View Single Post
Old 13 Nov 2018, 00:28   #1
ilustra.films
Veteran

ilustra.films

After School - proiect film independent

La 7 ani de la realizarea proiectului, ma incumet sa las aici link si sa pun cateva cuvinte despre proiectul cel mai drag mie.
A promova (sau a face lobby pentru) un proiect de film e mereu dificil. In special in Romania. In 2011 dupa realizarea filmului am avut o perioada in care am considerat ca trebuie sa apar proiectul de internet deoarece vroiam sa-l trimit in cat mai multe festivaluri. Apoi, dupa perioada de doi ani, mi-am spus ca filmul nu-si are rostul pe internet. A fost o decizie personala. Subiectiva.

Acum, cand sunt aproape sa debutez in lungmetraj, cred ca e important sa las munca la care tin, in locul in care cred ca isi merita un scaun.

Despre regie de film, cred ca se poate spune, nu stim niciodata tot. Asta pentru ca fiecare proiect de film "se scrie" cu povestea unica personala interioara a realizatorilor. Si fiecare lasa o urma unica, amprenta spirituala asupra proiectului, in functie de conceptul regizoral. Recunosc ca au fost momente in care m-am pierdut complet pe platourile de filmare ale acestui proiect, salvat apoi de cineva mereu... din echipa. Sentimentul total al filmului, in realizarea acestuia, este in totalitate plin de energie pozitiva motiv pentru care iau ca reper acest proiect de fiecare data cand incep un proiect nou.

Nu stiu ce se va intampla peste ani. Cum va fi vazut cineamul. Poate ca o sa vina un Musolini sa "arda" toate filmele asa cum erau arse cartile acum ceva zeci de ani, poate ca un Hitler va interzice orice film, va sterge din arhivele internautice orice proiect facut vreodata. Ce e clar e faptul ca filmul va naste si va renaste mereu asa cum nici cartile nu au murit niciodata. Si nu vor muri.

Artistului nu are de ce sa-i fie frica de a sa non-posteritate. Desi, e adevarat ca odata cu filmul supravietuit, ramane si numele autorului in istorie. Artistul are nevoie sa intelega necesitatea conservarii integritatii umane in interioul operelor lui. Aceasta sa fie prima si ultima grija a lui.

Artistului nu trebuie sa-i fie frica de denigrare. Intr-o lume in care minciuna se invarte precum nisipul luat de vartej in desert, tot asa si denigrarea ramane undeva cazuta, pe o movila sau duna a uitarii. A neinsemnatatii. Artistul sa aiba frica de Dumnezeu si frica de a uita a isi face meseria.

AFTER SCHOOL
https://www.youtube.com/watch?v=bkCbd3ue1Kw&t=173s

Pagina iMDB
https://www.imdb.com/title/tt2165567...=nm_flmg_act_1
(se pot gasi si cateva informatii de trivia pe imdb)