Thread: Octav
View Single Post
Old 07 Oct 2017, 19:24   #1
ilustra.films
Veteran

ilustra.films

Octav

Ce e cu filmul ista?
M-am uitat la trailer si pare interesant iar imaginea destul de bine gandita. Din ce am vazut in trailer. Insa acesta pare sa nu vina cu ceva sau acel ceva care sa ma atraga.
Intoarcerea la copilarie e un subiect frumos, plin de tandrete. Si sigur... in final filmul poate sa aduca in plan doar aceasta idee si tot sa ramana un film care se sustine pe sine. Dar acum ma intreb, noi cinefilii, care cautam acel ceva artistic de valoare, putem merge sau nu la film?
Pentru ca eu pot sa merg in sala pentru o experienta coloristica, sa-l vad pe Marcel Iures si cativa copii talentati miscandu-se pe imaginile viu colorate, intr-o poveste ce vrea sa invoce frumosul (dar nu are pretentii mai mari de la sine) insa e important sa intelegem pana unde putem merge cu nivelul jos, din punct de vedere cinematografic-conceptual...

Ma uitam la comentarii pe pagina filmului si tot felul de romani distrugeau cinemaul cu premii in festivaluri ca cica murdaresc imaginea romaniei si ridicau in slavi acest film!

Acum, fiecare film are valorea lui iar criticii au nevoie sa imblanzeasca acest mic monstrulet care da tarcoale prin mintile oamenilor cum ca cinemaul noului val murdareste imaginea Romaniei. Fata de cine murdarim imaginea tarii nostre daca UE ne lauda constant ca facem progrse semnificative din punct de vedere al eliminarii coruptiei. Ma rog..asta cu coruptia e o alta discutie.

Cred ca important aici ar fi ca... ori criticii ori regizorul sau producatorul sa iasa la microfon si sa vorbeasca pentru acesti mergatori la film, binevoitori si cu ganduri pozitive pentru Romania:
"Ori ce film e valoros pentru Romania atat timp cat are valoare nationala sau internationala. Toate filmele romanesti din noul val au cel putin valoare nationala din motivul urmator: acestea aduc in fata un moment important al vietii nostre spre care e mai mult ca important sa privim sincer! Iar filmul "Octav" vorbeste despre "frumosul copilariei", de la sine un subiect frumos. Putea sa vorbeasca despre "frumosul prieteniei" (vezi 432) si tot frumos era doar ca altfel spus, conform perioadei de atunci. Este improtant sa incercam macar sa facem distinctie intre un film care vorbeste despre un frumos, al unui moment care de la sine e colorat, pur si un film care vorbeste despre un alt frumos, mai sumbru, mai gri, daca vreti!"

Cred ca acum, mai mult ca niciodata, e important sa ii ajutam pe oameni sa inteleaga diferenta.

Din categoria Trivia sau informatii pentru iubitorii de film in general.
Regizorul filmului Octav, intrebat de Marcel, cine e batranul din film, acesta a raspuns ca batranul poate fi oricine la care Marcel a raspuns ca atunci... poate sa-l intruchipeze pe tatal lui (Sergiu Celibidache).

Este pentru prima oara cand scriu despre un film pe care nu l-am vazut si sper sa fie si pentru ultima oara. Dar sper sa ajung in cinema cat de curand sa vad ce e cu grozavia asta atat de laudata...

Last edited by ilustra.films : 14 Sep 2018 at 00:12.
ilustra.films is offline   Reply With Quote sendpm.gif