Originally Posted by rvn:
Originally Posted by alali:
populatii din lumea a 3-a
|
apropo de aceasta lume, ma intrebam daca ai vazut "Un homme qui crie".
|
am vazut mai multe filme, in care, scenaristul plasa actiunea intr-o astfel de tara. unele, au fost premiate si apreciate de critica si spectatori. vizionand pe acesta de lunea trecuta, a carui poveste incepe si se termina in Ciad, regizorul fiind de asemenea din aceasta tara, am sesisat diferente mai mult decat perceptibile, fata de filmele realizate de americani sau europeni, in sensul ca, ale lor, sunt oarecum cosmetizate si privesc dintr-un unghi care intra prea putin in profunzime sau daca intra, trateaza cu superficialitate, oricum, marile probleme socio-economice, sau traditiile din aceste tari. Africa a atras dintotdeauna aventurierii si mi se pare ca filmele la care fac referire au acest spirit aventurier in esenta lor,chestie care, nu este neaparat un lucru rau, dar nu prea are legatura cu realitatea. "Un homme qui crie" este cu totul altceva fata de ceea ce am scris mai sus,un film care te rascoleste, fiindca simti, din primul minut si pana la final, un realism dezgolit de orice haina aparenta, drama a mii si mii de oameni, care, se nasc, traiesc si mor la limita subzistentei. si cu toate acestea, in ciuda dezumanizarii, sunt mult mai sensibili si sentimentali decat cei care cunosc deteriorarea calitatilor umane, din motivul opus saraciei.