Şi Einstein se frământa din cauza faptului ca lumea confunda relativitatea cu relativismul, nu cred că azi ar fi mai liniştit
Particulele au masă, doar ca aceasta nu e o calitate primară a lor ci e dată de intensitatea interacţiunii cu
câmpul Higgs (like a chick who needs some make-up to look good, her beauty is a secondary quality,not an intrinsic one or something along those lines 8-|)
Da, nu avem acces direct la realitatea obiectivă, existenţa acesteia nu poate fi demonstrată ci doar presupusă. E una din asumpţiile de bază ale realismului ştiinţific.
Întrebările lui C...a treia mi se pare dubioasă.
De ce a apărut Universul? Nu ştiu, a avut de ales? De ce am presupune ca a apărut cu vreun scop anume? De ce sa atribuim intenţionalitate unor entităţi care nu posedă aşa ceva?
Singurul răspuns la care ma pot gândi la 2) e "condiţiile iniţiale au permis ca acest lucru sa se întâmple" dar ştiu ca nu sună deloc satisfăcator. Adevărul e ca nimeni nu ştie, ecuaţiile Relativităţii Generale se "frâng" când sunt aplicate singularităţii. We'll have to wait for a quantum theory of gravity, i guess.
La 1) se găseşte uşor răspunsul 8-|