Cele mai bune filme

154 18
Listă creată de Vorador pe 2 Octombrie 2011 | ultima modificare pe 8 Mai 2016
Genuri: Dramă
Filmele mele favorite.
323 filme
Ordoneaza dupa: Data adăugării | Popularitate
 • NOTA (IMDB: 8.40) 8,5
  American Beauty
  O tragi-comedie neagra dementiala, o Lolita in varianta ultramoderna, care a devenit film cult. American Beauty este povestea lui Lester (Kevin Spacey), un barbat intre doua varste, care dezvolta o pasiune periculoasa pentru o apetisanta adolescenta.
  ''...look closer''
  Nota: 10
 • NOTA (IMDB: 9.30) 9,5
  Închisoarea îngerilor
  Anul 1947. Andy Dufresne, un tânăr bancher, este condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea soţiei şi a amantului acesteia, deşi Andy declară că este nevinovat. În închisoare Andy il întâlneşte pe Red, un negru închis de 20 de ani.
  Nota: 10
 • NOTA (IMDB: 8.90) 8,8
  12 oameni furioși
  Acţiunea filmului se compune din deliberările celor doisprezece juraţi chemaţi să se pronunţe asupra vinovăţiei unui tânăr de 18 ani, de origine hispanică, învinuit ca şi-ar fi ucis tatăl. Ceea ce părea iniţial un caz limpede, fără complicaţii, se va transforma într-o etalare a prejudecăţilor fiecarui personaj în parte, legate de proces, de acuzat sau de ceilalţi membri ai juriului.
  Nota: 10
 • NOTA (IMDB: 8.70) 9,0
  Zbor deasupra unui cuib de cuci
  Filmul a obtinut premiul Oscar pentru film si regie.
  Nota: 10
 • NOTA (IMDB: 8.90) 9,3
  Lista lui Schindler
  Povestea adevărată a lui Oskar Schindler, un afemeiat și un profitor, care salvează viețile a mai bine de 1100 de evrei în timpul Holocastului. O mărturie emoționantă despre ororile războiului și despre alterarea caracterelor umane în timp de război.
  Nota: 10
 • NOTA (IMDB: 8.20) 8,9
  O minte sclipitoare
  Filmul este o drama umana inspirata de viata lui John Forbes Nash Jr. un om care a fost unul dintre cei mai buni matematicieni ai tarii inainte de a suferi de schizofrenie.
  Nota: 9,5
 • NOTA (IMDB: 8.20) 8,5
  Labirintul lui Pan
  O poveste pentru adulţi, o dovadă a puterii imaginaţiei. O poveste gotică spusă pe fundalul represiunii franchiste post-război... O poveste fără vârstă despre bine şi rău, despre curaj şi sacrificiu, despre dragoste şi pierdere...
  Nota: 9.5
 • NOTA (IMDB: 8.70) 9,0
  Băieți buni
  Filmul este inspirat de un caz real şi povestea lui este conturată în jurul lui Henry, mafiotul care îşi vede prietenii urcând pe scara ierarhică a crimei.
  Nota: 10
 • NOTA (IMDB: 8.90) 9,0
  Cel bun, cel rău, cel urât
  Cel Bun, cel rãu, cel urât, scris de Agenore Incrocci, Furio Scarpelli, Luciano Vincenzoni si Sergio Leone este cel de-al treilea si ultimul film western din trilogia spaghetti a lui Clint Eastwood. Regizorul Sergio Leone înlocuieste crezul puritan al dreptãtii, atât de arhicunoscut în orice western Hollywood, cu un punct de vedere cinic si prãfuit asupra mortii si moralitãtii, exemplificat de un grup de banditi fãrã scrupule care se vor întrece în a descoperi o comoarã îngropatã într-
  Nota: 10
 • NOTA (IMDB: 8.10) 8,7
  Al șaselea simț
  In acest zguduitor thriller psihologic, la numai 8 ani ai sai, Cole Sear (HALEY JOEL OSMENT) este hartuit de un secret apasator: il viziteaza fantome. Fire introvertita, retrasa, Cole este inspaimintat de sufletele nelinistite ivite din umbra. Derutat de puterile sale paranormale si prea tinar pentru a sti ce sa faca, Cole nu destainuie terifiantele sale trairi decit psihologului sau, Dr. Malcolm Crowe (BRUCE WILLIS).
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.50) 9,1
  Pianistul
  Bazat pe memoriile pianistului W. Szpillmann, Pianistul este povestea adev
  Nota: 9,5
 • NOTA (IMDB: 8.90) 8,8
  Fight Club - Sala de lupte
  Cu o slujbă monotonă și stresantă, un tânăr trăiește fără idealuri. În viața lui apare cineva care îl învață să trăiască. Pătrunde în labirintul unui joc dur, al unor lupte mortale, nemotivate. Devine membru al unui club unde învață să se bată.
  Nota: 9,5
 • NOTA (IMDB: 8.60) 8,8
  Suspecti de serviciu
  Cel mai tare truc nascocit vreodata de catre Diavol a fost sa convinga lumea ca nu exista. Aceasta replica, rostita spre finalul acestui fabulos film de ologul Roger Verbal Kint reprezinta ideea de baza a acestui thriller inteligent, plin de suspans si sange rece regizat de Bryan Singer. Totul incepe cand autoritatile din New York aresteaza cinci tipi cu o reputatie dintre cele mai dubioase, suspectati ca ar fi participat la jaful unui camion. Anchetele politiei, vor decl
  Nota: 9,5
 • NOTA (IMDB: 8.50) 8,1
  Memento
  Un bărbat amnezic care nu-şi mai poate aminti evenimentele recente, foloseşte notiţe şi tatuaje pentru a da de urmă ucigaşului soţiei lui. Secvenţa uimitoare şi antologică de la începutul lui Memento implică o crimă şi un polaroid cu un cadavru. Fotografia alunecă înapoi în camera foto, glonţul e absorbit pe ţeava pistolului şi Leonard, personajul principal, începe să trăiască invers
  Nota: 10
 • NOTA (IMDB: 8.60) 9,0
  Tăcerea mieilor
  Doctorul Hanibal Lecter supranumit Canibalul este un monstru, unul dintre criminalii în serie extrem de greu de capturat. Dar soarta face ca el să fie singurul care are indicii relevante referitoare la psihopatul aflat în libertate, supranumit Buffalo Bill pentru că obişnuieşte să-şi jupoaie victimele. Un târg pe muchie de cuţit se impune între fragila Jodie Foster, înterpretând o tânără şi ambiţioasa agentă FBI şi monstrul obsedat, deşi amândoi ştiu că nu pot avea încredere unul în celălalt.
  Nota: 9,5
 • NOTA (IMDB: 8.40) 8,5
  Strălucirea eternă a minții neprihănite
  Joel (Jim Carrey) este şocat de faptul că prietena sa Clementine (Kate Winslet) şi-a sters din minte, la propriu, toate amintirile tumultoasei lor relaţii. În disperare de cauză, Joel apelează și el la inventator.
  Nota: 9,5
 • NOTA (IMDB: 8.40) 8,5
  Strălucirea
  Ingenioasa ecranizare de către Stanley Kubrik a romanului omonim a lui Stephen King a adus faimă durabilă atât scriitorului, cât şi regizorului şi l-a propulsat pe Jack Nicholson printre superstarurile Hollywoodului
  Nota: 9,5
 • NOTA (IMDB: 8.50) 8,8
  Cârtița
  În războiul dintre poliţie şi mafia irlandeză, tânărul Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) devine o piesă esenţială, el fiind născut în cartierul unde clanul mafiot îşi avea cartierul general. Căpitanul Queenan (Martin Sheen) şi ajutorul său, Dignam (Mark Wahlberg), îi cer lui Costigan să se infiltreze într-un grup mafiot condus de Frank Costello (Jack Nicholson)
  Nota: 9,5
 • NOTA (IMDB: 8.50) 9,1
  Culoarul Morții
  Un film semnat de Frank Darabont (Inchisoarea ingerilor) si mega scriitorul Stephen King despre incapacitatea omului de a lua decizii definitive in caz de crima. Executia este aproape. Condamnatul la moarte este sau nu vinovat?
  Nota: 9,5
 • NOTA (IMDB: 8.80) 8,8
  Forrest Gump
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.30) 8,5
  Unde dai și unde crapă
  Hoţul de diamante şi curierul Franky "Four Fingers" (Franky „Patru degete"), interpretat de Benicio Del Toro, poposeşte la Londra, în drumul său spre New York, unde urma să-i livreze un diamant uriaş sefului său.
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.50) 8,8
  Psycho
  Perkins îl interpretează pe Norman Bates, ale cărui casă şi motel sunt cele mai neindicate locuri pentru a-ţi petrece o seară liniştită. Nimeni nu ştie asta mai bine decât Marion, o călătoare a cărei drumeţie sfârşeşte în celebra scenă din duş
  Nota: 9,5
 • NOTA (IMDB: 8.60) 8,8
  Undeva, cândva în Vest
  “Filmul incearca sa surprinda prin ritm ultimele momente ale unei persoane inaintea mortii. Undeva candva in vest este din primul moment pana la final un dans al mortii. Toate personajele din film, cu exceptia personajului Claudiei Cardinale, sunt constiente ca la sfarsitul povestii nu vor mai fi in viata” Sergio Leone.
  Nota: 9,5
 • NOTA (IMDB: 7.90) 8,2
  Scrisori din Iwo Jima
  Acum 61 de ani, soldati americani si japonezi au luptat la insula Iwo Jima. Zeci de ani mai tarziu, mai multe sute de scrisori sunt dezgropate la Iwo Jima, scrisori care dau chip si glas barbatilor care au luptat acolo, spunand povestea lor si a extraordinarului general care i-a condus. Oameni de toate conditiile au acelasi vis: sa apuce sa ajunga acasa, pentru a-si mai vedea familia inca o data. Dar pozitia insulei este atat de importanta pentru ambele armate iar lupta atat de acerba, incat nu se stie daca va supravietui vreunul.
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.50) 9,1
  Gladiatorul
  Regizorul Ridley Scott readuce publicului de cinema bătăliile glorioase din vremea romanilor într-o poveste impetuoasă despre curaj şi revanşă.
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.60) 9,0
  Salvați soldatul Ryan
  Apreciat de critici si public, Salvati soldatul Ryan, regizat de Steven Spielber, e un film de neuitat, care a avut un impact profund si de durata in toata lumea. Castigator a cinci premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun regizor, filmul a luat premii si pentru imagine, montaj, sunet si montaj de sunet. Mai mult de 70 de critici, inclusiv cei de la revista Time, USA Today, New York Times si Entertainment Weekly) si grupuri de critici din New York, Chicago, Dallas-Ft. Worth si
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.50) 8,7
  Prestigiul
  Doi tineri magicieni cu Londra inceputului de secol XX la picioarele lor. Un truc magic cu final tragic ii desparte si-i face sa devina adversari atat in viata cat si pe scena, amandoi fiind obsedati sa ajunga cel mai bun. Dar aceasta obsesie ii face pe amandoi sa-si piarda controlul si sa sacrifice totul, pana si sufletul, pentru a-si atinge visul.
