Out of Sight (1998)
There is nothing wrong with your tv. Do not attempt to adjust the picture... Soderbergh's controlling it!
Cum Doamne iarta-ma a fost nominalizat acest film la Oscar, categoria "Cel Mai Bun Scenariu"? Un film atat de prostut si de previzibil¿?
Cu o interpretare a celor 2 protagonisti, George Clooney si Jennifer Lopez, jenanta, filmul nu are niciun capitol la care sa poata primi nota de trecere si care sa il recomande pentru o asa nominalizare. Nu are poveste, nu are dialoguri, nu are personaje de niciun fel, nu are suspans, nu are intr-un cuvant nimic din ceea ce poate fi un scenariu bun. Asa ca, de unde oare atata toleranta pentru toata aceasta povestioara caraghioasa? Si sa se ajunga sa se mai si compare felul constuctiei sinopsis-ului de aici cu cel din
Pulp Fiction!? WTF!? O luam razna sau...?! N-au nicio legatura unu cu altul.
S-a mers atat de departe incat pana si scena dintre Foley si "incantatoarea" Sisco, (asta asa ca sa folosesc si eu exprimarile pompoase de pe site-urile de specialitate), scena petrecuta in barul hotelului, apoi bineinteles in dormitor, sa fie comparata cu scena emblematica a filmelor politiste ce trateaza aceasta nisa a spargatorilor, din "
Heat". Adica toata acea discutie insignifianta dintre cei doi papusei ai Hollywood-ului sa aiba vreo asemanare cu memorabilele replici dintre Pacino si DeNiro?!
Eu as merge si mai departe si as spune chiar ca ultimii doi ar fi avut ce invata din aceasta idila din
Out of Sight. Nu? Puteau si ei dupa celebra confruntare sa mearga intr-o camera de hotel, motel, ceva... Atunci da interpretare adevarata!

Delirez desigur!
Se mai poate vorbi apoi de modul in care este filmat si editat acest film. Aici da! Soderbergh realizeaza ceva... ciudat dar unic. Acele increngaturi de real cu imaginar, acele scena filmate cu o anumita lentoare si intrerupte in mod regulat de freeze-frame-urile acelea ciudate, care trebuie sa marturisesc ca la inceput am crezut ca e vorba de o defectiune a discului dvd. Ba chiar la al doilea astfel de efect am crezut ca e acea scurta pauza dintre trecerea de pe un strat, pe al doilea, ce se realizeaza in cazurile dvd-urilor dual layer. Dar nu! Efectul se vrea a fi, cel putin la nivel declarativ, cel al unei rupturi in timpul efectiv. De ce anume s-ar dori asta? Nu stiu!
Oricum, ce pot sa spun e ca toate acele scene imi aminteau de excelentele reclame la Peroni Nastro Azzurro. Iar daca acele reclame sunt excelente, aici potrivirea e, adica nu e buna. Creaza acele "rupturi in film", care displac oricarui privitor. Cam ca si reclamele de pe canalele tv. Te scot total din film si te trimit la frigider.
Concluzie: film slab, fara nici un argument care sa-l scoata cat de cat in evidenta din randul filmelor mediocre, fara stralucire chiar daca joaca doi frumusei ai timpului si mai ales fara niciun fel de tensiune; nici erotica, nici de suspans. Totul e tern.
Un 6,02!