Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 02 Jan 2015, 15:12   #1962
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by bitter_moon:
Delicioase, chiar daca nesanatose sunt sarmalele printre care se pune afumatura gen kaizer si/sau sorici. Nutritionistii recomanda a se folosi carnea de la un singur animal, pentru ca in combinatie este si mai toxica pentru organism.
cred ca sintagma "combinatie toxica pt.organism" este un pic exagerata. kaiserul si soriciul nu contin otrava. daca am aduce vorba, insa, despre calorii, da, aici, s-ar potrivi metafora "bomba calorica", care, nu ucide imediat, ci doar lent. imediat, se intampla alt fenomen: sunca din oala, se pune pe cel care mananca, dar nu-i bai, se poate da jos cu putin miscare zilnica.
in alta ordine de idei: in unele zone ale tarii, gustul sarmalelor poate fi imbogatit cu vestita afumatura sau simaivestitul sorici, o binecuvantare pentru cei ce adora traditia neaosa, cea mostenita de la strabuni. personal, nu am incercat acesta experienta, din doua motive: 1. la maica-mea nu am vazut niciodata sa puna. 2. kaiserul sau soriciul de cumparat, nu prea se compara cu cel de la Ghita din cotet. mai degraba, ar strica gustul sarmalelor, deci prefer sa nu risc. si-apoi, nici nu mi-ar placea sa aiba sarmalele, gust de afumat.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif