View Single Post
Old 07 Sep 2015, 21:26   #97
alali
Guru
 
alali
 
Join Date: May 2011
Posts: 871
Nociv! ... si Serena Williams.

Pixels (2015)

O risipa extraordinara de efecte speciale si bani (110 milioane dolari ca buget !!! ), dar cel mai dureros este ca la cat e de prost filmul poate fi incadrat cu usurinta la categoria "escrocherie". Adica sa percepi bani pentru intrarea la asa ceva este "furt calificat" sau ma rog, asa ar trebui sa fie.
Pornind de la o reteta nostalico-de succes in zilele noastre, ( succesul urias pe care il are jocul Minecraft in randul micilor si mijlociilor gameri, joc ce face o trimitere macar ca si prezentare vizuala, la vechile console), filmul incearca sa exploateze aceasta categorie de potentiali clienti folosind aceasta grafica retro gen cub - pixel, cam mare ce-i drept, dar nah, atunci nu existau LCD-ul, Plasma sau LED-ul.
Tot acest apel smecheresc, speculativ la acest trecut dar si prezent-succes nu constituie o problema in sine. Nu ar fi prima productie care apeleaza la astfel de tertipuri. Nu! Mai mare problema este acea lipsa de consistenta a povestii. Actiunea pe langa ca incepe brusc si ... stupid, nu are niciun fel de logica sau suspans. Pur si simplu nu este palpabila nici la nivel de film-joc, oricat de ... deschis te-ai duce la vizionare.
Apoi vin mesajele subliminale. (stiu! exagerez cu folosirea abuziva a cuvantului subliminal; asa-zisele mesaje sunt tipate din toti rarunchii, deci numa subliminale nu pot fi numite, dar...).
Aici, la nivel de mesaj filmul iese din categoria productiilor proaste si devine toxic, nociv. Sloganuri de genul: prostia este o virtute sau viata pierduta jucand jocuri este "cool" si are multe avantaje, ar trebui cenzurate si interzise. Cum poate un copil de 10-11 sau chiar 12-13 ani sa selecteze ceva folositor din toata aceasta constructie-oda a prostiei? De fapt, intrebarea corecta era daca are ceva folositor ce sa vada-inteleaga din toata aceata mizerie? Iar daca e vorba de copii chiar mai mici ca etate, deja problema devine serioasa. Ma sperie chiar si gandul... daramite sa si experimentez asa ceva. Brrr!
Nu mai fac si disectia dialogurilor care sunt libidinoase in unele momente, pentru ca in rest sunt jalnice si limitate.
O nota de 3,90 doar pentru efecte speciale. Aici filmul straluceste la propriu. Toata acea lumina, acele cuburi colorate si sclipitoare, chiar e ceva...
Nu recomand ba chiar cred ca e contraindicat pentru cei mici sa vizioneze aceasta incercare de "a o pune" cu Serena Williams, care daca e sa fiu rautacios pana la capat numa ca standard de frumusete nu o poti folosi; Desi aici e ok ca si prezenta... dar pana departe e cale lunga.
alali is offline   Reply With Quote sendpm.gif