da anaemona! Stelele au o alta structura. O alta pondere. Cel mai mult cred ca surprinde Mishima. Am declarat ca ii voi da o nota neutra. Nu sunt in asa masura sa judec un film de arta. Nu e un film artistic. Unele notiuni ma depasesc. Nu sunt un guru al tot ce respira si nu numai.
Diferenta de la Harry and Tonto si Fill the Void, e ca am fost mai drastic cu primul. L-am judecat mai rece, mai distant. Al doilea m-a implicat foarte mult, iar pentru turneu am apreciat acest aspect. Ulterior am revizionat filmul de alte 2 ori ca sa pot face review-ul si am dat si nota. Dupa cum cred ca ai vazut, chiar a fost o discutie cu notele acordate. Sandu acuzandu-ma ca distrug filmele bune dand note aiurea. Nici macar nu notasm filmul in cauza. Notarea o fac obligatoriu cel putin la a 2-a vizionare.
Doar ca pe Fill the void la prima vizionare l-am savurat, la cea de a doua l-am privit un pic mai detasat, notand unele scene, faze, cadre, iar ulterior, cand cautam acele momente pentru a le analiza in felul meu, .... nu am rezistat si am avut o a treia vizionare. Cam asta e explicatia mea.
Harry e disecat direct pentru turneu. Fiind deja la a 2-a vizionare (cea pentru turneu, prima fusese mai demult, de aceea el, filmul, a fost si propunerea mea pentru turneu).
Mishima e un film de arta si nu imi permite costumul sa imi arog statutul de critic de arta si/sau filmolog.
Fill the void are o parere pentru turneu, la prima vizionare si o notare de review la a 2-3 vizionare.
Sper ca am reusit macar sa iti explic
procesul facerii acelor note.
Iar diferentele nu sunt ciudate, plus ca explic in fiecare comentariu aceste aspecte.
In Mishima am spus ca ii dau o nota neutra, la fel ca in penultimul film al turneului cel al lui Cassavetes, iar in Fill the Void am spus ca filmul m-a avut la degetul cel mic. Nu?