Originally Posted by Twinsen:
cinematografia asiatica e exact pe profilul meu si stiu zeci de autori de valoare asa ca fixatia asta pe Tsai nu mi-o explic...
|
este doar o chestie de gust,atata tot.
revenind la lista....
imi place diversitatea, cui nu-i place??? n-ar trebui sa devina o tortura vizionarea filmelor avand in vedere aceasta diversitate. ar fi fost culmea ca sa alegem toti filme europene, sau toti, filme asiatice. asadar, probabilitatea din acest punct de vedere fiind destul de mica, rezultatul este multumitor. imi imaginez miniturneul acesta, ca pe o calatorie in jurul lumii. stiu ca suna exagerat, dar metafora poate fi acceptata in cazul de fata. sunt si filme care se pot aseza la extreme, dar si filme care se pot asemana. afirm lucrul asta, fiindca m-a uimit un pic preferinta majoritatii pentru filme ale anilor 60'-'70. mi-am pus intrebarea de ce si m-am gandit ca oamenii revin intotdeauna la trecut cu placere, cu interes, pentru ca, poate, in filmele de acum 30-40 de ani, figura actorului avea o altfel de expresivitate si rolul lui in desavarsirea creatiei era mul, mult mai apreciat.
nu am vazut nici un film din lista, era de asteptat. am fost tentata odata sa vad Reprise, dar nu stiu ce s-a intamplat cu el, zace pe undeva, prin arhiva mea de filme. e timpul, asadar, sa revin asupra lui. ma bucur ca cineva a avut inspiratia sa-l propuna.
in fine,Tsai sau Deneuve, nu prea ar trebui sa conteze. fiecare autor are sau a avut ceva de spus in cinema la vremea lui si chestia asta ar trebui apreciata cum se cuvine. mi se pare important sa ne expunem parerile sub impresia unei vizionari cat mai recente, fiindca asta-i si scopul turneului, pana la urma: sa ne adune pe toti cei interesati si iubitori de film, intr-o mica sala de cinematograf virtuala.