Thread: Seriale TV
View Single Post
Old 19 Apr 2016, 23:22   #858
victor
Guru

victor

Nu inteleg cum am facut trecerea de la filme la seriale. Trecere, vorba vine, ca voi aprecia intodeauna un film bun. Unde sunt timpurile cand vedeam un serial numai pentru ca era seara la tv, la sfarsitul unei zile obositoare, numai pentru a ma mai destine un pic, ca nu aveam dispozitia sa vad un film bun dar greu pentru o minte ce tindea doar la conversatii frivole udate din plin cu sprit….

Sa nu ma intelegi gresit, nu devorez filme europene de substanta dar nici nu ocolesc ceea ce recomanda criticii sau forumistii impatimiti pe aici.

Serialele au parcurs un drum lung, de la un Murder she wrote sau Colombo la Breaking bad sau Mad men. Ce face diferenta ? In opinia mea scenariul. Actori buni au fost intodeauna. La fel ca in muzica, voci bune sunt peste tot, melodia face diferenta. Probabil au inceput tot mai multi scenaristi sa observe potentialul unui serial de 100 episoade fata de un film de 2 ore.

La fel si cu Billions. Tema de actualitate, piata de capital, cu vulturii si prada lor, cu cei ce fac bani la limita sau peste legalului, cu cei ce vor sa ii prinda sau vor doar sa faca o cariera din asta, un subiect de actualitate. O dezvoltare hollywoodiana cu rasturnari de situatie, dar in primul rand un scenariu bun. Un Paul Giamatti in nota obisnuita, un Damien Lewis care nu m-a convins si Maggie Siff care mi-a placut in rolul pasager din Mad men si poate o sa imi fac timp pentru Sons of anarchy.

Nu cred ca trebuie sa mergi mai departe daca nu te-a atras din prima. Ai atatea variante…. Desi daca ma luam dupa un astfel de sfat nu continuam cu The affair care mi-a placut mai mult in sezonul 2.
And love you if I can
Renaissance
victor is offline   Reply With Quote sendpm.gif