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.80) 8,9
  Începutul
  Leonardo DiCaprio este Dom Cobb, un hoţ desăvârşit, un adevărat artist în domeniul revoluţionar al extracţiei, adică al furtului de informaţii preţioase din minţile celor care dorm.Rara abilitate a lui Cobb l-a transformat într-o achiziţie inestimabilă în complicata lume a spionajului tehnologic, dar l-a făcut în acelaşi timp să piardă tot ceea ce era important pentru el. Dar acum Cobb are o nouă şansă să redobândească ce a pierdut. O ultimă sarcină i-ar putea reînapoia viaţa pierdută dacă reuşeşte un lucru imposibil: nu furtul unei informaţii, ci inserarea ei în mintea cuiva.Bineînţeles, miza este atât de importantă, încât Cobb se va trezi ţinta unui misterios adversar care nu se va în lături de la nimic pentru a-l împiedica pe el şi echipa lui de specialişti să-şi ducă misiunea la îndeplinire.
  Nota: 9,5
 • NOTA (IMDB: 8.30) 8,4
  Necruțătorul
  Şeriful "Little Bill" menţine ordinea folosind violenţa atunci când este nevoie. Prostituatele din oraş se descurcă şi ele cum pot. Însă la un moment dat una dintre ele este ucisă de câţiva cowboy. Nemulţumite de dreptatea făcută de şerif, prostituatele oferă recompensă pentru prinderea criminalilor
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.70) 8,7
  Matrix
  Exista doua lumi: prima, cea în care trăim zi de zi, şi cea de-a doua, deloc cunoscută, paralelă cu cea reală. Una este vis. Cealaltă este Matrix. Neo încearcă din răsputeri să afle adevărul despre acea lume despre care a auzit vorbindu-se doar în şoaptă, lume misterioasă şi plină de necunoscut. Dar ce este Matrix? Neo crede că Morpheus, o persoană pe care o cunoaşte doar din poveşti, un tip pe care nu-l prinzi niciodată, considerat în acelaşi timp cel mai periculos bărbat în viaţă, poate să-i dea acest raspuns. Dar adevărul pe care Neo îl află este mult peste aşteptări. Iar viaţa lui nu va mai fi la fel
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.20) 8,7
  Obsesia
  Împreună cu cei trei parteneri ai săi, Neil și-a asumat succesul și reușita a foarte multe jafuri. Acum el planifică să se retragă din meserie, însă nu înainte de o ultimă acțiune.
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.00) 8,3
  Star Trek: Un nou început
  Când nava stelară USS Kelvin este atacată de Nero (Eric Bana), un neîndurător romulan, este timpul ca tinerii Kirk (Chris Pine) şi Spock (Zachary Quinto), de-abia ieşiţi de pe băncile Academiei
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.40) 9,0
  Inimă neînfricată
  Mel Gibson, mult timp perceput ca un sex-simbol al filmelor de superactiune, isi dovedeste calitatea de regizor de exceptie in acest film de mare succes, rasfatat al premiilor Oscar in 1996, ce are drept subiect lupta patriotilor scotieni impotriva opresorilor englezi. Bataliile dintre scotieni si englezi sunt grandioase si spectaculoase in aceasta productie, efortul cu care ele au fost reconstituite fiind rasplatit pe deplin. Pentru acest film, Mel Gibson a primit Oscarul pentru regi
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.60) 8,1
  Orașul
  În timp ce-şi plănuieşte noua spargere, un hoţ încearcă să-şi pună ordine în sentimentele care le are pentru un manager de bancă şi să se ferească de un agent FBI care încearcă să-l prindă cu tot cu echipa lui.
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 9.20) 9,3
  Nașul
  "Filmul Nasul, realizat cu consilieri de specialitate, aduce pe ecran povestea ascensiunii, a decaderii si a noii ascensiuni a unei familii mafiote din New York. Nasul inseamna trei ore de film dur, adesea socant, un portret realist si necrutator al cartelului crimei organizate devenit omniprezent in SUA, creionat fara nici o retinere. Toti actorii sunt uimitori si creeaza personaje de neuitat, pana si in rolurile secundare." - The Motion Picture Guide
  Nota: 9,5
 • NOTA (IMDB: 9.00) 9,2
  Nașul II
  În ceea ce fără îndoială este una dintre cele mai bune continuări de film din toate timpurile, Francis Ford Coppola duce mai departe povestea de proporţii epice a trilogiei Godfather cu această saga despre două generaţii din familia Corleone aflate la putere. Coppola colaborează încă o dată cu scriitorul Mario Puzo, şlefuind două poveşti întreţesute, care funcţionează în egală măsură ca preambul şi continuare a originalului
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.30) 9,0
  Scarface
  Scarface, un remake după filmul aparut în 1932, urmăreşte aceeaşi poveste a unui emigrant cubanez, Tony Montana (Al Pacino), care, împreună cu prietenul lui, Manny Ray, pune bazele unui puternic imperiu mafiot în Miami. Timp de aproape 3 ore, filmul, de o duritate rar întâlnită în 1983, a născut numeroase controverse în momentul lansării
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.60) 8,9
  Se7en
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.10) 8,2
  Armata celor 12 maimuțe
  Misterul „Armatei celor 12 maimuţe” se află între trecut şi viitor, între luciditate şi nebunie, între vis şi realitate. Acţiunea filmului are loc în anul 2035 când omenirea subzistă într-o dezolantă lume a morţii.
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 8.60) 8,9
  Povestea X a Americii
  Edward Norton este Derek Vinyard, un adolescent neo-nazist care crede cu fervoare în surpremația ariana dupa ce este sedus de mesajul periculos al gurului rasist Cameron (Stacy Keach).
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 8.90) 8,7
  Pulp Fiction
  Comedie neagră, construită eliptic, nonlinear, pe câteva poveşti principale, ale căror personaje interacţioneaza sub o formă sau alta. Doi găinari care vor să jefuiască un magazin întâlnesc doi asasini care au de recuperat un obiect miraculos pentru şeful lor, care are o înţelegere cu un boxer, pe care acesta n-o respectă. Există, desigur, o seamă de poveşti "secundare", care le susţin şi le întregesc pe cele principale, într-o perfectă sferă "tarantinească"
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 8.30) 8,5
  Ticăloși fără glorie
  În Franţa ocupată de germani Shosanna (Melanie Laurent) priveşte neputincioasă cum familia ei este executată de colonelul nazist Hans Landa (Christoph Waltz). Shosanna scapă ca prin urechile acului şi fuge la Paris, unde-şi creează o nouă identitate
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 8.10) 8,5
  Iubiri și câini
  Într-o noapte ploioasă, în Mexico City, are loc un grav accident de maşină. Consecinţele tragice pe care le suportă cei implicaţi capătă însă un înţeles mult mai profund după ce le aflăm povestea, trădările, alegerile, regretele târzii şi resemnările cu care în cele din urmă vor fi condamnaţi să trăiască
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 6.90) 7,5
  Triunghiul
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.70) 8,3
  Zi de instrucție
  O dramă realistă şi curajoasă plasată în lumea ambiguă din punct de vedere moral a investigaţiilor făcute de poliţiştii sub acoperire, Zi de instrucţie îi urmăreşte activitatea lui Alonzo pe măsură ce acesta îl pune la încercare pe debutantul în meserie idealist, Jake Hoyt (ETHAN HAWKE), care are la dispoziţie o zi şi doar o zi pentru a-i dovedi ce poate să facă superiorului său carismatic, dar de temut. Pe parcursul următoarelor 24 de ore, Jake va fi influenţat din ce în ce mai mult de logica strâmbă a lui Alonzo în timp ce amândoi îşi vor risca vieţile şi carierele, fiecare înţelegând în felul său noţiunea de a face dreptate
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.60) 8,3
  Ceilalți
  MAI DEVREME SAU MAI TARZIU TE VOR GASI. O femeie care locuieste impreuna cu cei doi copii ai sai intr-o casa intunecata, incepe sa fie convinsa din ce in ce mai mult ca locuinta ei este bantuita...
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 7.70) 8,3
  Mașinistul
  Trevor nu a mai dormit de un an. Fizicul şi sănătatea sa mentală sunt deteriorate. Toate misterele care-l înconjoară fac parte dintr-o intrigă menită să-l înnebunească? Sau e doar oboseala de vină?
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.70) 8,5
  Avocatul diavolului
  Un avocat arogant (Richard Gere) preia cazul unui tanar (Edward Norton) acuzat de uciderea preotului care avea grija de el. Cazul devine mult mai complex cand acuzatul marturiseste ca mai era cineva in camera in momentul crimei.
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.10) 8,3
  Plutonul
  Filmul reda povestea unui grup de soldati americani in timp ce patruleaza, lupta si-si pierd viata in razboiul din Vietnam, totul prin ochii unui tanar recrut. „Platoon“ e primul din cele 3 filme regizate de Oliver Stone despre razboiul din Vietnam.
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.40) 8,6
  Portocala mecanică
  Portocala mecanică trebuia să fie un fel de manifest. Alex este foarte rău... dar răutatea sa nu este produsul unei condiţionări sociale sau genetice, ci propria sa problemă, în care s-a angajat cu toată luciditatea. - Stanley Kubrick
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 8.00) 8,3
  Exorcistul
  Bazat pe romanul lui William Blatty din 1971, filmul combină 3 scenarii într-o temă de success. O fetiţă de 12 ani este posedată de demoni şi numai un exorcist o poate salva. Ea locuieşte împreună cu mama ei în Georgetown, Washington şi trăieşte simptome ciudate, care îi pun în pericol viaţa. Ajutorul medical nu îi poate fi de niciun folos, singura soluţie rămânând căutarea unui exorcist care să alunge demonii
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 8.10) 8,5
  În căutarea lui Nemo 3D
  O aventură subacvatică în care este urmărită călătoria amuzantă şi plină de aventuri a doi peşti - Marlin şi fiul său, Nemo - care vor fi separaţi la Marea Barieră de Corali. Nemo e luat din ocean şi ajunge în acvariul unui dentist din Sydney.
