Originally Posted by rvn:
Originally Posted by anaemona:
Nu am pus multa grasime, ba chiar carnea folosita e foarte slaba, carne tocata de curcan
|
stiu ca devin enervanta...dar, nu ma pot abtine: din cate stiu eu, singura parte anatomica a curcanului care este ideala pentru umplutura sarmalelor este gusa, adica adica portiunea de pe gat si piept cu piele si grasimea de-acolo. singura explicatie pentru care insist cu grasimea este simpla: varza si orezul din umplutura se fierb in grasime animala si din cate stiu (mai ales din propriile mele experiente), cu orice altceva ai inlocui grasimea, nu poate sa aiba efectul ei, din contra, sarmalele care au umplutura de carne slaba, ies ca ghiulele. rezultatul este dezastruos. si eu am incercat de-a lungul carieriei mele de gospodina sa schimb lucrul asta, in dorinta de a prepara ceva dietetic, dar, intre timp, mi-a veniut mintea la cap si am inteles, o data pentru totdeauna, ca singura si sigura modalitate prin care te poti bucura de savoarea lor adevarata, este sa folosesti o carne cu continut mare de grasime. altfel, va rog din suflet, nu mai numiti preparatele voastre asa, fiindca ele nu au nici o legatura cu sarmalele, sunt asa doar in mintea voastra pervers de pofticioasa si frustrant de severa cu modul de alimentatie pe care vi l-a impus.
|
rvn, nu esti enervanta, esti doar nestiutoare si neintelegatoare cu cei care nu-ti impartasesc bucuriile gastronomice. Eu am avut norocul sa maninc mai mult vegetarian de cind am fost mica, apoi am fost vegetariana destul de multi ani zic eu, 7-8, dupa care am inceput sa maninc carne in masura in care am vrut. Niciodata n-am poftit carne in perioada in care am hotarit sa nu maninc, ba chiar mi-a fost extrem de usor, pentru ca alegerea a fost justificata interior si in viata mea n-am fost nici perversa, nici pofticioasa. Mama face sarmale de post extrem de bune, pe care le-am preferat intotdeauna celor cu carne, nu sint deloc ghiulele si pot spune despre sarmalele mele de acum ca nu sint ghiulele, poate varza mai groasa a ajutat, cine stie. Este o arta sa gatesti mincare gustoasa vegetariana, vegana, raw sau cu carne. Nu toti posedam talentul sa le impletim armonios pe toate si nici nu cred ca e nevoie sa fie asa, pentru ca sintem diferiti. Nu prea am vazut vegetarieni/vegani acuzindu-i pe cei care consuma carne, in schimb nu stiu de ce unii omnivori se simt amenintati de vegetarieni si se simt datori sa le spuna ca ceea ce fac nu e bine. Eu personal cred ca stiu destul de multe despre nutritie ca sa fac intotdeauna alegerile alimentare cele mai bune pentru mine, o fiinta in continua evolutie, asa cum imi e si dieta. Poate tu esti frustrata, rvn, daca iti propui sa renunti la ceva ce iti place, dar eu intotdeauna cind mi-am schimbat dieta am fost pregatita mental pentru asta si asta tine de motivatiile personale si cum sint ele sustinute in viata de zi cu zi.
In mod normal nu ti-as fi raspuns, dar ai dat un raspuns general, in care mi s-a parut ca ai vrut s-o implici si pe bitter_moon si indirect ai implicat pe oricine citeste si face alte alegeri decit tine si mi s-a parut extrem de urit si egoist ceea ce ai scris, asa ca uite ca am raspuns, putin personal si putin generalizat.
Recunosc ca sint citeodata copilaroasa. Evident ca nu ma asteptam sa ma salveze nimeni pe 30 decembrie, am crezut doar ca scriu intre prieteni, fie ei doar virtuali.