Originally Posted by ilustra.films:
1. Deoarece timpul nu exista, nu exista nici moment exact al aparitiei universului.
Time is certainly a very complex topic in physics, and there are people who believe that time does not actually exist. One common argument they use is that Einstein proved that everything is relative, so time is irrelevant. In the bestselling book The Secret, the authors say "Time is just an illusion." Is this really true? Is time just a figment of our imagination?
|
Daca timpul este o iluzie, atunci, ca parte componenta a sferei noastre, rezulta ca si universul este o iluzie ce nu se extinde. Spunea cineva, pe undeva, ca si iubirea e o iluzie...
Raspunsul concret:
Toata lumea spune ca e batran de 15 miliarde de ani, dar, de fapt, are
13.798 ± 0.037 miliarde de ani.
Cum au calculat ? Habar n-am.
Dar, asta inseamna ca suntem la jumatatea vietii si ne asteapta un Big Crunch, alias
apocalipsa biblica ? Hmm...
2. Despre nasterea Universului -
teoria Big Bang;
Dar, daca nu-i aceasta teorie ?
Ci
aceasta ?
Ce credeti despre ipoteza "
Teoria Big Bang nu e corecta." ?
3. De ce a aparut Universul, adica de ce au existat elementele ce au dus la nasterea noastra, de ce niste elemente au avut tocmai acest efect si nu altul, ca si cand ar fi fost o regula undeva ca daca alaturi asta cu asta si boom! Iata Universul! Si te gandesti ca a fost un experiment...
Stiu, o dau in existentialisme.
Originally Posted by White1:
Şcolile au aparut cu mult înaintea ştiinţei dar probabil inţelegem lucruri diferite când ne referim la ea.
|
Aoleu.
Te rog, spune-mi cum inveti pe altcineva o notiune, inainte ca ea sa existe ?
Adica, eu, ca astronom, observ cerul. Observ asta si aia. Transmit concluziile mele altei persoane. Deci il invat, deci il informez, deci il instiintez.
Sa nu uitam ca stiinta nu e formata numai din fapte si demonstratii, ci si din TEORII!
Si sa nu uitam nici asta: de la a cunoaste cuvantul pana la a cunoaste semnificatia acestuia e distanta lunga.
Apropo, multumesc ca ai mentionat de
bosonul Higgs, postulatul doi al luminii formulat de Einstein in
teoria sa a relativitatii restranse si
singularitate.
Alte intrebari:
4. Din ce este alcatuit Universul ?
De luat fiecare: materia, energia si informatia.
5. Ce consideratii aveti depsre antimaterie ?
6. Exista mai multe Universuri ?