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 6.50) 7,9
  Star Wars Episodul I - Amenințarea fantomei
  La 22 de ani de la primul film din seria Razboiul stelelor, George Lucas mai adauga un episod fascinantei sale epopei intergalactice - Amenintarea fantomei care prezinta povestea primilor cavaleri Jedi precum si inceputurile Fortei. Actiunea este anterioara celei din Razboiul Stelelor, productia din 1977 care a reinventat conceptul de science-fiction, si-l are in prim-plan pe tanarul Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor)
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 6.70) 7,1
  Războiul stelelor: Atacul clonelor
  Obi-Wan si Anakin Skywalker descopera ca atentatul esuat la viata Reginei Amidala a fost doar o diversiune. Intre timp, Lord-ul Sith pune la cale un razboi intre fortele binelui si raului care spera ca ii vor aduce in cele din urma controlul galaxiei
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 7.60) 8,1
  Star Wars: Episodul III - Răzbunarea Sith
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.70) 8,8
  Războiul Stelelor: Ediție Specială
  Nota: 9,5
 • NOTA (IMDB: 8.40) 8,7
  Întoarcerea lui Jedi: Ediție specială
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 7.50) 8,2
  Echilibru
  Într-o lume viitoare, un regim dictatorial a eliminat războiul suprimând emoţiile: cărţile, arta şi muzica sunt interzise cu desăvârşire, iar sentimentele sunt infracţiuni care se pedepsesc cu moartea.
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.90) 8,3
  Bonnie și Clyde
  La apariţia sa, acest film a suscitat o polemică, astăzi depăşită, din cauza nenumăratelor scene de violenţă. Rigoarea punerii în scenă şi umorul dulce-amar al evocării au impus acest film ca o mare reuşită regizorală.
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.30) 8,7
  L.A. Confidential
  Filmul reda atmosfera anilor 50 din metropola americana, dominata de celebritati ale Hollywood-ului, reviste de scandal, coruptie si crima organizata. L.A. Confidential depaseste sfera filmelor politiste prin cele trei personaje aduse in prim plan care ajung sa lucreze impreuna pentru ca sunt in primul rand oameni si apoi politisti. Diferentele dintre cei trei sunt relevate inca de la inceput prin prezentarea separata a fiecaruia. Bud White (Russell Crowe) este politistul dur, justitia
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 8.70) 8,6
  Orașul zeilor
  Buscapé este un băiat ca oricare altul din Rio. El are 11 ani şi trăieşte în cartierul mărginaş Cidade de Deus (“Oraşul Zeilor”). Timid şi plăpând, el nu se amestecă în viaţa de cartier, mulţumindu-se să stea pe margine şi să observe puştanii din vecini, care-şi duc viaţa în furtişaguri, scandaluri. Acolo, raziile poliţiei sunt la ordinea zilei. Dar Buscapé ştie deja ce ar vrea să devină, daca va scăpa din cartier: fotograf. Dadinho, un puşti de aceeaşi vârstă se mută în cartier. Şi el are un vis, un pic diferit de visele lui Buscapé, dar mult mai conform cu realitatea cartierului: vrea să devină cel mai temut criminal din Rio de Janeiro. Aşa că îşi ia în serios “chemarea”: Începe ucenicia făcând diverse comisioane şmecherilor din cartier. Idolul lui e Cabeleira, şef de gaşcă şi stăpân peste spargerile şi jafurile armate din împrejurimi
  Nota: 9,5
 • NOTA (IMDB: 8.00) 8,3
  Misterele Fluviului
  Prieteni din copilărie, Jimmy, Sean şi Dave se întâlnesc cu o ocazie tristă: moartea fiicei celei mari a lui Jimmy, Katie. Munca de poliţist a lui Sean asupra cazului este însă îngreunată de Jimmy, care caută răzbunarea
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 7.60) 8,0
  Casa de nisip și ceață
  Massoud Amir Behrani, un emigrant iranian, isi cheltuieste majoritatea economiilor pentru a-i asigura fiicei sale o casatorie buna. Odata ce ea se marita, tatal cheltuieste restul de bani cumparand la o licitatie o casa si ajunge fara voie, impreuna cu familia lui, in mijlocul unui conflict juridic cu fosta proprietara.
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.20) 8,2
  Trainspotting - Din viață scapă cine poate
  Termenul desemnează un hobby destul de bizar: tipi care stau cât e ziua de lungă pe peronul gării şi notează sosirea şi plecarea trenurilor. Noaptea, ei compară notiţele cu cele din ziua precedentă, observă ce s-a schimbat în mersul trenurilor, îi sună pe ceilalţi pentru a se ţine la curent unii pe alţii cu mişcările trenurilor. În argoul drogaţilor, se referă la urmele înţepăturilor de pe braţele lor, care se înşiră aidoma gărilor de-a lungul căilor ferate
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.60) 8,0
  Cădere liberă
  Los Angeles. O dimineata insorita. Nimic nu prevesteste drama pe care urmeaza sa o traiasca pe parcursul unei zile infernale William Foster, care vrea sa ajunga acasa la fosta sotie pentru ca este ziua fiicei sale.
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.60) 8,9
  Leon
  Realizatorul filmelor de mare impact Marele albastru şi Nikita, Luc Besson, vine acum să dea o replică franţuzească producţiilor americane despre ucigaşi în serie şi nu ezită să plaseze acţiunea chiar la New York. Inspirat de Victor, curăţătorul din Nikita, s-a născut personajul Leon - un killer înnăscut, invizibil, invincibil, analfabet, fără cont în bancă, îşi ingrijeşte planta şi bea lapte. Leon este indestructibil, dar numai până când o fetiţă de 12 ani, frumoasă şi inocentă, dă buzna în universul său şi, mai grav, mortal chiar, în sufletul său
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.00) 8,4
  Planeta maimutelor
  Charlton Heston si Roddy McDowall sunt protagonisti în aceastã legendarã capodoperã S.F. Astronautul Taylor (Heston) se prãbuseste cu nava sa pe o planetã îndepãrtatã stãpânitã de maimute, care folosesc o rasã de oameni primitivi ca sclavi si pentru experimente. Taylor este foarte curând capturat, viata sa aflându-se acum în mâinile unui cimpanzeu savant binevoitor (McDowall). Câstigãtor al unui Premiu Oscar onorific pentru realizãri exceptionale în machiaj si nominalizat pentr
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.20) 8,6
  Cu C de la Crimă
  Doi soti, Margot si Tony Wendice, duc o viata din ce in cea mai grea. El, un fost tenisman profesionist, decide sa-si ucida sotia din cel putin doua motive: ea il inseala cu un scriitor american de romane politiste si, una peste alta, mai are o multime de bani. Punand la punct un plan amanuntit pentru crima perfecta, Tony il santajeaza pe un anume Swan Lesgate si-l foloseste ca unealta, in acest timp el aranjandu-si un alibi imbatabil
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 7.90) 8,9
  În căutarea fericirii
  Chris Gardner (Will Smith) este un talentat specialist în marketing, angajat din păcate la o companie mică. Din cauza salariului mic, Chris îşi duce viaţa de pe o zi pe alta, alături de fiul său în vârstă de cinci ani. Chiar când Chris găseşte o slujbă la o prestigioasă firmă de brokeraj, el şi fiul său sunt evacuaţi din apartamentul lor din San Francisco.
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.10) 8,6
  Hotel Rwanda
  Filmul urmărește unul dintre cele mai cumplite evenimente din istoria recentă: momentul real în care extremiștii Hutu din Rwanda comit un înspăimântător genocid, masacrând sute de mii de oameni, în vreme ce restul omenirii privea, fără să facă nimic.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.70) 8,2
  21 de grame
  Titlul face referire la greutatea cu care se presupune ca trupul omenesc devine mai usor in momentul mortii – asa-zisa greutate a sufletului.
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 8.10) 8,7
  O fată de milioane
  Castigator a 2 premii Globul de Aur: Cea mai buna actrita intr-o drama: Hilary Swank Cel mai bun regizor: Clint Eastwood. Castigator a 4 premii Oscar (pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor - Clint Eastwood, Actor in rol secundar - Morgan Freeman, Actrita in rol principal - Hilary Swank).
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 7.70) 7,8
  Match Point
  Un tanar instructor de tenis provenit dinte-un mediu modest, Chris Wilton (Jonathan Rhys-Meyers) se angajeaza intr-un club frecventat de inalta societate londoneza. Se imprieteneste rapid cu Tom Hewett (Matthew Goode), cu care imparte pasiunea pentru opera. Wilton incepe sa frecventeze familia Hewitt si o seduce pe Chloe (Emily Mortimer), sora lui Tom. Este pe cale sa se casatoreasca cu Chloe si sa-si schimbe statutul social, dar face cunostinta cu fermecatoarea logodnica a pr
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.20) 8,7
  V de la Vendetta
  Intr-o poveste in care Germania a castigat un viitor Razboi Mondial si Marea Britanie este acum un stat fascist, un razbunator mascat cunoscut numai sub initiala "V" conduce un razboi de gherila impotriva guvernului
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 7.60) 7,7
  Cei ce veghează
  Intr-o societate alternativa, in anul 1985 zilele de glorie ale supereroilor costumati sunt de mult apuse. Acestia sunt acum in afara legii, singurii care-si mai pot exercita puterile fiind cei aflati in slujba guvernului Statelor Unite. Cand unul dintre ei este ucis brutal, ceilalti pornesc o investigatie pentru a-l descoperi pe asasin. Ei scot la iveala o conspiratie care vizeaza anihilarea tuturor supereroilor, in scopul de a influenta balanta puterilor.
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.10) 8,3
  Sin City
  Bine ati venit in Sin City. Acest oras atrage banditii, coruptii si suferinzii. Unii il numesc intunecat. Dur. Pe de alta parte, altii il numesc "casa". Politisti necinstiti. Femei sexy. Gardieni disperati. Unii cauta razbunarea. Altii salvarea. Apoi, mai sunt si cei care spera la putin din amandoua
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.60) 8,6
  Iluzionistul
  Film despre magie si dragoste deopotriva, "Iluzionistul" spune povestea unei Viene a inceputului de secol XX, oras vrajit de aparitia unui ilustru magician. Misteriosul iluzionist Eisenheim devine cel mai celebru om din oras, spre gelozia Printului mostenitor Leopold, a carui popularitate scade. Leopold are un motiv in plus sa-l urasca pe magician: acesta a fost marea dragoste a actualei lui logodnice, Sophie von Teschen. Leopold ii cere omului sau de incredere, inspectorul Ulh, sa-l scape de incomodul adversar.
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 7.80) 8,3
  Slevin: Nevinovat cu ghinion
  Lucky Number Slevin este un thriller cu rasturnari de situatie in lumea interlopa a crimei si razbunarii. Actiunea are loc in New York City, si spune povestea unei confuzii care il aduce pe Slevin (Josh Harnett) in mijlocul unui razboi dintre doi capi mafioti rivali de moarte: The Rabbi (Ben Kingsley) si The Boss (Morgan Freeman).
