flori mereu si atat.auzi disperarea.apoi fiecare cladire a fost data pentru administrare catre tarile care au pierdut cei mai multi oameni si fiecare si-a aranjat-cum a fost inainte,au facut fiecare camera sa arate ca a gardianului,a detinutilor,a prizonierilor germani,de tortura.altii au pus incaltaminte de copii in niste mormane imense,par umn-folosit la confectionarea hainelor pentru detinuti,sau au pus computere in carebsa cauti unde si cand a venit ,a murit ,se stie nu se stie despre membrii ai fmiliei.la polonezi am intrat s i era simplu dar peretii erau gri.....m-am apropiat si mam ingrozit-nu era o baraca,era o cladire cu doua etaje si era gri petru ca daca te apropiai abia puteai sa vezi cu ochiul liber,un nume,un numar si o data,toti peretii!!!!!la evrei erau locuri sa se gaseasca,familia cutare cauta pe saucine a mai auzit de era pe marmura negra simpla plina de locuri de afsat anunturisi ai ales fotografii.ei pun pret mare pe famile si atunci un supravietuitor pune pe panou toate rudele in speranta ca mai e cineva.saufratii isi cautau sora,sau scrisori catre frati si surori ai celor care fusesera mutat si stiau ca ce lasa in urma va fi ars.fiecare cladire avea un caiet cu pix,trebuia sa te descarci,scriai orice,doamne!!!!,amfost aici,am vazut,ilinca sunt si am trecut pe aici,ilinca si data resp si numai.......birkenaw am vizitat a doua zi geroasa de februarie,erau cateva cabane de lemn amenajate,restul asa cum au ramas in vreme dar am mers ha bune sa ajungem la crematorii care erau partia distruse nu ca la Auschwitz.Noaptea am stat in gazda la un localnic,este un orasel mic ,nici nu se numeste Auschwtz,ci in traducere fonetica- osvitzie,dar nemtii nu au putur sa pronunte corect.sunt 2a hoteluri ,pline cu turisti in autocare,straini,au 14 limbi in care au ghizi.noi am exact la ultima casa ,la liziera padurii ,un ap la mansarda cu semineu.Prietenul meu a avut mult de patimit pentru ca,ap era cald,avea centrala pe lemne si ne-a nvatat proprietarul cum sa facem peste 4 ore sa punem lemne ,se si vad frumos,a caldura si apa calda.dupa 4 ore a inceput sa fie frig.eu bantuita de ce vazusem in prima zi am facut o deductie logica dar stupida-ca nu pot pune lemne le pe foc.cenusa este un foarte bun ingrasamant,it is 60 yers from holocaust,cenusa de la cele 6 crematorii,2a la auschwitz si 4 de la birckenaw au pus ingrasamnt in padurea de atunci si este asa frumoasa!cum sa pun lemne-evident taiate din padure?ar insemna sa-i mai ard odata pe cei de acolo cu al caror corp facut cenusa,au crescut copacii aia.nu a fost chip sa ma convingaprietenuleu ,drept urmare am luat o sticla de tarie si ne-am inca;zit putin,am dormit putin si prost,de dimineata sa trezit si a facut focul inainte sa ma trezesc eu ca trebuia sa facem si noi dusi,eram si inghetati si mahmurisi ne asteptau ha intregi de luat la pas intr-o fenruarie friguroasa la -2 gr.eu sunt de parere ca orice om de pe planeta asta trebuie sa se duca sa vada o data in viata un lagar de concentrare,de distrugere in masa,pentru ca in acele locuri simti,si nu uiti ce simti,si stii san faci la fel.in filme si documentare am vazut gramezi si exact asa arata si in realitate dar in filme e o nformatie pe care o primesti cognitiv.Cand esti acolo deja este ...trece bariera extraseenzoriala a oricarui om,si care nu crede in nimik simte,ata de puternice sunt vibratiile campurilor magnetice acolo!banuiesc ca si in lagarele din germania erau la felau murit 40 mil de oameni.peste 6 mil numai la auschvitz.cred ca inca peatat la Birkenaw-desi aveau de doua ori ai multe crematorii,dar au fost facute mult dupa primele douaspeial sa omoare cat mai multi pana vin fortele aliate si o sa fie ei arsi si torturati de sovietici,daca nu au norocul sa vina americanii in acel lagar.let the hle world to know.Put young people that think there are just stories,can not be true,to go there,once in a life time,and things like that wil not be repetead.
ilinca75 pe 5 februarie 2015 19:56
acum caut si eu ceva.am vazut un film ,partial documentar ,dar si film respectand realitatea.Povestea unei femei care supravietuise experimentelor de la Auschvitz,dar nu ale doctorului Mengele.In blocul unu sau doi a fost o doctorita sadica.facea experiente sa vada cum sufera oameniiNu e asa cunocuta doc pentru ca nu facea studii,erau placerile ei si le numea experiente.de afapt lua oameni mai sanatosi si ii impartea in doua.pe unii ii tinea pana le ajungea hipotermia la 20sau ai jos sipe ceilalti ii punea sa se deezbrace si sa ii salveze cu caldura corpului lor pe ceilalti.femeia spunea ca au murit sub ea toti orice ar fi incercat sa faca,.au supravietuit 3 si i-a pus la o temp si mai mica si au murit.ea a supravietuit,Dupa ce a fost scos filmul -a fost foarte impresionata cand a vazut ca este exact asa cum fusese,in rolul principal fiind cineva care a sta cu ea cand povestea sa o invete ,sa o joace cat mai credibil.A 2a zi s-a aruncat de pe bloc.nua suportat sa isi aduca aminte povestind sauvazand,orori pe care oamenii ca sa poata traii le pitesc bine prin creieras si le uita locul unde le-au pitit.ma mir ca in 99 un psihiatru,psiholog nu a prevazut ce o sa se intample cu ea.Bunicul meu spunea multe ovesti intresante,ajunsese profesor conferentiar la IPG ploiesti,dupa ce venise din lagar la 1m83 cu 44 kg si schije 17 in picioare.niciodata nu povestea de lagar.
mati_mati pe 17 august 2015 20:28
caut un film difuzat intro seara la protv nu stiu cum se numeste , este vorba de o familie de evrei batrani bogata care trateaza plecarea lor in elvetia direct cu HIMLER,si a unei familii tinere de evrei.daca poate cineva sa ma ajute.
daniel_ruse pe 13 octombrie 2016 01:34
http://filmehd.net/the-aryan-couple-cuplul-arian-2004-filme-online.html da pe link si vizionare placuta :) ARYAN COUPLE-2004
olimpia_ivascu pe 16 ianuarie 2016 21:05
Buna ,ca atatia altii care cauta un film ,dar de regula nu stiu titlul,caut si eu unul care se numeste ''KERMESA",alb-negru,nu stiu anul ,dar nu cred ca era foarte vechi.Subiectul -impresionant :in timpul retagerii nemtilor dupa dezastrul de pe frontul rusesc ,un foarte tanar soldat german ajunge cu trupa din care facea parte foate aproape de satul natal.Fara sa ezite ,se duce in sat la familia sa si spune ca ,orice ar fi ,nu se mai intoarce in armata pe front.Momentul aparitiei sale in sat coincide cu o serbare de-a satenilor ,asa ca este vazut de toata lumea.Cetatenii se impart imediat in doua tabere:unii care cereau familiei sa-l trimita pe tanar inapoi pt ca asta era un act de condamnat si altii care sunt mai intelegatori.Nu mai stiu exact ce se intampla ,fapt e ca tanarul moare impuscat ,iar trupul sau e aruncat intr-o groapa si descoperit la mult timp dupa sfarsitul razboiului.Ei ,e cineva care a vazut filmul si l-ar putea gasi?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Activitate lista
Vizualizari: 340512 | Comentarii: 15
Listă nouă
Porneşte o listă nouă, cu filme sau actori
Alte liste create de RazvanLupescu
jinglebells
Feedback