Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 06 Jan 2015, 23:13   #1980
anaemona
Guru

anaemona

rvn, tu ai facut sarmalele ale in dovleac? arata foarte bine, toata prezentarea. Exact rumeneala aia as fi vrut sa-mi iasa si mie si nu mi-a iesit nici dupa 6 ore, cred, de stat la cuptor, cu capac, fara, cap, cu arzator de sus, de jos, you name it. Mi-a iesit putin rumenit deasupra, dar n-am facut poza la toata oala, oricum, nu mi-au iesit rumenite asa.

Nu stiu daca iti poti da seama din singura poza pe care am facut-o, o sarma, pe care am mincat-o eu ca nu mi-au iesit ghiulele sarmalele. Si poate in alea 6 ore a avut vreo zina grija de sarmalele mele, cine stie. N-am spus niciodata ca sarmalele ar fi fost rele, doar neaspectuase, in primul rind din cauza verzei murate, varza care nu exista cu foaie subtire, cum eram eu obisnuita sa maninc cind eram copil. Iar gustul lor a fost apreciat de persoane care maninca mult mai multa carne decit mine. Pofta de sarmalele astea cu carne n-am avut niciodata, le-am facut in primul rind pentru copil, intr-un fel pentru traditie, pentru ca mincind la altii chestii din astea traditionale de Craciun, am zis ca macar de anul nou sa fac si eu ceva, sa vada el ca fac asta, indiferent ca nu-i pasa si ar fi fost la fel de multumit cu orice altceva care are carne dupa cum se vede si mai jos. Pofta imi e de sarmalele facute de bitter_moon, chiar daca nu stiu cum m-as impaca cu gustul ala dulce amestecat cu foaia de varza si foarte pofta imi e de ce a facut bucatareasa lui alali soia cu ciuperci. Soia folosita a fost bobul crud sau soia expandata? Exista textura din aia expandata care imita carnea tocata. Eu ma cam feresc de soia si va sfatuiesc si pe voi sa mincati asa ceva doar de pofta, nu mincare de zi cu zi.