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 7.80) 8,4
  Apocalypto
  Pe masura ce regatul Maya se confrunta cu declinul, conducatorii sai insista ca a construi tot mai multe temple si a sacrifica oameni este cheia prosperitatii. Laba de jaguar (Rudy Youngblood) , un tanar ales pt a fi sacrificat, fuge din regat pentru a-si schimba soarta
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 7.80) 8,6
  Gangster american
  Detectivul Richie Roberts trebuie să cureţe străzile New York-ului de traficanţii de droguri. Cel mai important adversar al lui se dovedeşte a fi Frank Lucas, cel mai mare traficant din Harlem, care a transformat contrabanda cu heroină într-o artă. Personalităţi violente, fiecare cu obsesiile lui, cei doi transformă New York-ul într-un oraş prea mic pentru lupta lor. Care va câştiga, care va supravieţui?
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.10) 8,0
  Nu există țară pentru bătrâni
  Bazat pe romanul cu acelasi nume al scriitorului Cormac McCarthy, filmul fratilor Ethan si Joel Coen se invarte in jurul a trei personaje centrale. Moss este un simplu vanator implicat fara sa vrea intr-o afacere cu droguri. Cand da peste o geanta cu bani, el isi da seama ca a devenit bogat, dar inca nu stie cu ce pret. Pentru ca pe urmele gentii pornesc atat politistul Tom Bell, cat si un nemilos recuperator, Anton.
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.20) 7,7
  În sălbăticie
  Crescut într-o suburbie bogată din Washington DC, Christopher McCandless decide la 24 de ani să întrerupă legăturile cu familia, să renunţe la conturile bancare şi să plece în sălbăticie. Ajuns în Alaska, Christopher renunţă la maşină, îşi arde şi ultimii bani şi decide să se decurce singur în ţinuturile pustii, vânând şi mâncând rădăcini. Corpul lui a fost găsit cu câteva luni de zile mai târziu, cauza decesului fiind probabil inaniţia
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.60) 7,6
  Zborul United 93
  11 septembrie 2001. America e martora a 3 atacuri teroriste, 3 avioane deturnate distrugand in urma lor Pentagonul si turnurile World Trade Center. Un avion dintre cele care au fost deturnate nu si-a atins tinta. Acesta e povestea Zborului United 93.
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 8.40) 8,8
  Wall-E
  E anul 2700, iar Pământul e acoperit de gunoaie, ca urmare a secolelor de consumerism nesăbuit. Oamenii au plecat de pe Terra lăsând aici mici roboţi a căror sarcină este să facă planeta iarăşi locuibilă. Micul Wall-E a rămas singurul robot activ.
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.20) 8,7
  Cum să îți dresezi dragonul
  Hiccup, fiul unui important căpitan viking, a ajuns la vârsta când trebuie să-şi dovedească bărbăţia: pentru asta, adolescentul va porni spre insula Berk pentru a prinde primul său pui de dragon. Dacă nu o face, băiatul va fi izonit din trib şi-şi va afla cu siguranţă moartea în periculoasele ţinuturi nordice.
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.00) 8,7
  Ratatouille
  Remy este un tanar soarece al carui vis este sa devina maestru bucatar. El nu e descurajat nici de piedicile pe care i le pune familia, nici de faptul ca gastronomia este o profesie care uraste soarecii prin excelenta. Remy este gata de tot pentru a-si indeplini visul, iar faptul ca locuieste in canalizarea unui restaurant foarte bine cotat ii aduce visul extrem de aproape. In ciuda pericolelor si a capcanelor, ispita este mare, asa ca se aventureaza in acest univers interzis
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.00) 7,8
  In Bruges
  In pitorescul orasel belgian Bruges ajung doi asasini platiti, Ray (Colin Farrell) si Ken (Brendan Gleeson), al caror scop este sa-si piarda urma printre turisti dupa o misiune terminata prost. Desi se simte nelalocul lui printre cladirile gotice, canale si strazi cu piatra cubica, Ken este atras de calmul locului si incearca sa-si linisteasca partenerul, pe Ray. In timp ce asteapta sa fie sunati de seful lor, Harry (Ralph Fiennes), cei doi trec printr-o multime de intalniri neasteptate cu localnici, un cineast american pitic, prostituate olandeze si asa mai departe.
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 7.90) 8,2
  Luptătorul
  Filmul spune povestea luptătorului "Irish" Mickey Ward (Mark Walberg) şi a fratelui său, Dicky Eklund (Christian Bale). Ward este un luptător care şi-a pierdut pofta de viaţă şi vrea să renunţe la carieră. Totul se schimbă atunci când în viaţa lui apare fratele său. Eklund este un fost traficant de droguri, care - odată ajuns în închisoare - devine un model pentru toată lumea. El îl conduce pe Ward către titlul mondial.
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 8.00) 8,4
  Discursul regelui
  După ce fratele său Edward abdică pentru a se căsători cu americanca Wallis Simpson, timidul Albert (Colin Firth) devine regele George al VI-lea. Un pronunţat defect de vorbire şi timiditatea proverbială ale regelui îl împiedică să-şi îndeplinească numeroasele funcţii publice, dar asta până când îl întâlneşte pe dezinvoltul specialist în dicţiune Lionel Logue. Prietenia dintre rege şi terapeut va influenţa în bine nu doar pronunţia monarhului, ci şi felul în care el priveşte lumea.
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 7.90) 8,2
  Glory
  Shaw a fost ofiţerul care s-a oferit să conducă prima companie de soldaţi afro-americani în timpul Războiului Civil din America. Această companie era formată în mare parte din sclavi evadaţi şi trebuia să cureţe drumul pentru "adevăraţii" soldaţi, primind astfel muncile josnice şi împovărătoare. Shaw trebuie astfel să lupte atât cu adversarii care au ordin să îi ucidă pe ofiţerii de culoare, cât şi cu aliaţii care nu îşi pot învinge prejudecăţile. Totuşi, în ciuda tuturor obstacolelor, colonelul Robert G. Shaw plănuieşte să aducă această trupă în mijlocul evenimentelor pentru ca oamenii săi să poată lupta cu adevărat
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.00) 7,7
  District 9
  O lume în care extratereştrii sunt refugiaţi. Creaturile au fost plasate în ghetouri speciale create în Africa de Sud, iar naţiunile lumii întârzie să ajungă la un consens cu privire la soarta noilor oaspeţi.
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 8.20) 8,4
  Greu de ucis
  Această megaproducţie care l-a transformat peste noapte într-un superstar pe Bruce Willis a fost cel mai vizionat film în 1988 cu încasări de peste 80 de milioane de dolari. Bruce Willis îl interpretează pe neconvenţionalul detectiv newyorkez John McClane pe care destinul îl transformă în singura salvare a unui grup de ostatici, blocaţi într-un zgârie nori din Los Angeles, printre care se află şi soţia sa
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.70) 7,4
  Rupe-tot
  În Kick-Ass, eroii benzilor desenate prind viaţă într-o mare aventură împotriva criminalităţii din oraş. Dave Lizewski (Aaron Johnson), un fan înrăit al benzilor desenate, îşi alege un nume impunător, un costum pe măsură şi începe să împartă dreptate în stânga şi în dreapta prin oraş, ignorând total faptul că el nu deţine puteri supernaturale
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.90) 7,8
  Domnul Nimeni
  Un băiat stă pe peronul unei gări. Trenul va pleca în curând. Să plece cu mama lui sau să rămână cu tatăl? Nenumărate posibile vieţi depind de decizia lui. Atât timp cât nu ia niciuna, orice este posibil. Fiecare viaţă merită să fie trăită.
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 8.00) 8,4
  Carnetul morții
  O crancena lupta incepe intre doua cele mai mari minti ale planetei, cand Light Yagami gaseste Carnetelul Mortii, un jurnal cu puterea de a ucide, si decide sa scape lumea de criminali.
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.80) 8,3
  Bărbați care urăsc femeile
  Un mistery-thriller tenebros semnat de Niels Arden Oplev - autor premiat în 2006 la Berlin cu drama Drømmen -, bazat pe un roman de Stieg Larsson, despre un jurnalist şi o tânără "hackeriţă".
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 7.80) 8,3
  Marea mahmureală
  Doug şi prietenii lui merg la Las Vegas pentru petrecerea burlacilor. După o noapte de pomină, găsesc în baie un tigru şi în şifonier un bebeluş! Cu Doug dispărut, cei trei trebuie să reia traseul pentru a-şi da seama ce s-a întâmplat.
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 8.00) 8,3
  Lebăda neagră
  Nina (Portman) este o balerină din New York a cărei viaţă, precum a tuturor din această profesie, este complet consumată în jurul baletului. Trăieşte împreună cu mama ei,  Erica (Hershey), o fostă balerină extrem de obsesivă, care exercită un control sufocant asupra ei. Când directorul artistic Thomas Leroy (Cassel) decide să o înlocuiască pe prima balerină Beth Maclntyre (Ryder) pentru deschiderea producţiei noului sezon Swan Lake, Nina este prima lui alegere. Însă Nina are o adversară în competiţie; o nouă dansatoare pe nume Lily (Kunis) care reuşeşte să îl impresioneze până şi pe Leroy
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.40) 8,7
  Requiem pentru un vis
  Drogul... Ataca mintea, ataca trupul, ataca sufletul. Dupa ce le-a ispitit, facandu-le sa se simta invincibile pentru o clipa, drogul isi cere dreptul de calau, distrugandu-si victimele. In apartamentele insipide de pe plajele abandonate din Coney Island, patru vieti si povestile lor... Sara (Ellen Burstyn) este o vaduva plinuta obsedata de o emisiune de televiziune, la care primeste o invitatie de participare. Sara e indragostita de televizor si de ciocolata, cele doua
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 8.00) 8,1
  Fălci
  În iunie 1975 Spielberg lansa, la nici 30 de ani, Jaws, considerat primul blockbuster hollywoodian şi filmul care a schimbat o dată pentru totdeauna modul cum erau promovate şi lansate producţiile de anvergură.
