View Single Post
Old 13 May 2018, 21:30   #6
Cretzulynne
Guru

Cretzulynne

Originally Posted by mirodoni:
Nu se punea problema „să faci rost de cărți”. Nu se tipăreau în câte 100 de exemplare, ca acum, ci 100 de mii un tiraj, și se reeditau periodic.
Ca și filmele! Cred că nu era film românesc sub 1,5 milioane de spectatori, nu 1500, ca acum! În general, 5 - 6 milioane, dar și peste 13 milioane, ca „Dacii”, sau „Mihai Viteazul”. Acum 100 de mii e record absolut!

Te rog să nu uiți că nu era nimic altceva de văzut în aceea perioadă, iar regizorul avea o reputație...
Astăzi, ai destule de văzut, iar publicul românesc s-a reorientat către filmele de escapism americane...fiindcă sunt mai atractive, mai bune, mai captivante, mai atașante, mai orice vrei tu! Desigur, mai sunt și celelalte cinematografii pe planeta asta, nu numai cea românească, astfel încât dacă filmele românești sunt mai slabe, pierd teren in favoarea altor filme mai interesante decât acestea. Mai adaugă și faptul că sunt mai puțin de 5 milioane de români care muncesc, deși avem 13 milioane de persoane apte de muncă. Deci, câți dintre aceștia au posibilitatea de a plăti un bilet sau câți au posibilitatea de a merge la cinema pentru un film sau câți doresc să meargă la cinema în detrimentul altor activități ?
Dar știai toate astea.

Uitasei, dacă aveați tot de un autor, cum făceați cu cei prolifici precum Sadoveanu ?!

Intensitatea universului în care trăiesc se traduce prin viața cu specia mea și-mi recunosc limitele când conștientizez granițele Universului.

Viață = timp = distanță = viteză = Univers = Poveste = cinematografie.

Last edited by Cretzulynne : 13 May 2018 at 21:37.
Cretzulynne is offline   Reply With Quote sendpm.gif