Originally Posted by victor_homescu:
,Italo Calvino (1923– 1985) si doua carti,care obliga la citire şi recitire,.Casa ta, fiind spatiul unde citesti, ne poate spune care e locul pe care-l au cartile în viata ta, daca sunt o pavaza pe care ti-o pui înainte pentru a tine la distanta lumea din afara, un vis în care te cufunzi ca într-un drog, ori puntile aruncate spre exterior, spre lumea ce te intereseaza atât de mult, încât vrei s-o multiplici si sa-i extinzi dimensiunile prin carti. )
|
Mă bucur că îţi place Italo Calvino. Am să caut şi a doua carte propusă, deocamdată am citit doar ”Într-o noapte de iarnă un călător” (şi mi-a plăcut mult).
Precum elevul care iese neîntrebat la tablă

, am să răspund întrebării (complexe) privind rolul pe care îl au cărţile în viaţa mea. 1. Da, este o pavăză pe care o pun înainte pentru a ţine la distanţă lumea de afară şi 2. Da, este şi un vis în care mă cufund ca într-un drog (nu mi se pare că cele două s-ar exclude). Nici cea de-a treia nu mi-e complet străină. Lipseşte doar 4. Pentru a mă îmbogăţi spiritual şi pentru a avea şansa de a-l cunoaşte pe autor, chiar dacă acesta este mort de decenii.