"L'homme presse" nu mi-a lasat impresia ca a excelat la vreun capitol. daca tinem cont de faptul ca este o drama, opera a unui regizor cu inclinatie spre comedii, as zice ca tinta a fost cumva atinsa. Delon a intrat, cu destula abilitate, in pielea unui personaj bizar, destul de rar intalnit pe ecrane, cel putin eu, nu-mi aduc aminte sa mai fi vazut ceva foarte asemanator, doar personaje cu manii care se pot compara mai mult sau mai vag, cu aceea de care suferea d-l Niox.
desigur, nu este usor sa-ti stapanesti dorintele, obsesiile, dar, la un moment dat, personajul cu pricina, parca o luase de binelea pe aratura, devenise atat de putin credibil, mai ales din cauza situatiilor in care era pus de scenarist, incat, nici sarmul binecunoscut al lui Delon, nu reusea distraga atentia de la cum era de stangaci "construit" in esenta. Delon ne-a obisnuit cu rolul vesnicului seducator, dur si sigur pe el. politist sau gangster, femeile din preajma lui sunt victime sigure. de data asta, seducatorul a fost un personaj cu mare potential de vulnerabilitate, chestie pe care el a interpretat-o (dupa umila mea parere), in stilul obisnuit, stil care, cumva, de data asta, parca nu i-a iesit. si nu stiu de ce, imediat dupa aia, am avut tentatia sa revad L'eclisse. mi-era dor de Delonul din filmul lui Antognioni, de vulnerabilitatea lui de acolo, de erotismul sublim al scenelor in care, practic, se contopea si completa perfect cu Monica.
poate au vazut si altii pe omul grabit,poate si din alta perspectiva.astept impresii.
Last edited by rvn : 20 Nov 2014 at 23:54.
|