View Single Post
Old 03 Oct 2016, 19:15   #6
mirodoni
Guru
 
mirodoni
 
Join Date: Dec 2007
Location: Bucuresti
Posts: 439
Send a message via Yahoo to mirodoni
„Valurile” pe care le-au creat în exterior filmele românești premiate sunt extrem de nocive. Pe de o parte, pentru că străinii își consolidează impresia că suntem ultimii oameni de pe planetă, pe de altă parte, pentru că toți ceilalți cineaști români caută să realizeze numai filme în genul celor premiate.
Este suficient să citești aprecierile criticilor apărute în marile publicații externe!

Când am pomenit de „rezultate”, nu m-am referit la numărul de spectatori. Toate filmele premiate au avut numărul maxim de spectatori în anul respectiv, dar nu înseamnă că și-au scos banii, ci că celelalte au fost extrem de slabe. „Selfie” a fost o excepție în anul în care nu am avut niciun premiu mare.
Eu am făcut referiri, cu alte ocazii, și la „Selfie”, dar acesta este un gen care se adresează unei anumite categorii de spectatori. Ca urmare, nu-mi pierd timpul să-l comentez pe larg. Îl văd doar ca să fiu informat.
„Selfie69” este de un penibil și vulgaritate duse la extrem. Timpul nu mi-a permis, dar ar fi trebuit să scriu, pentru faptul că a primit bani de la CNC, care are pretenția că susține filmul de artă.

Evident că se poate și mai rău. Avem o grămadă de filme nici premiate nici cu mulți spectatori. Despre unele am scris.

Eu am fost atât de acid cu „Sieranevada” și „Bacalaureat” pentru că vin de la niște cineaști cu pretenții, iar criticii noștri le elogiază numai pe baza aprecierilor cronicarilor străini, timorați de notorietatea acestor cronicari, sau complexați de un provincialism vizibil, cum însuși Cristi Puiu a constatat. Cum poți să mai vezi neghina din aceste filme, când străinii le consideră perfecte?!
Și le consideră perfecte pentru că ne trag în jos ca nație, iar în plan cinematografic nu constituie un pericol pentru producția lor, chiar dacă la noi au un număr relativ mare de spectatori. Nu ne recuperăm cheltuielile de producție din vânzarea filmelor premiate, iar premierea unor filme nu duce la vânzarea celorlalte.

M-am lămurit de ce nu comentezi aceste filme. Nu m-am lămurit de ce nu le vezi!

Last edited by mirodoni : 03 Oct 2016 at 19:18.
mirodoni is offline   Reply With Quote sendpm.gif