View Single Post
Old 15 Jan 2017, 09:52   #195
1MicuCelUmilSiViril
Guru

1MicuCelUmilSiViril

Felicitari pentru modul de prezentare, alali! E o munca!
Urmaresc acest subiect cu o placere din ce in ce mai mare, subiect unde se gasesc multe filme de valoare. Nu le enumar tocmai de la inceput, dar, luand in considerare numai cele de pe ultima pagina, subscriu si eu la Tokyo monogatari (1953), desi as putea spune la fel si pentru alte cateva dintre ele.
Si, pentru a fi in ton cu subiectul, consider bune de vazut si urmatoarele filme:
Le déjeuner sur l'herbe (1959)
Este splendid filmul lui Jean Renoir, desi mai putin cunoscut decat altele ce apartin acestui mare cineast.
Cuprinde multe lucruri interesante, placute, de aceea este un film neuitat de iubitorii de filme artistice.

Tempest (1958)
Eu zic ca e un film care trebuie vazut, unul rar, valoros, cu o poveste atragatoare, un film despre om, si in plus, pe parcursul filmului, o muzica romaneasca extraordinara, cantata cu pasiune. Nu stiu daca originalul a fost color, dar eu intr-o astfel de varianta l-am vazut.

Valter brani Sarajevo (1972)
Iugoslavii au excelat la capitolul filme cu partizani, filme din care se distinge si acesta.

Voyage to the Beginning of the World (1997)
Film zdrobitor de bine facut, opera de Manoel de Oliveira (cu Marcello Mastroianni), Voyage to the Beginning of the World (1997), care, surprinzator, pana acum nu dispune de o subtitrare in romana, ofera o reprezentatie pe deplin satisfacatoare oricarui tip de public.

Sibiriada (1979)
E un film sovietic, unul din cele mai renumite, ceva mai lung dar foarte bun si merita osteneala.

The Americanization of Emily (1964)
Un film excelent facut, chiar neasteptat de bun, o poveste distractiva, englezo-americana, cu final neasteptat!
Merita vazut!
1MicuCelUmilSiViril is offline   Reply With Quote sendpm.gif