Thread: Ingmar Bergman
View Single Post
Old 18 Jul 2015, 06:45   #84
1MicuCelUmilSiViril
Guru

1MicuCelUmilSiViril

Daca-i asa, imi inchipui cat ar fi de plictisitoare in ipoteza pe care o spuneam eu.
Da, asa spuneam si eu intr-un cuvant, ca e artist, si e o conditie obligatorie sa vada ce altii nu vad. Asta imi aduce aminte de Moliere, care la reprezentatie piesei sale, Tartuffe, a fost intrebat de cardinalul "in functie", uimit de ce vazuse acolo, cum a putut sa faca asa ceva extraordinar, cum a putut sa surprinda toate acestea in modul acesta unic, iar Moliere i-a raspuns ca asa sunt oamenii, unii vad anumite lucruri, iar altii, chiar daca lucreaza in continuu cu ele, nu le observa. Nu am pus ghilimele, ca stiu cam de mult asta, dar cam asta e sensul.
Fiind parte a culturii, inevitabil cand discuti de acest regizor, spectrul se largeste din ce in ce mai mult, si ajungi sa vorbesti de multe lucruri ce depasesc granitele filmelor, principii, filosofii, caci asa e firesc, toate au un demers, dar de dragul forumului sa pastram limita filmelor cu trimiteri cand si cand, si asa e plictiseala, dupa cum sustii.
La filmele adaugate intervin si eu cu unul, Nara livet, pe care eu il consider un film cu o incarcatura extraordinara, ce aduce intr-adevar framantari si controverse. Si e iar unul dintre ale sale pe care il apreciez mult.
Iar de umor, felicitari! Asa e bine, ca trebuie sa fie prezent in viata,
1MicuCelUmilSiViril is offline   Reply With Quote sendpm.gif