Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 05 Jan 2015, 17:00   #1974
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by anaemona:
Care prefacatorie? Daca te referi la un mod diferit de preparare al sarmalelor decit cel traditional trebuie sa gasesti alt cuvint. Prefacatoria este o caracteristica umana, folosind cuvintul asta ataci din nou.
in primul rand: La multi, ani!
cand ai scris primul mesaj, acela in care descriai "simptomele" sarmalelor care fierbeau si tot nu se mai rumeneau,dincolo de toata "copilarosenia" declarata ulterior, am simtit cat esti de necajita din cauza asta. nu stiu cat de greu este sa fii departe de tara natala si mai ales, de familia ta, dar imi pot inchipui si sincer, iti sunt alaturi, te compatimesc. in acelasi timp, m-am gandit ca ai vrut sa-ti alini cumva acest dor, incercand sa gatesti traditionalele sarmale, desi, stiam, pricepusem, era evident, ai declarat de mai multe ori ca nu mai consumi carne si oricum, se poate observa foarte usor din pozele pe care postezi, ca felurile de mancare pe care le gatesti, sunt foarte sarace in calorii, in grasimi, si, in general, mananci alimentele crude. apoi, m-am gandit c-ai vrut sa-ti alini acest dor, de sarmalele copilariei, dar, in acelasi timp, n-ai vrut sa renunti nici la noul tau mod de alimentatie, gatind aceste sarmale dietetice. te cred ca varza murata n-a fost buna (cum sa fie ca in Romania? nici gand!), dar, crede-ma, am mai zis-o, dar n- ai observat, probabil, si eu am incercat de-a lungul timpului sa gatesc sarmalele cu carne foarte slaba si sincer iti zic, nu au fost nici pe placul familiei, nici al musafirilor. in plus,am recunoscut in descrierea ta, aceleasi neplaceri pe care le intampinam si eu in timpul gatirii si cu toate astea, ma incapatanam sa nu renunt la carnea slaba.te mai cred si cand imi spui ca mama ta gatea sarmale de post foarte bune, imi plac si mie, dar, in acelasi timp, sa nu uitam ca si acelea contin destula grasime (vegetala, dar tot grasime).
ei, dupa atatea explicatii (sincere, chiar sincere!). as avea o intrebare: cumva, zana cea buna, a venit cu bagheta magica deasupra oalei tale de lut si a facut minuni cu continutul ei?
cand ai spus ca sarmalele ti-au iesit bune, sincer, nu te-am crezut, mai ales ca ai amintit si de carnea de curcan, care nici macar nu era aia de pe gat si din care ti-ar fi iesit niste sarmale cu adevarat exceptionale. despre aceasta prefacatorie vorbeam, dar daca nu a fost vorba de asa, imi cer iertare. chiar mi-ar fi placut sa vad macar o poza cu ele, asa cum ai mai pus, intr-adevar, in anii trecuti.

@biter_moon
te rog, vrei sa pui un link de unde sa ne documentam si noi despre toxicitatea carnii si mai ales despre toxicitatea amestecului de carne cu kaiser?
pana cauti unul, uite ce poti admira din umbra nucului batran al cinemagiei:
sarmalute-in-dovleac-55411.jpg

Last edited by rvn : 05 Jan 2015 at 17:06.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif