View Single Post
Old 16 Nov 2015, 06:43   #1
mirodoni
Guru

mirodoni

Send a message via Yahoo to mirodoni
Bururești NonStop - de Dan Chișu

NonStop, România!

De fapt, titlul filmului este „București NonStop”, dar eu cred că merită mai mult!
Deși, da, este încă un film românesc despre proști și curve, dar nu e numai atât!

Filmul se derulează „firesc” pentru unul românesc, cu băieți de cartier cu vocabular buruienos, replici banale și discuții aparent inutile, cu o tânără frumoasă, dar proastă, care tot scoate obiectele dintr-o geantă mare, ca să încapă un ursuleț imens.

Era gata să plec, mai ales că la filmul anterior al lui Dan Chișu, „Deja Vu” cu greu am rezistat până la sfârșit. Și atunci am rămas pentru că la „Și caii sunt verzi pe pereți” mi-a părut rău că nu au fost mai mulți spectatori în sală!

Am făcut bine că am rămas. Aveam să constat că, deși filmul era plin de actori cunoscuți, aceștia intraseră foarte bine în pielea personajelor, încât, ce vedeam era foarte aproape de realitate. Răsturnările de situație nu sunt extraordinare, dar sunt. Pe parcurs constați că mai nimic nu a fost în plus, nici geanta, nici ursulețul, nici controversele aparent inutile.

Finalul te face să crezi că mai avem o șansă ca nație, pentru că mai avem ceva bun în sufletul nostru.

Cum era de așteptat, filmul are și greșeli, specifice filmului românesc „de autor”, care nu ține cont de părerea nimănui și nu are nici măcar șansa unor corecții scenarist – regizor, fiind unul și același!
De exemplu, prostituata este prezentată în preambul ca fiind una versată, numără banii cu degetele de la picioare, iar în final, ca fiind una de ocazie, obligată de greutățile vieții.
mirodoni is offline   Reply With Quote sendpm.gif