Filme cu câini, căței și cățeluși

7 2
Listă creată de Cretzulynne pe 10 Mai 2013 | ultima modificare pe 13 Mai 2017
Genuri: Familie, Comedie
Câinii (Canis lupus familiaris) descind dintr-un animal foarte mic numit Miacis care era un animal catarator in copaci, ce a existat acum 40 de milioane de ani. Cainele este una dintre subspeciile lupului cenusiu, fiind un mamifer carnivor din familia canidelor. Asa cum sunt cunoscuti astazi, au aparut pentru prima oara in Eurasia, acum 13.000 de ani. Daca doriti seriale, vizitati lista: http://www.cinemagia.ro/liste/seriale-cu-caini-catei-si-catelusi-8860/
234 filme
Ordoneaza dupa: Data adăugării | Popularitate
Au adaugat filme: madda97, hering, Vegetarian
Trebuie sa fii logat pentru a putea propune filme la aceasta listă. Click aici pentru a te autentifica.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Cretzulynne pe 14 iunie 2016 11:26
Câinii sunt animalele care se atașează cel mai mult de oameni și în majoritatea cazurilor sunt în capabili să își sacrifice viața pentru a-și apăra stăpânul, dacă acesta se află în pericol.

După cum fiecare ființă de pe această planetă are caracteristicile ei specifice, la fel și acest animal, de o inteligență rară, prezintă câteva aspecte interesante. În rândurile care urmează vom prezenta unele dintre curiozitățile cu ajutorul cărora aceste ființe ies în față

Mult timp s-a crezut faptul că și câinii văd numai alb și negru, precum taurii sau alte animale, însă lucrurile nu stau tocmai așa pentru că vederea lor este precum cea a oamenilor, cu mențiunea că ei nu vizualizează culorile în nuanțe atât de vii precum noi.
Dacă oamenii au glande sudoripare pe tot cuprinsul pielii, numărul acestora situându-se între 2 și 5 milioane, câinii au astfel de glande numai în pernițele situate la baza picioarelor.
După cum bine știți, câinii pot învăța anumite lucruri destul de ușor dacă au parte de un dresor bun. Rușii s-au folosit de acest lucru în cel de-al Doilea Război Mondial, astfel că au dresat câinii să poarte bombe pentru misiuni sinucigașe.
Un câine care are vârsta de un an este la fel de matur din punct de vedere psihic precum un copil de 15 ani.
În Statele Unite ale Americii există cea mai mare populație de câini din lume, iar pe locul doi în acest top se situează Franța.
Obezitatea este problema numărul unu de sănătate în rândul câinilor. Cel mai probabil acest lucru se întâmplă datorită mâncării foarte procesate și cu foarte mulți aditivi pe care aceștia o ingerează din ce în ce mai des.
Nasul unui câine este unic și ar putea fi folosit precum amprentele de la degetele oamenilor. Dacă vă întrebați de ce nasul câinilor este mai tot timpul ud, atunci trebuie să știți faptul că acesta secretă un strat subțire de mucoasă folosit pentru absorbirea mirosului. Veți observa că după ce adulmecă un miros, câinii își vor linge nasul pentru a izola o mostră și pentru a ține mai bine minte ceea ce au mirosit.
Câinii au aproximativ 1700 de papile gustative, pisicile au 473, pe când oamenii au 9000.
Cu toții știm că animalele au un miros mult mai fin decât oamenii. În funcție de rasă, un câine poate avea un miros chiar și de 100.000 de ori mai bun decât cel al unui om normal. Chiar și câinele cu cel mai slab simț al mirosului este de 10.000 de ori mai bun decât un om în ceea ce privește acuitatea acestui simț.
Chiar și câinii visează. Acest lucru poate fi observat de foarte multe ori dacă vă uitați cu atenție la animalul vostru de companie.
Numai câinii și oamenii au prostată.
Se spune că toate speciile de câini descind dintr-o specie numită Tomarctus care a trăit pe Pământ acum câteva milioane de ani.
În total există 703 rase pure de câini și încă alte câteva mii de combinații.
Se crede că cei mai inteligenți câini din lume aparțin raselor Border Collie, Pudel și Golden Retriever, iar cel mai „prostuță” rasă este Câinele afgan.
Toți câinii sunt identici din punct de vedere anatomic astfel că au 321 oase și 42 dinți. Atunci când sunt mici au numai 28 de dinți.
Puii de dalmațian se nasc complet albi și abia în timp ce cresc încep să le apară celebrele pete negre.
Cel mai bătrân câine din lume a trăit până la vârsta de 29 de ani și cinci luni. Acesta făcea parte din rasa Queensland Heeler și purta numele de Bluey.
Cățelușii dorm în primele săptămâni după naștere 90% din timp.
Câinii care nu au parte de contact uman în primele 3 luni după naștere nu devin bune animale de companie.
Cea mai mică rasă de câine din lume este Chihuahua. Aceasta a fost descoperită în Mexic, într-un stat care a dat și numele acestei rase.

