Originally Posted by Cretzulynne:
Bun. Vreti sa o luam cu inceputul si sa imi raspundeti la fiecare din aceste intrebari, in ordine ?
1. Cand a aparut Universul ?
2. Cum / Din ce cauza a aparut Universul ?
3. De ce a aparut Universul ?
|
Asa, pentru ca recent am lucrat la un scenariu Sci-Fi, da-mi voie te rog sa incerc a raspunde:
1. Deoarece timpul nu exista, nu exista nici moment exact al aparitiei universului.
Articol mai vast despre Existenta (sau non-existenta timpului []ca sursa])
https://www.thoughtco.com/does-time-...-exist-2699430
Inceputul articolului (pentru cei care nu vor sa dea click
Time is certainly a very complex topic in physics, and there are people who believe that time does not actually exist. One common argument they use is that Einstein proved that everything is relative, so time is irrelevant. In the bestselling book The Secret, the authors say "Time is just an illusion." Is this really true? Is time just a figment of our imagination?
Biblia spune ca universul a aparut a fost conceput in cea de-a 3-a zi.

.
2. Nu exista o cauza exacta. Teoriile incep sa se schimbe tot mai repede asa ca iar o sa citez Biblia despre cum a fost conceput Universul. Geneza 1.13-18:
13. Şi a fost seară şi a fost dimineaţă: ziua a treia.
14. Şi a zis Dumnezeu: "Să fie luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pe pământ, să despartă ziua de noapte şi să fie semne ca să deosebească anotimpurile, zilele şi anii,
15. Şi să slujească drept luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pământul. Şi a fost aşa.
16. A făcut Dumnezeu cei doi luminători mari: luminătorul cel mai mare pentru cârmuirea zilei şi luminătorul cel mai mic pentru cârmuirea nopţii, şi stelele.
17. Şi le-a pus Dumnezeu pe tăria cerului, ca să lumineze pământul,
18. Să cârmuiască ziua şi noaptea şi să despartă lumina de întuneric. Şi a văzut Dumnezeu că este bine.
3. Intrebarea 2 cu 'Din ce cauza...' se cam leaga cu intrebarea 3 cu 'de ce...'
Ain't that a good question?
Cam istea is raspunsurile mele...