View Single Post
Old 01 Jan 2016, 14:02   #70
Mr.Halloween
Junior

Mr.Halloween

Sper sa aiba cineva rabdare sa citeasca tot ce-am scris :)))

La mine adorarea genului Horror a inceput acum mult timp, inca de cand aveam 6 ani. Tot timpul erau difuzate filmele Poltergeist (1982) si Halloween (1978) pe TCM, doua filme care mi-au marcat copilaria Un alt motiv pentru care ador acest gen de film este serialul de animatie Courage, catelul cel fricos. Hmm... atatea episoade...

Si acum, de ce ma uit la filme Horror? Pai de-asta. Pentru ca este unul din primele genuri de filme care le-am vazut vreodata (daca nu chiar primul). Am vazut in total 253 de filme Horror si urmeaza sa mai vad Dupa parerea mea, cele mai bune filme de groaza sunt cele vechi, desigur. Dar exista si unele filme noi care sunt de nota 10 chiar.

Ce caut/ imi place la un film Horror:
-in primul rand actoria (ex.The Shining (1980), Coherence (2013), In Fear (2013) ); degeaba e interesant filmul daca actorii nu transmit nimic, nu?
-scenariul sa fie cat mai coerent, urasc cliseele (protagonista urmarita de criminal se impiedica de n ori, atunci cand are ocazia sa-l omoare pe antagonist n-o face... etc.)
-poate o sa sune fitos, dar sunt atent si la cadre: niciodata nu mi-au placut cadrele diferite, luate din toate unghiurile posibile; asta face filmul sa arate mai putin realist (ex. de "asa nu"-Insidious. ex. de "asa da"-The Shining (1980) )
-coloana sonora
-sa ma sperie prin ceea ce nu arata (Paranormal Activity)
-sa ma captiveze prin ceea ce arata (Paranormal Activity: The Ghost Dimension)
-jumpscare-uri: personal, ador acest tip de sperietura. Nu stiu de ce, pur si simplu (Paranormal Activity-toate cele 6 filme, Beneath (2013) )
-personajele sa fie likeable (ex. de "asa nu"-Rob Zombie's Halloween 1 & 2
-suspans (The Shining (1980), Grave Encounters (2011), In Fear (2013), The Fog (1980), Paranormal Activity-toate cele 6)
-cat mai simplu (In fear (2013) )...
-...dar in unele cazuri si mai complicat (Triangle (2009), Coherence (2013) )
-poveste unica (Paranormal Activity-toate cele 6)

Cred ca asta e tot.
Mr.Halloween is offline   Reply With Quote sendpm.gif