View Single Post
Old 11 Nov 2018, 17:37   #4
mirodoni
Guru
 
mirodoni
 
Join Date: Dec 2007
Location: Bucuresti
Posts: 439
Send a message via Yahoo to mirodoni
@ilustra.films,
Constat cu surprindere că n-ai înțeles.
Eu nu scriu pentru a convinge pe cineva să meargă la film, să nu meargă la film, s-au să înțeleagă mai bine filmul pe care l-a văzut. Scriu în speranța că vor citi tinerii cineaști care nu au realizat încă astfel de catastrofe cinematografice. Speranța moare ultima! Cineaștii „consacrați”, a se citi compromiși, nu citesc decât cronicile favorabile.

Așa că nu citesc sinopsisul înainte, sau alte cronici, pur și simplu merg la filmele românești, la toate. Citesc despre film ulterior. Sunt și situații când filmul este ejectat după prima săptămână, din lipsă de spectatori, și-l pierd, dacă nu am apucat să-l văd la proiecția pentru presă.

Nu toate cronicile mele sunt nefavorabile, depinde de film.
De exemplu am o cronică de-a dreptul elogioasă la filmul „Un pas în urma serafimilor”.
Tu n-ai găsit de cuviință să scrii decât vreo 5 rânduri, două vorbe, trei prostii!
Trebuie să și justifici, ca „specialist”, de ce dai numai nota 7,4 acestui film!
Îi reproșezi „nuditatea”, în timp ce în Alice T. nu te deranjează.
În filmul lui Daniel Sandu este perfect justificată, fără nimic vulgar sau inutil. Acolo este vorba de prima experiență erotică a personajului, pe care o trăiește din plin. În acest film, spectatorul chiar trebuie să vadă ce vede personajul, pentru că miza este una foarte importantă. Nu este vorba de un tânăr oarecare, ci de un viitor preot, care trebuie să stea departe de plăcerile trupești, să nu cadă în ispită. Va rezista la așa o ofertă?
Pe când la Alice T., nuditatea nu numai că este inutilă și vulgară, dar secvența este complet falsă, după cum am scris în cronică, dar se pare că nu ai înțeles. Scenariștii au prevăzut-o doar pentru a crește tensiune momentului, dar nu au reușit.

Dacă ai înțeles greșit filmul lui Radu Muntean, puteai să te corectezi citind cu atenție cronica mea. Eu am arătat acolo, cu argumente, că adopția nu numai că nu este principala temă a filmului, cum zici tu, ci că este o temă falsă. Așa că filmul nu este „mai mult ca necesar”, din acest punct de vedere, și nici din alte puncte de vedere, din păcate! Ar fi bine să scoți supoziția aceea aberantă cu Strunilă pedofil, că te faci de râs. Tu chiar nu știi ce înseamnă podofil?!

Last edited by mirodoni : 11 Nov 2018 at 21:42.
mirodoni is offline   Reply With Quote sendpm.gif