wow! De la sarmale... Acum discutam care sunt mai sarmale ca altele...

Care sunt adevarate, originale, de firma.... E departe rau.
Sa cataloghezi ca "sarmale traditionale", e deplasat rau. Depinde de zona, depinde la ce generatie o raportezi. Nicidecum nu cred ca exista o retata universal valabila. Plus ca, un bucatar in adevaratul sens al cuvantului, asa cum spunea Jamie Oliver, este cel care stie ce anume vrea sa creeze si astfel poate susbstitui ceea ce nu are, ca efectul sa fie acelasi. In mai toate retele lui, o sa observam ca vb despre carne, branza, faina, etc, afirmand ca, daca nu ai ingredientul respectiv, merge inlocuit cu Y. Deci, a fi bucatar insemana sa ai aceasta abilitate. A avea aceasta abilitate insemana ca nicio reteta nu este batuta in cuie.
De aceea eu nu sunt bucatar
Dar am facut aceasta postare spre a ma destainui ca, si eu am preferat sarmalele vegetariene in detrimentul celor cu carne. Sarmalele pentru care m-am luptat sa se faca, si m-a costat muuult de tot, au fost din soia data prin masina si ciuperci. EX-TRA-OR-DI-NA-RE! Cinste bucataresei mele
Am gustat si cele facute "traditional", dar... doar una, apoi m-am reintors la preferatele mele.
Mentionez oficial ca nu a fost inlocuita grasimea cu nu stiu ce grasime vegetala. Ceapa nu a fost calita ci fiarta, ulei s-a pus foarte putin, iar sarmalele nu au iesit tari. Au fost perfecte! In folosul afirmatiilor mele o sa aduc un buletin oficial de analize!
Update: Sarmalele "nici de post", nici "vegetariene", ca nu mi-am propus niciuna din cele doua, s-au terminat... Ce sa fac acum? Nu mai am ce testa...
O analiza de scaun eventual ... e valabila?

(gluma nesarata, ne la locul ei, dar nu m-am putut abtine)
Ps. Sincer, chiar am fost dezamagit de inactivitatea pe acest topic. Ma asteptam ca acum de sarbatori sa vad imagini ce sa imi taie respiratia. Dar nu a fost asa. Iar pentru putinele imagini cu sarmale, s-a iscat iuresul asta... Pacat!