Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 04 Jan 2015, 18:30   #1970
bitter_moon
Senior

bitter_moon

Ȋmi pare rău să văd că de la o banală discuţie despre sarmale am ajuns să primim etichete pe care doar psihologii au dreptul să ni le pună, dar ȋntrucâtva eram pregătită pentru genul acesta de primire. Ori de câte ori am ȋncercat să interacţionez cu ceilalţi utilizatori activi pe forum, m-am lovit de un soi de rezistenţă pe care ȋn timp am identificat-o ca fiind orgoliul de cinefil. De această dată nici până acolo nu am reușit să ne ridicăm, căci conversaţia a alunecat către un nivel la care stăpân peste ideile din postări a fost orgoliul de bucătăreasă.

Dacă am fi continuat ȋn această notă, am fi ajuns să ne acuzăm reciproc că nu deţinem minime cunostinţe ȋn arta mânuirii făcăleţului ȋn ceaunul cu mămăligă, demonstrându-ne astfel valoarea de autentice gospodine ȋn societate. Dar se putea și mai rău, conform bancului despre cele trei calităţi pe care trebuie să le ȋntrunească femeia/soţia perfectă.

Așa că ȋl ȋnţeleg pe Twinsen că a oprit discuţia, deși nu aprob faptul că a șters postările făcute de marillion și rvn. Scuza lui marillion este că a fost suficient de cavaler ȋncât să apere două doamne ȋncolţite, chiar dacă a făcut-o pe un ton impus de antevorbitoarea lui. Suntem adulţi și putem face faţă ofenselor venite din partea unor oameni care nu au habar cum și cine suntem. Şi genul acela de postări ne ajută să ne cunoaștem ȋntre noi și să știm de cine să ne ferim pe viitor atunci când mai simţim nevoia să ȋmpartășim impresii, emoţii, aspecte din viaţa noastră, gândind naiv că ceilalţi ne ȋnţeleg trăirile. Personal nu voi mai face această greșeală și nici nu aș fi făcut-o dacă ȋn faţa ochilor mei nu ar fi ajuns acum câtva timp o postare ȋn care se spunea că forumul acesta care odinioară duduia de activitate, acum este pe moarte. Dacă mai aveam dubii, acum ȋmi este foarte clar de ce.

Dacă mai interesează pe cineva, atașez informaţiile oferite de Wikipedia pe tema sarmalei discordiei noastre. Părerea mea este că merită citite, măcar de dragul definiţiei date de Păstorel Teodoreanu prin oda sa.

Sarma - Wikipedia

Last edited by bitter_moon : 04 Jan 2015 at 19:17.
bitter_moon is offline   Reply With Quote sendpm.gif