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.60) 8,4
  Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirilor
  A trecut aproape un de când Louis (Brad Pitt) şi-a pierdut soţia. Acum şi-a pierdut şi dorinţa de a trăi. Lestat (Tom Cruise), un vampir misterios, îl place pe Louis şi îi dă "şansa" de a deveni o creatură a întunericului şi a nopţii: un vampir.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.20) 7,2
  Nopți însângerate
  Anii '80. Într-un orăşel acoperit de zăpadă din statul american Colorado, un puşti de zece ani are o mulţime de pătimit din cauza unor derbedei de la şcoală, care nu-i dau pace nicio clipă. Gândurile de răzbunare şi frustrarea neputincioasă a protagonistului îşi află leac în prietenia acestuia cu o vecină de aceeaşi vârstă, Abby, a cărei familie ridică sprâncene în cartier prin obiceiurile-i de-a dreptul bizare
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 8.00) 8,4
  Bang Bang You're Dead
  Cuvintele elevului model Trevor Adams reflectă experienţa sa de la liceul Rivervale High. El a fost victima unei agresiuni atât de traumatizante încât a ameninţat că va arunca în aer echipa de fotbal. Dar salvarea lui vine de la profesorul de teatru, domnul Duncan, (Tom Cavanagh, vedeta filmului de televiziune “Ed”). El îi oferă lui Trevor rolul principal într-o piesă a şcolii, alături de minunata Jenny Dahlquist
  Nota: 9,5
 • NOTA (IMDB: 7.70) 7,5
  Bun venit în Zombieland
  După ce o epidemie transformă America în "ţara zombilor", un grup de supravieţuitori trebuie să parcurgă un lung şi periculos drum de-a lungul ţării pentru a găsi protecţie în braţele dibace ale unui vânător de zombie interpretat de Woody Harrelsson
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 8.10) 8,9
  Harry Potter și Talismanele Morții: Partea 2
  În ultimul film al francizei fenomen, conflictul dintre forţele bune şi cele malefice din lumea vrăjitorilor se transformă într-un război total. Miza n-a fost niciodată atât de mare şi nimeni nu mai este în siguranţă.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.10) 7,7
  Cabina Telefonică
  VIATA TA ESTE IN BATAIA PUSTII. Un agent de publicitate din New York devine tinta unui lunetist atunci cand raspunde la un telefon care suna pe strada. Asasinul ii spune ca daca inchide telefonul, il va impusca. Si pentru a-i arata ca nu glumeste impusca un barbat necunoscut care a vrut sa intre in cabina si sa-l atace pe ziarist. Prins intr-o cabina telefonica in mijlocul strazii, el este la dispozitia asasinului... Un thriller realizat de Joel Schumacher (Clientul / The Client, Dublura / Bad Company).
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.80) 8,4
  Lista neagră
  Olanda, 1944. O fosta celebra cantareata evreica, Rachel, acum refugiata in Olanda rurala, incearca sa ajunga in teritoriile eliberate de sub influenta germana. O patrula surprinde grupul de refugiati in care se afla si numai ea reuseste sa scape cu viata. Ajunsa teafara la destinatie, Rachel intra in Rezistenta si, sub numele de Ellis de Vries, reuseste sa se infiltreze in Serviciul de Informatii german. Il seduce pe ofiterul Muntze si acesta, sedus, ii ofera o slujba...
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 8.00) 8,5
  Prinde-mă! Dacă poți!
  Filmul se bazeaza pe o biografie reală a lui Frank Abagnale junior, un tânăr care s-a dat drept doctor, avocat şi copilot la o linie aeriană importantă fără să fi absolvit măcar liceul.
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.30) 8,0
  Identitate
  In urma unei furtuni groaznice si a unui accident pe autostrada, un grup de 10 straini care nu se cunosc ajung din intamplare la un hotel. Prinsi in acest loc, află un secret ingrozitor ce are legatura cu ei.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.70) 8,5
  Ultimul Samurai
  In Japonia, veteranul de razboi, Capitanul Woodrow Algren este angajat de Imparatul Japoniei pentru a antrena trupele Meiji in arta razboiului, si a-i eradica pe ultimii samurai din tara. Dar pasiunea lui Algren este incetinita atunci cand este capturat de samurai si invatat despre traditiile lor si codul onoarei.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.60) 7,9
  Colateral
  Vincent (Tom Cruise) e un ucigaș plătit. Când un cartel de droguri află că va fi adus în fața unui complet de judecată, organizează o operațiune de ucidere a martorilor principali. Vincent ajunge în Los Angeles pentru a doborî 5 persoane.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.80) 8,3
  Tortura
  Pelicula este răspunsul lui Stephen King la rugăminţile admiratorilor săi, constituindu-se într-o strălucită producţie horror care ne spune povestea unui scriitor care cade în capcana unuia dintre cei mai mari admiratori ai săi. Povestea este captivantă, subiectul incitant, iubitorii de senzaţii tari, pot obţine cele mai bune locuri, distribuţia îl recomandă, iar Stephen King girează pentru această producţie remarcabilă. Condiţiile fiind îndeplinite, va revine doar rolul de a nu rata acest film care vă va încânta şi şoca, în egală măsură.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 6.80) 7,5
  Camera de refugiu
  Meg (Jodie Foster) şi fiica ei Sarah (Kristen Stewart) se mută într-o casă mare, veche, dotată cu o cameră de refugiu, neştiind cât de repede vor avea nevoie de ea. 3 bărbaţi pun la cale o pătrundere prin efracţie în toiul nopţii.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 8.40) 8,4
  Submarinul
  O privire detaliata in lumea claustrofoba si terifianta a echipajelor submarinelor germane care vaneaza vapoare de sub apa. Curajos, realist si condimentat cu umor negru, acest film este unul dintre putinele care ii prezinta cu compasiune pe nemti in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 8.30) 8,7
  Marea evadare
  Marea evadare este unul dintre cele mai captivante filme de razboi facute la Hollywood. Este greu de spus ce a contribuit mai mult la longevitatea filmului in preferinta publicului: exceptionala poveste a ofiterilor aliati care au pus la punct timp de un an una din cele mai incredibile evadari dintr-un lagar de prizonieri din Germania sau distributia, care a adunat staruri a caror faima a ramas neclintita pana astazi
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.90) 8,2
  Identitatea lui Bourne
  Bourne se trezeste amnezic, nemaiamintindu-si nimic despre viata sa. Imediat, incepe sa fie urmarit de diverse persoane care il vor "lichidat". Incepe o cursa nebuna pentru supravietuire si gasirea propriei identitati.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.80) 8,2
  Supremația lui Bourne
  Cand lui Jason Bourne ii este inscenata asasinarea unor agenti CIA, el este nevoit sa-si reia slujba de dinainte - cea de asasin platit - pentru a-si dovedi nevinovatia si a ramane in viata. Continuarea filmului de succes The Bourne Identity / Identitatea lui Bourne.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 8.10) 8,4
  Ultimatumul lui Bourne
  Bourne nu voia decat un lucru: sa dispara. Dar iata ca urma ii este luata iarasi de cei care l-au transformat intr-un spion si un asasin. Dupa ce si-a pierdut memoria si singura femeie pe care a iubit-o, Bourne va trebui sa infrunte o noua generatie de ucigasi profesionisti, gata de orice pentru a-l elimina. Indiferent la atacurile lor, el isi continua calatoria in cautarea propriului trecut. Iar asta il poarta din nou prin toata lumea...
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.00) 8,0
  Jaf în stil italian
  Planul era fără cusur... misiunea fusese îndeplinită perfect... scăpaseră fără nicio problemă. Singurul pericol pe care nu-l luase în calcul Charlie îl reprezenta chiar unul dintre oamenii săi.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.20) 8,0
  King Kong
  Actiunea are loc in 1930, cand un grup de exploratori si realizatori de film calatoresc spre misterioasa Skull Island pentru a ancheta legendele despre o gorila gigant, pe nume Kong. Ajunsi acolo, ei descopera ca King Kong exista in realitate.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 6.40) 7,9
  Click - Zapând prin viață
  Un arhitect obsedat de muncă (Sandler) găseşte într-o bună zi o telecomandă ce îi permite să parcurgă realitatea în ce sens vrea. Poate astfel să retrăiască momente frumoase. Să repare greşeli regretabile. Numai că la un moment dat telecomanda o ia razna şi nu mai ascultă de el
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 8.00) 8,7
  Renăscut din cenușă
  In mijlocul Marelui Crah, cand America a ajuns intr-un colaps economic, a aparut un erou neobisnuit. Acesta si-a uimit compatriotii, demonstrand ca orice om se poate lupta pentru a castiga o a doua sansa pentru el si familia lui.
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.90) 9,0
  Jurnalul
  Allie Hamilton şi Noah Calhoun s-au întâlnit într-o seară la carnaval şi se îndrăgostesc. Părinţii ei nu consimt legătura fiicei lor, deoarece familia lui Noah nu este suficient de bogată şi cunoscută, şi hotărăsc să se mute departe, cât mai departe de Noah
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 8.00) 8,1
  Îndoiala
  Filmul favorit al lui Hitchcock, realizat dupa povestirea lui Gordon Mc Dowell, care s-a inspirat dintr-un caz real. Intr-un orasel de provincie, o profesoara traieste intr-o simbioza perfecta cu unchiul ei preferat, pe nume tot Charlie, un tip aparent normal, dar care devine brusc foarte ciudat cand vine vorba despre vaduve bogate. O curiozitate iesita din comun pune stapanire pe tanara Charlie odata cu sosirea in localitate a doi detectivi, care se dau drept redactori la o revista si incep sa se intereseze despre unchiul sau
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 6.90) 7,6
  Mascul necrutator
  Au crescut impreuna in suburbiile din Los Angeles, traindu-si propria versiune a visului american, in care fiecare zi era un abur de petrecere in tensiunea asteptarii urmatoarei provocari. Johnny era lidereul sordidei lor lumi, cladite pe droguri si lacomie. Cand el este pacalit de un alt dealer, lucrurile scapa de sub control, iar deznodamantul socheaza pe toata lumea. Justin Timberlake, Sharon Stone si Bruce Willis apar si ei in acest film, unul dintre cele mai controversate in America anul trecut.
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.60) 8,1
  Omul din interior
  Regizat de Spike Lee dupa un scenariul de Russell Gewirtz si produs de castigatorul Oscarului, Brian Grazer, INSIDE MAN este povestea unui politist dur, detectivul Frazier (Denzel Washington), care "isi pune mintea" cu un inteligent jefuitor de banci, Dalton (Clive Owen) intr-o drama care se lasa cu luare de ostatici.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.30) 8,0
  Omul-Paianjen 2
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.00) 8,0
  Dincolo de trecut
  Toţi am experimentat pe pielea noastră neliniştitoarea senzaţie de deja vu, acea răzvrătire a memoriei pe care o trăieşti când întâlneşti un necunoscut şi ai senzaţia că-l stii de-o viaţă sau când recunoşti un loc deşi ştii foarte bine că n-ai fost niciodată acolo
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 8.10) 8,7
  Pirații din Caraibe: Blestemul Perlei Negre
  Pentru Căpitanul Jack Sparrow (JOHNNY DEPP), un tip dur, dar încă fermecător, apele învolburate ale Mării Caraibe sunt pure şi limpezi ca apa de izvor până când duşmanul său de moarte, nemernicul căpitan Barbossa (GEOFFREY RUSH), reuşeşte să-i fure corabia, "Black Pearl", şi încă să mai şi atace orăşelul Port Royal. De parcă n-ar fi de ajuns, ticălosul pirat o fură pe fiica guvernatorului, Elizabeth (KEIRA KNIGHTLEY), cea mai frumoasă floare, lumina ochilor părinteşti
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.70) 7,7
  Dispărută fără urmă
  Dorchester, unul din cele mai dure cartiere din întregul Boston, nu este un loc pentru cei slabi sau nevinovaţi. Când o fetiţă de numai 4 ani dispare - detectivii Patrick şi Angela Gennaro deschid o investigaţie si vor risca totul.
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.60) 7,6
  Mulțumim că fumați!
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.50) 8,3
  Vălul pictat
  Londra, 1922. Dupa ce descopera ca-l inseala cu un alt barbat, sotul lui Kitty Fane, un cunoscut bacteriolog, o duce intr-un indepartat teritoriu chinez, unde incearca sa combata devastatoarele efecte ale holerei. O calatorie initiatica in timpul careia tanara femeie va intelege adevaratul sens al vietii si al dragostei si va ajunge sa se descopere pe sine insasi
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.70) 8,9
  Titanic
  Acum, intr-o editie epeciala pe DVD, capodopera epica apartinand lui James Cameron iti taie respiratia, cuprinzand secvente care nu au mai fost vazute pana acum, oferind fanilor o perspectiva cu totul noua si mult mai profunda despre cum a fost creat acest film premiat cu Oscar
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.60) 7,5
  127 de ore
  Producţia Fox Searchlight 127 Hours spune povestea adevărată de supravieţuire a alpinistului Aron Ralston, care a fost nevoit să-şi taie braţul în timpul unei escaladări, pentru a se elibera dintre două stânci. El a scris şi o carte despre această experienţă, intitulată Between a Rock and a Hard Place.
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.10) 7,7
  Jocuri la nivel înalt
  Bazat pe mini-seria BBC cu acelaşi nume, lungmetrajul State of Play prezintă povestea unei echipe de reporteri investigatori ce lucrează în colaborare cu un detectiv pentru a încerca rezolvarea unui caz de crimă. Amanta unui membru din congresul SUA a fost omorâtă
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.50) 8,5
  Jurnalul străzii
  Regizorul Richard LaGravenese aduce in prim-plan proiectul
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.50) 8,2
  Parfumul: Povestea unei crime
  Jean-Baptiste Grenouille s-a născut în 1744. Copil orfan, bolnavicios, el nu reuşeşte să supravieţuiască decât datorită unicului său har: simţul olfactiv. Grenouille nu are altă pasiune decât pe cea a mirosurilor şi fiecare secundă a vieţii sale este călăuzită de simţul său hiperdezvoltat, datorită căruia devine creator de parfumuri. Numai că tânărul devine victima unei obsesii: crearea parfumului ideal. Dar unul dintre ingrediente este mirosul tinerelor fete, iar Grenouille nu va ezita să ucidă pentru a-şi atinge visul...
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.20) 8,0
  Podul către Terabithia
  Bazat pe populara carte pentru copii, Bridge to Terabithia este un film fantastic despre prietenie şi puterea imaginaţiei, creat de producătorii Cronicilor din Narnia. Jess Aarons (Josh Hutcherson) este un neadaptat la şcoală şi chiar şi în numeroasa lui familie. Jess s-a antrenat toată vara pentru a deveni cel mai rapid alergător din şcoala sa, dar gloria îi este brusc spulberată când cursa "doar pentru băieţi" este câştigată de o nou-venită, Leslie Burke (Annasophia Robb)
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.80) 8,2
  Drumul dreptății
  Arizona, sfarsitul secolului XIX. Scandalosul raufacator Ben Wade si banda sa de hoti si asasini au pradat Caile Ferate de Sud. Cand Wade este prins, veteranul Razboiului Civil Dan Evans se angajeaza sa-l duca pe prizonier la trenul de 3 si 10 catre Yuma, care-l va transporta la proces. Pe drum cei doi, desi din lumi complet diferite, ajung sa-si castige reciproc respectul, ceea ce-i va ajuta cand misiunea lui Evans scapa de sub control.
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.10) 8,1
  Operațiunea Valkyrie
  In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, colonelul german von Stauffenberg e ranit in Africa si se intoarce in tara. Nemultumit de abuzurile nazistilor, Stauffenberg accepta sa conduca Operatiunea Valkyrie, al carei scop e asasinarea lui Hitler.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.80) 8,9
  Băiatul în pijama vărgată
  Cu acţiunea plasată în timpul celui de-al doilea război mondial, povestea este spusă prin ochii inocenţi ai lui Bruno, fiul de 8 ani al unui comandant dintr-un lagăr de concentrare. Băiatul se împreteneşte cu un băieţel evreu, aflat după gardurile lagărului. Când tatăl lui află de amiciţie, îi interzice fiului său să se mai aproprie de gard. Urmările neaşteptate ale deciziei tatălui nu întârzie să apară.
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 8.10) 8,7
  Shutter Island
  Teddy Daniels ajunge împreună partenerul sau Chuck pe mica insulă Shutter, unde se află un ospiciu pentru tratarea condamnaților cu tulburări mentale. Cei doi investighează evadarea unei criminale, dar nimic în acest ospiciu nu este ceea ce pare.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.70) 8,7
  Șapte suflete
  Un agent al Fiscului, Ben Thomas (Will Smith), încearcă să-şi ispăşească o greşeală din trecut ajutând şapte persoane. Dându-se drept fratele său, Ben schimbă vieţile celor şapte, dar planul său este dat peste cap când se îndrăgosteşte de Emily.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.10) 7,8
  Avertizarea
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.10) 8,2
  Shutter
  Un tânăr fotograf, Thun, şi prietena sa Jane observă umbre misterioase în fotografiile lor după ce, cu câteva zile înainte, părăsiseră locul unui accident în care loviseră o femeie. Investigând fenomenul, găsesc alte fotografii conţinând umbre inexplicabile asemănătoare. Thun descoperă că cel mai bun prieten al său este de asemenea bântuit, iar Jane află că prietenul ei nu i-a spus totul. Curând devine clar că nu poţi fugi de trecut
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.70) 7,8
  Boy A
  Adolescent fiind, Jack săvârşeşte o crimă teribilă asupra altui copil, petrecându-şi cea mai mare parte din viaţă în închisori şi centre de reabilitare pentru minori. Eliberat la vârsta de 24 de ani, tânărul se trezeşte aruncat într-o lume pe care nu o înţelege şi nu o cunoaşte. Are şansa de a o lua de la capăt într-o nouă casă şi cu o nouă slujbă, unde se împrieteneşte cu Chris şi începe o frumoasă legătură cu atrăgătoarea Michelle
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.90) 8,6
  Teroare în Paris
  Ce poate fi mai rău pentru un tată decât să asiste neputincios la răpirea fiicei sale? Acesta este coşmarul trăit de Bryan, fost agent secret, care are la dispoziţie doar câteva ore pentru a o salva
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.30) 8,1
  Jaful de pe Baker Street
  Un vânzător de maşini cu un trecut dubios, Terry, a evitat întotdeauna loviturile mari. Dar cand Martine, o cunoştinţă din copilărie, îi spune cum să prade inexpugnabila bancă din Baker Street, Terry nu ratează ocazia. El şi echipa lui îşi vor da seama curând că seifurile pline de bani şi bijuterii conţin şi anumite informaţii care vor arunca în aer întregul regat al Marii Britanii, căci nemărginita reţea de corupţie şi scandal implică atât lumea criminală din Londra, cât şi vârfurile puterii britanice, precum şi însăşi familia regală
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 8.80) 8,9
  Stăpânul inelelor: Frăția inelului
  Intr-un mic oras din Comitat, tanarului Hobbit pe nume Frodo i se incredinteaza un inel magic. El trebuie sa calatoreasca pana la Muntele Osandei pentru a distruge acest inel cu puteri periculoase.
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 8.70) 8,8
  Stăpânul inelelor: Cele două turnuri
  În acest al doilea episod al trilogiei, Frodo îşi continuă odiseea pentru a-şi împlini destinul: distrugerea Inelului Suveran şi izbânda în faţa Marii Întunecimi
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 8.90) 8,9
  Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui
  Ultima parte a trilogiei "Stăpânul Inelelor". Dându-şi seama de primejdia pe care o poate aduce Inelul Suprem, Frodo şi însoţitorii Inelului intră în MORDOR. Aici, Sauron păzeşte focul în care a fost făurit Inelul...
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 6.80) 7,7
  Stăpânii străzilor
  Keanu Reeves joacă rolul principal, acela al lui Tom Ludlow, un poliţist cu experienţă care îşi reface cu greu viaţa după moartea soţiei sale. Când dovezile sugerează că a luat parte la execuţia unui coleg poliţist, el este silit să înfrunte tradiţiile poliţieneşti pe care le-a respectat pe parcursul întregii sale cariere
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.30) 7,6
  Drumul
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.90) 7,8
  Luptătorul
  Randy "The Ram" Robinson (Mickey Rourke), un wrestler profesionist celebru prin anii '80, este forţat să se retragă când un atac de cord îi dovedeşte că va muri în ring dacă nu renunţă la sport. Bărbatul se angajează într-un magazin de delicatase, se apropie de o stripteuză trecută de prima tinereţe şi încearcă să se reîmpace cu fiica lui înstrăinată. Totuşi, ocazia unui meci împotriva vechiului său oponent, Ayatollah-ul, îl face pe Ram să-şi încerce pentru o ultima oară puterile în ring
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.20) 7,4
  Harry Brown
  După ce prietenul său este ucis cu brutalitate de o gaşcă de huligani, bătrânul Harry Brown, un septuagenar văduv, fost membru al trupelor speciale, se transformă într-un "justiţiar" care va căuta cu orice preţ răzbunarea prietenului său
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 8.10) 8,7
  Ip Man
  Povestea semi-biografică a legendarului Yip Man, primul maestru al artelor marţiale care a predat stilul chinez Wing Chun.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 8.10) 8,6
  Prietenie
  Inspirat de nuvela lui Stephen King, The Body, filmul lui Rob Reiner, e un clasic, o dezarmant de tandra poveste, subtila si sublima, a patru copii care pleaca intr-o calatorie ce-i va maturiza prematur.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.50) 8,2
  Legea puterii
  Wade Porter e un soţ iubitor, cu un viitor promiţător, însă lucrurile iau o turnură diferită în viaţa lui în momentul în care îl ucide accidental pe un hoţ care voia să îi fure din casă. Fiind condamnat pentru crimă, Wade este închis într-o instituţie de maximă securitate pentru 3 ani. Aflat în închisoare, el descoperă că regulile din societate nu se mai aplică şi în închisoare. Avându-l ca partener de celulă pe un criminal notoriu şi fiind supus unor tratamente inumane de către un gardian al închisorii, Wade realizează că singura sa şansă de supravieţuire este să devină cel mai puternic dintre deţinuţi. Ceea ce nu te ucide, te face mai puternic, iar în închisoare doar cei puternici supravieţuiesc
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 8.40) 8,6
  La nord, prin nord-vest
  Roger Thornhill, confundat cu un anume George Kaplan, este rapit si dus la un conac. Mai tarziu, imbatat si pus la volanul unei masini, este arestat, dar nimeni nu-i crede povestea, nici politia si nici propria mama, care-l scoate pe cautiune.
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.50) 8,6
  În spatele ferestrei
  1950, New York. Un fotograf ramane paralizat in urma unui accident. Neputand sa se deplaseze, Jeff isi petrece timpul observandu-i pe vecini. Curios sa afle cat mai multe, el incepe sa-l banuiasca pe vecinul de alaturi ca si-a omorat sotia.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 8.20) 8,8
  Casino
  Subiectul acestui film poate fi rezumat la urmatoarele doua cuvinte: crima si pedeapsa. In ansamblu, "Casino" este cronica a trei personaje : "Ace" Rothstein (Robert De Niro), un adevarat maestru al pariurilor, Nicky Santoro (Joe Pesci), om important al Mafiei si bun prieten cu Ace si Ginger McKenna (Sharon Stone), o fosta prostituata pasionata de bijuterii si dornica de bunastare. Ace se incadreaza in limitele legii din Las Vegas (desi vocea din off a lui De Niro declara ca in oricare alt
  Nota: 9,5
 • NOTA (IMDB: 8.30) 8,4
  Platoșa de metal
  O privire din două perspective asupra unei singure realităţi: atrocităţile produse de un razboi ai cărui victime sunt oameni, indiferent de ce parte a baricadei se situează ei
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.10) 8,0
  Transformers - Războiul lor în lumea noastră
  Pe planeta Cybertron traiesc doua rase de roboti. Transformatorii sunt separati in doua tabere: Autobotii cei buni si drepti, condusi de Optimus Prime (a carui deghizare este o camioneta rosie cu 18 roti), si cruzii Decepticoni, condusi de Megatron.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 8.60) 9,1
  Viața e frumoasă
  In centrul povestii se afla Guido (Roberto Benigni) - un personaj nutrind să deschidă o librarie proprie. Este anul 1939. Guido a venit in Arezzo, un orasel din Toscana, ignorand antisemitismul manifestat de catre guvernul fascist.
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.40) 8,6
  Să ucizi o pasăre cântătoare
  O multime de oameni furiosi inconjoara puscaria unde este inchis Tom Robinson cu intentia de a-l linsa. Prizonierul este un barbat de culoare acuzat de viol. Cel mai respectat avocat din Alabama, Finch hotaraste sa-l reprezinte, riscandu-si cariera.
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.70) 8,0
  Raport special
  Filmul, bazat pe o nuvela de Philip K. Dick, ne prezinta o societate in care criminalii sunt judecati inainte sa comita crimele
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 7.70) 8,2
  Drumul spre pierzanie
  Dupa ce sotia si fiul sau sunt omorati, Michael Sullivan, un asasin platit hotaraste sa se razbune pe cei care i-au tulburat viata. Impreuna cu celalalt fiu ramas in viata, el porneste pe urmele fostului sef si al fiului acestuia, vinovati de odioasa crima asupra familiei lui Michael. Un film realizat de regizorul lui American Beauty.
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 8.00) 8,7
  Rain Man
  Charlie află că tatăl lui a murit. Acesta l-a alungat în adolescenţă. Are naivitatea să creadă ca va moşteni ceva din avere, deşi ar fi trebuit să ştie cum merg lucrurile. Tot ce i-a lăsat este o decapotabilă veche, un Buick 1949, şi... un frate.
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 8.40) 8,7
  Aliens - Misiune de pedeapsă
  Ripley, singurul supravieţuitor al echipajului de pe Nostromo după contactul cu creatura extraterestră, pluteşte prin spaţiu în naveta sa de salvare timp de 57 ani. După ce esalvată, Ripley e surprinsă de neîncrederea cu care e primită povestea ei.
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 7.70) 8,3
  Elicopter la pământ!
  Un film produs de Jerry Bruckheimer despre o periculoasa misiune de salvare din Somalia.
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.80) 7,3
  Cursa
  În debutul hollywoodian al regizorului Nicolas Winding Refn, un cascador ce lucrează şi ca şofer plătit descoperă că cineva vrea cu orice preţ să-l omoare
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.30) 8,1
  Avocatul din limuzină
  Haller e un avocat oarecare din L.A., care, mereu pe drumuri, foloseşte bancheta din spate a unei limuzine Lincoln drept birou. Pe parcursul întregii cariere, Haller s-a temut că a devenit incapabil să recunoască un om inocent.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.60) 8,2
  O lume nebună, nebună, nebună
  In ritmul demential al unei comedii burlesti, in Las Vegas, cativa oameni dornici sa descopere locul unde au aflat, din intamplare, ca se ascunde o mare suma de bani, alearga nebuneste spre o iluzorie fericire, fiecare incercand sa-i saboteze pe ceilalti. Adept al unor subiecte serioase, Stanley Kramer (Procesul de la Nuremberg) se lanseaza in comedie, realizand un tablou ilar al lumii contemporane.
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.50) 8,4
  Oameni și șoareci
  George şi Lennie, doi tineri fără căpătâi, încearcă să-şi construiască un viitor în America, muncind acolo unde se iveşte posibilitatea. Lucrurile sunt îngreunate de faptul că Lennie este retardat şi puţini sunt aceia care îl primesc să lucreze. El este o fire foarte blândă, dar din cauza staturii sale impresionante şi a puterii ieşite din comun, este un om periculos. Visele le vor fi spulberate, atunci când Lennie comite o crimă din prea multă drăgălăşenie
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.80) 8,1
  Evadatul
  Inspirat din serialul cu acelaşi nume, în vogă în anii '60, filmul „Evadatul” aduce în faţa telespectatorilor povestea doctorului Richard Kimble care, deşi este complet nevinovat, este arestat şi condamnat pentru uciderea sângeroasă a soţiei sale.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 8.20) 8,8
  Războinicul
  După ce a lipsit de acasă timp de 14 ani şi a activat ca puşcaş marin, mezinul Tommy Riordan se întoarce în Pittsburgh şi îşi propune să reintre în competiţiile de arte marţiale mixte, rugându-l pe tatăl său, Paddy Conlon, să îl antreneze pentru a câştiga turneul "Sparta" şi cel mai mare premiu pus vreodată în joc în istoria acestui sport
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 8.10) 8,3
  Donnie Darko
  În timpul alegerilor prezidenţiale din 1988, un adolescent pe nume Donnie Darko, somnambul fiind, iese într-o noapte din casa lui şi întâlneşte un iepure gigant, cu o înfăţişare demonică, numit Frank, care îi spune că lumea se va sfârşi în 28 de zile, 6 ore şi 12 secunde
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.80) 8,2
  Remușcare
  Poveste de dragoste ce se desfăşoară pe parcursul a zeci de ani, ecranizarea după cunoscutul roman al lui Ian McEwan se învârte în jurul micuţei Brionny, o fetiţă de 13 ani care schimbă vieţile tuturor din jurul ei când ia neinspirata decizie de a-l acuza pe Robbie, iubitul sorei ei, de o crimă pe care acesta nu a comis-o. Închis ca urmare a declaraţiei lui Brionny, Robbie iese după ani de zile din închisoare şi face tot posibilul să-şi ia viaţa de la capăt. În film apar Keira Knightley şi James McAvoy
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.10) 7,1
  Monstruos
  Unul dintre cele mai asteptate filme de actiune ale lui 2008 este produs de J.J. Abrams (Lost, Alias) si spune povestea unui grup de oameni care trebuie sa reziste intr-un New York atacat de o misterioasa creatura gigantica. Prapadul pe care aceasta il produce face filmul mai asteptat decat Godzilla, controversa despre natura si originea fiarei aprinzand imaginatia fanilor din lumea intreaga ai lui Abrams.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 8.20) 9,4
  Hachiko: Povestea unui câine
  Remake al filmului japonez Hachiko Monogatari, din anul 1987, şi inspirată dintr-o poveste reală, petrecută în Japonia în prima parte a secolului al XX-lea, drama Hachiko: A Dog’s Story urmăreşte relaţia, specială, apărută între un profesor universitare şi un câine pe care îl găseşte pe stradă şi îl duce în casa lui
  Nota: 9,5
 • NOTA (IMDB: 7.50) 8,1
  Aviatorul
  Una dintre cele mai impunătoare figuri ale secolului 20, Howard Huges a fost un inovator remarcabil, un industriaş cu simţul realităţii, un producător de filme plin de farmec, întruchiparea americanului care ştie să-şi asume riscuri dar, mai presus de orice, el s-a considerat un aviator. Prin AVIATORUL, regizorul Martin Scorsese a ţesut firul poveştii în jurul celei mai prolifice etape din viaţa lui Hughes: perioada cuprinsă între jumătatea anilor '20 şi până în anii '40 când cutezanţa şi pasiunea pentru zbor i-au canalizat eforturile atât către aviaţie, cât şi către film, începându-şi pionieratul
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.60) 7,6
  Misiuni periculoase
  Irak. Protagonişti ai unui joc de-a şoarecele şi pisica, nişte soldaţi genişti americani trebuie să supravieţuiască într-un oraş în care orice localnic este un potenţial duşman şi orice obiect o potenţială bombă.
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 8.50) 8,7
  Înapoi în viitor
  Marty McFly, adolescentul american obişnuit al anilor '80, este trimis în mod accidental în 1955 într-o maşină a timpului DeLorean, alimentată cu plutoniu, al cărei inventator este un om de ştiinţă nebun, interpretat de Christopher Lloyd
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 7.80) 8,4
  În căutarea Tărâmului de Nicăieri
  Imaginatia fara limite a celui care l-a creat pe Peter Pan, puterea stilului sau sunt cele care dau o nota aparte acestei povestiri emotionante, inspirate din viata autorului scotian James Mathew Barrie. In Finding Neverland, regizorul Marc Forster (Monster's Ball) si o distributie impresionanta din care fac parte Johnny Depp, Kate Winslet, Dustin Hoffman si Julie Christie abordeaza dintr-un punct de vedere cu totul nou romanul “Peter Pan”, un clasic al literaturii pentru c
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.30) 8,9
  Good Will Hunting
  Pe Will nu-l deranjeaza ca e un simplu baiat de serviciu la universitate. Intr-o zi, fara sa-l vada nimeni, rezolva pe tabla o problema pe care prof. Lambeau o alesese ca sa isi incuie studentii. Uluit de solutie, Lambeau îl caută pe autor.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.90) 8,3
  Povești din L.A.
  Un politist de culoare al carui frate e hot, un avocat a carui sotie il incrimineaza pentru lipsa actiunii, un politist veteran dispretuit de mai tanarul sau coleg sunt personajele acestei drame in care bataile inimii se masoara in focuri de arma.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 8.40) 8,6
  Amețeala
  Un fost detectiv din San Francisco este cautat de o veche cunostinta care il roaga sa ii faca o favoare: aceea de a-i urmari sotia, care pare a suferi de niste tulburari psihice. Numai ca povestea reala este mult mai complexa.
