Thread: Ştiinţa
View Single Post
Old 26 Sep 2017, 10:56   #1
White1
Guru

White1

Ştiinţa

"copy-pasteuri, dadaisme & aberatii " outlived its usefulness şi oricum nu era făcut pentru chestiile mai serioase pe care le mai pune(a)m din când în când. Aşa că am hotărât sa îmi fac şi eu propriul thread, ca restul (2?) userilor activi de pe Cinemagia. Anyhow, sunteţi liberi să interveniţi ori de câte ori simţiţi nevoia. Doar să fie cât mai direct legat de titlul generos, economic si neinspirat (+ plagiat pe deasupra, dar să nu mai spuneţi nimănui) al topicului. Şi aş prefera calitatea în locul cantităţii (din postura de iniţiator al topicului o sa îmi iau libertatea să nu respect regula asta 8-|).
Chestiile plictisitoare precum definiţiile le las pe mai târziu (glumesc, desigur, toate chestiile o să fie plictisitoare).
So let's get it started as they did centuries ago:

Ar fi fost deprimant să discute despre probleme teologice sau despre "nenorocirea ţării lor", dar natura le putea distrage atenţia, "le putea şterge din minte nefericirile trecute si prezente", dându-le senzaţia de siguranţă într-o lume care o luase razna şi făcându-i să simtă ca pot "controla lucrurile". Întalnirile lor asigurau un spaţiu în care se putea conversa în tihnă, unde puteau da glas opiniilor diferite fără să strige unii la alţii, găsind, in ciuda divergenţelor, un numitor comun. În toiul nebuniei, fanatismului şi intoleranţei din Anglia revoluţionară, se refugiau pentru a se ocupa de un domeniu spre folosul tuturor englezilor, dacă nu cumva al întregii lumi. Ei l-au numit "filozofia naturii", iar noi îi spunem ştiinţă

Last edited by White1 : 26 Sep 2017 at 12:24.
White1 is offline   Reply With Quote sendpm.gif