Sa specificam de la inceput ca ceea ce discutam reprezinta un MAAAAREEE Spoiler
Analogia cu insectele e cat de cat perceptibila, pana la un punct. Nu cred ca trebuia sa o mentionez atata timp cat am precizat de starea de captivitate in care se gasea eroul filmului.
La punctul 2 insa tin sa te contrazic. Sau macar sa imi postez dezacordul (asta daca e ingaduit bineinteles

). Niciun moment nu am simtit senzatia cum ca Jumpei cade in plasa tesuta de stapana casei. Din contra! Stapana casei pare si ea daca nu o victima, macar un pion in tot acest plan al satenilor.
Modul in care Jumpei o abuzeaza, supunerea de care da dovada, stoicismul cu care isi accepta soarta si accepta umilintele din partea noului locatar, nu fac decat sa contrazica feeling-ul pe care l-ai avut tu. Capacitatea femeii de a unelti, de a fi diabolica, de a intocmi macar un plan e atat de redusa incat sa nu uitam usurinta cu care este ea epuizata ,sexual vorbind, si apoi imbatata.
Pe cand Jumpei....
La inceput mi-era si jena de impulsurile sexuale care emanau din mai toate aceste confruntari dintre cei doi cam cum emana transpiratia din acele prim-planuri cu pielea, vazuta aproape microscopic, celor doi. Ma gandeam ca situatia in care este pus Jumpei dar mai ales biata femeie numai la asta nu te poate face sa te gandesti, dar ulterior am aflat ca aproape toti cei care au urmarit filmul, barbati sau femei, au trait aceasta stare de "discomfort" similara mie.
Deci, nici urma de mreje sau ispite tesute in jurul lui Jumpei. Ramane stabilit bine?!