Câinii sunt niște animale fantastice, de o inteligență rar întâlnită în regnul animal, ceea ce îi face să devină niște parteneri de nădejde pentru oameni. Dacă aveți deja un câine sau vă doriți unul, aveți grijă de el pentru că și el va avea grijă de voi dacă va fi cazul.

http://bunadimineata.ro/de-dimineata/20-lucruri-interesante-despre-caini/

Cretzulynne pe 14 iunie 2016 11:36
Cu totii stim ca un caine poate fi cel mai bun prieten al omului dar sunt unele lucruri pe care poate nu le stim.
1. Cainele a fost primul animal pe care oamenii l-au domesticit acum mai bine de 12.000 de ani chiar si inainte de oi, vite si capre. Se estimeaza ca in prezent traiesc peste 400.000.000 de caini in toata lumea. Cea mai veche rasa de caini cunoscuta este Sluki numit si "cainele regal din Egipt" sau "ogarul persan".
2. Cea mai comuna rasa de caine din statele unite ale americii este Labrador Retriever iar cea mai rara Cesky Terrier ce numara aproximativ 350 de exemplare in lume.
3. Cea mai mica rasa din lume este Chihuahua ce poate avea la maturitate 15 - 20 cm si 1 -3 kg. Cea mai inalta rasa este Irish Wolfhound ce poate avea chiar si un metru inaltime iar cea mai grea este Saint Bernard ce poate ajunge la o greutate de peste 120 kg.
4. Aproape toate rasele de caini au limba de culoare roz dar Chow Chow si Shar-pei sunt rase ce au limba de culoare neagra sau albastra.
5. Cea mai inteligenta rasa de caine pare a fi Border Collie si Pudel.
6. Ogarul englez (Greyhound) este rasa de caine cea mai rapida, acestia putand atinge cea mai mare viteza a unui caine 72 kilometri pe ora.
7. Cainii din rasa newfoundland sunt foarte buni inotatori iar cei din rasa Basset nu pot inota.
8. Dalmatienii sunt faimosi pentru petele lor negre dar se nasc cu blana complet alba. Petele apar pe masura ce se maturizea
za.
9. Puii de caine se nasc orbi surzi si fara dinti iar pipaitul este primul simt care se dezvolta.
10. Cainele este mamiferul ce are cea mai variata forma si dimensiune a corpului, dar toate rasele de caini sunt anatomic identice cu 321 de oase si 42 dinti permanenti.
11. Cainii sufera de multe boli de care sufera si oamenii. Obezitatea la caini este o problema la fel de mare ca pentru oameni. Un alt lucru interesant este ca numai oamenii si cainii au prostata.
12. Multi oameni hranesc cainii cu aceleasi alimente pe care le consuma si ei dar multe din ele sunt toxice pentru caini.
13. Ochii cainilor reflecta o culoare verde in intuneric dar cateodata pot fi si portocalii sau rosii.
14. In 1957 cateaua Laika a fost primul animal care a calatorit in spatiu dar din pacate a fost si primul animal care a murit in spatiu.
15. Cainii pot interpreta zambetul uman ca un semn de agresiune mai ales atunci cand se vad dintii.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Activitate lista
Vizualizari: 342282 | Comentarii: 2