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 7.60) 7,7
  Moneyball: Arta de a învinge
  Moneyball spune povestea lui Billy Beane, noul manager al echipei de baseball Oakland Athletics. Deşi situaţia financiară a echipei este dezastruoasă, Beane va reuşi să îi îmbunătăţească performanţa cu ajutorul unor tehnici revoluţionare, preluate ulterior de restul cluburilor de baseball din SUA. Una dintre cele mai frumoase poveşti de succes din lumea baseball-ului
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.20) 8,2
  Mary and Max
  Povestea se întinde pe douăzeci de ani şi două continente. Este relatarea relaţiei speciale dintre două persoane foarte diferite: Mary Dinkle (Collette), o fetiţă cam plinuţă în vârstă de 8 ani din suburbiile oraşului Melbourne, Australia şi Max Horovitz (Hoffman), un evreu obez de 44 de ani, suferind de sindromul Asperger, ce trăieşte în haosul New York-ului.
  Nota: 9,5
 • NOTA (IMDB: 7.60) 8,4
  Cititorul
  "The Reader" este inspirat din romanul lui Bernhard Schlink, publicat în 1995, care are la bază povestea unei aventuri dintre un adolescent şi o femeie mai în vârstă. Cei doi încep o relaţie amoroasă, pasională şi intensă, care se termină brusc în momentul în care Hanna (Kate Winslet) dispare, fără nicio explicaţie, din viaţa tânărului
  Nota: 8,5
 • NOTA (IMDB: 8.10) 8,2
  Somnul de veci
  Un dedectiv privat e insarcinat de un general muribund sa-l debaraseze de un individ care-i santajeaza fiica nimfomana. Tot investigand misterul, se trezeste obiect al rivalitatii sentimentale dintre doua surori, bogatele mostenitoare ale clientului sau.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.70) 8,4
  Naufragiatul
  Existenta monotona a lui Chuck se sfarseste brusc atunci cand dupa o prabusire cu avionul se regaseste izolat pe o insula indepartata
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.60) 8,4
  Visul alb
  Filmul reda povestea lui George Jung, omul, care a creat piata neagra a cocainei in America anilor '70.
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 8.00) 9,0
  Parfum de femeie
  Marcat de un trecut intunecat si de pierderea vederii, morocanosul Frank Slade, interpretat de Al Pacino, alături de pustanul Charlie fac o incredibila partitura a unui cuplu neadaptat in acest tumultuos secol al marilor tensiuni psihologice.
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 7.50) 8,4
  Pact cu Diavolul
  Film ingenios care îmbină ocultul cu senzualul, Pact cu Diavolul poate fi tratat drept o adaptare modernă a mitului faustic. Această producţie foarte stilizată cu efect halucinatoriu asupra privitorului neobişnuit cu asemenea plăceri cinematografice vinovate nu ar fi cucerit, probabil, o asemenea faimă, dacă nu i-ar fi avut în distribuţie pe Al Pacino şi Keanu Reeves
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.60) 7,9
  Hugo
  Hugo, un orfan în vârstă de 12 ani, trăieşte în zidurile gării din Paris şi are grijă de ceasurile mecanice ale acesteia. Una dintre cele mai valoroase posesiuni ale lui Hugo este un om mecanic stricat, un dispozitiv cu înfăţişarea unui bărbat cu un creion în mână, parcă pregătit să livreze un mesaj de o colosală importanţă. Hugo este convins că, dacă va repara omul mecanic, acesta îşi va putea scrie mesajul
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.90) 8,1
  Ed Wood
  Filmul este povestea vieţii şi carierei celebrului regizor Edward D. Wood Jr., cunoscut ca cel mai slab regizor al tuturor timpurilor. Acţiunea se concentrează în jurul anilor 1950, când el a realizat filmele 'Glen or Glenda', 'Bride of the Monster' şi 'Plan 9 From Outer Space' şi ne arată aspecte din viaţa sa de travestit şi ne dezvăluie prietenia cu actorul cândva foarte apreciat, dar acum aflat într-un mare con de umbra profesional, Bela Lugosi
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 8.50) 8,4
  Dr. Strangelove
  Generalul Fortelor Aeriene SUA Jack Ripper isi pierde mintile complet si isi trimte bombardierele sa distruga URSS-ul. El ii suspecteaza pe comunisti ca polueaza "pretioasele fluide corporale" ale americanilor. Presedintele SUA se intalneste cu consilierii lui, iar ambasadorul rus ii spune ca daca URSS-ul este lovit de vreo arma nucleara, Uniunea va porni un razboi apocaliptic, care va distruge tot ce este viu pe Terra. Peter Sellers ii interpreteaza pe cei trei oameni ce ar putea opri o astfel
  Nota: 9.5
 • NOTA (IMDB: 7.90) 8,2
  Școala de sâmbătă
  Cinci elevi sunt pedepsiti sa stea la scoala sambata pentru diferite pacate si, in ciuda deosebirilor dintre ei, evidente la inceputul zilei, pana la sfarsit intre ei se leaga un soi de prietenie.
  Nota: 8.5
 • NOTA (IMDB: 7.70) 8,3
  Păsările
  The Birds este printre cele mai cunoscute filme ale lui Hitchcock, deşi nu definitoriu, întrucât accentul e pus pe horror-ul iscat de atacurile demente şi sinucigaşe ale păsărilor asupra oamenilor şi nu, ca de obicei, pe psihologicul uman.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.00) 7,6
  Hellboy și Armata de Aur
  Hellboy II: The Golden Army aduce mai mulți mușchi, arme și mai sofisticate, o grămadă de monștri, dar și ceva scandaluri domestice pentru eroul nostru roșu. Iar de data aceasta, Hellboy va snopi în bătaie și va tăbăci pieile mai multor ticăloși.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.50) 8,0
  Bandele din New York
  In cea mai violenta parte a lumii din acele timpuri, intr-un New York fara reguli, se declanseaza o serie de revolte care aveau sa devina celebre. Ele isi au originea in conflictele dintre colonistii anglo-saxoni "bastinasi" si imigrantii irlandezi.
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 7.50) 8,0
  A Nightmare on Elm Street
  Nancy descoperă curând că şi prietenii ei au coşmaruri asemănătoare, cu acelaşi personaj. Când unii dintre cunoscuţi încep să moară, Nancy crede că singura cale de supravieţuire este să stea trează.
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.90) 8,2
  Scandal în industria tutunului
  Jeffrey Wigand (RUSSELL CROWE) a fost martorul-cheie in procesele intentate de statul Mississippi si alte 49 de state americane industriei tutunului care a fost obligata sa plateasca 246 miliarde $. Wigand, fost sef al departamentului de cercetari si dezvoltare al companiei Brown & Williamson, era un foarte apreciat om de stiinta si ultimul deconspirator datorita functiei sale inalte. Nici unul aflat in postura lui nu a mai dat in vileag ceea ce cunostea. Intre timp, Lowell Ber
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 8.50) 8,3
  Apocalipsul acum
  "In termeni artistici, "Apocalipsul acum", a devenit un film istoric; in termeni financiari - o superproductie. Filmul este mai putin o meditatie asupra razboiului, cat mai degraba o incercare de a ne face sa simtim visceral, cum nici un film nu s-a hazardat s-o faca."
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 7.40) 8,0
  Marchizul de Sade
  Un film despre marchizul de Sade ar trebui să stârnească interesul cinefililor din două motive evidente: 1. foarte puţini ştiu câte ceva despre acest controversat personaj, iar ceea ce ştiu este deformat; 2. din punct de vedere cinematografic se pare că este primul film în care marchizul de Sade apare aşa cum a fost şi a trăit
  Nota: 8.5
 • NOTA (IMDB: 7.70) 8,0
  50/50
  Adam este un editor de programe radio în vârstă de 27 de ani care este diagnosticat cu o formă rară de cancer la maduvă spinării. Cu ajutorul prietenului său cel mai bun, al mamei sale şi al psihoterapeutei lui, Adam învaţă care sunt cele mai importante lucruri în viaţă
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 7.80) 8,3
  Crăciun fericit
  Filmul este inspirat dupa o poveste adevarata, care s-a petrecut in Ajunul Craciunului in 1914, in timpul Primului Razboi Mondial in multe locuri diferite de-a lungul liniei frontului. Cand a izbucnit razboiul in vara lui 1914, a luat prin surprindere milioane de barbati si i-a aruncat in vartejul lui. A venit Craciunul, cu zapada, si o multime de familii si soldati s-au reunit...
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 8.30) 8,7
  Ultimele zile ale lui Hitler
  În toiul unei nopţi de noiembrie, în 1942, mai multe tinere sunt escortate de ofiţeri SS prin pădure, către "Vizuina Lupului", cartierul general al lui Hitler din estul Prusiei. Tinerele sunt candidate la postul de secretară personală a Fuhrer-ului.
  Nota: 9
 • NOTA (IMDB: 7.60) 8,3
  Traficantul de Arme
  Există peste 515 milioane de arme pe întreaga planetă, adică o armă la 12 persoane. Pentru Yuri Orlov, singura problemă este cum asigură aprovizionarea cu arme a restului de 11 persoane. Într-o lume în care armele se vând ca pâinea caldă, prima şi cea mai importantă regulă a traficanţilor de arme este să nu se lase împuşcaţi cu propria lor marfă.
  Nota: 8.5
 • NOTA (IMDB: 8.00) 7,7
  Frankestein
  Henry Frankenstein e un doctor care incearca sa gaseasca o metoda prin care sa faca mortii sa umble. Reuseste in cele din urma si creaza un monstru care trebuie sa faca fata (el si nu numai el) faptului ca traieste din nou! Boris Karloff joaca rolul celui mai renumit monstru de pe ecran, multi considerand acest film ca fiind cel mai bun film de groaza realizat vreodata. Dr. Frankenstein (Colin Clive), se joaca cu viata si cu moartea, pentru a crea un monstru (Karloff) din parti de c
  Nota: 8
 • NOTA (IMDB: 8.30) 8,3
  Comoara din Sierra Madre
  Veniti sa lucreze in Mexic, Dobbs si Curtin intalnesc un batran cautator de aur,care ii ispiteste cu promisiunea unor zacaminte fabuloase. Cei doi investesc ultimul ban in aceasta aventura, pornind alaturi de noul lor prieten intr-o expeditie cu sfarsit neasteptat. Premii : Oscar - rol secundar masculin - Walter Huston Oscar - regizor - John Huston Oscar - scenariu - John Huston Nominalizare Oscar - cel mai bun film - Henry Blanke Golden Globe - rol secundar masculin
  Nota: 9.5
 • NOTA (IMDB: 8.00) 7,8
  Iubire adevarata
  • Regia: