View Single Post
Old 09 Jan 2015, 11:51   #3733
bremen1980
Guru

bremen1980

Pe mine nu mă mai miră evenimentele petrecute la Paris . Sunt doar surprins de scăpările de care au dat dovadă autoritățile franceze mai ales că știau de cazierul asasinilor și de amenințările de care avusese parte revista . Zilnic , islamiștii își fac de cap prin Iran , Pakistan , Nigeria , Siria , ș.a. țări și era oarecum inevitabil să se întâmple ( din nou ) și-n Europa .
Am aceeași problemă pe care-o avea și Baudrillard atunci când a scris un articol în care susținea că ''războiul din Golf n-a avut loc '' . Pentru el războiul din Golf ( 1991) a părut un fel de reality -show cu avioane americane atacând că-n jocurile pe calculator niște ținte irakiene . Cam așa percep și eu atentatele din Paris -n-am văzut morți , sânge , explozii . Totul a fost bine periat , aseptizat și doar niște fotografii ne-au fost arătate . E și o diferență culturală vizibilă - Occidentul ține să ascundă lucrurile oribile , în timp ce pentru celelalte culturi este normal să arăți, să sochezi lumea cu cadavre , sânge , rămășițe umane . Moartea ocultată în Occident și moartea expusă în restul lumii .
Nu înseamnă că sunt adeptul imaginilor șocante sau că vreau să văd sânge , dar știu că în spatele discursurilor frumoase se stivuiesc morții .
Toți vorbesc la televizor și pe net despre idealuri , drepturi , libertăți , și tot ce rămâne sunt niște corpuri împușcate , contorsionate , înțepenite .
bremen1980 is offline   Reply With Quote sendpm.gif