Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 13 Nov 2014, 03:27   #1940
anaemona
Guru

anaemona

rvn, mersi. Ce fac eu e nimic pe linga ce minuni faci tu in bucatarie. Eu mai mult cu pozele

alali, se vede ca n-ai prea dat pe topicul asta, altfel ti-ai fi dat seama putintel mai devreme ca rvn nu e barbat. Ah, un barbat care sa gateasca asa cum gateste rvn, cred ca e visul suprem al oricarei femei. Eu stiu tipa care a fost maritata cu bucatar si nu facea nimic acasa omul, il inteleg si pe el, era satul de ce facea la lucru, doar nimeni nu-si prea continua acasa munca de la birou, decit daca e tot de terminat pentru munca.

alali, sa revin la flori. Absolut toate sint comestibile.

- cea ca o panseluta e nasturel - Nasturtium officinale - pentru ca nu trebuie confundata cu alti nasturei, care nu-s comestibili (desi in mare parte, cu citeva exceptii care sint absolut otravitoare - eu stiu 2-3, absolut toate florile sint mai mult sau mai putin comestibile, depinde de cit timp n-ai mincat, ce acces ai la mincare, etc.)

http://www.sfatulmedicului.ro/Salate...fficinale_3618

Reteta de mai sus e cu frunze, dar e pusa floarea alaturi. Frunzele au un gust mult mai picant decit florile, din cauza asta prefer florile, iar gustul e asa cum am spus, picant, gust de wasabi, daca ai mincat - oarecum hrean, dar wasabi e putin mai soft.

- una galbena si una portocalie cu multe petale micute sint galbenele - extrem de comestibile - amare, dar e chestie de gust. Eu am mincat cam toata vara una pe zi.

- cele 2 flori micute, ca niste stelute sint limba mielului, absolut delicioase, dulci - mult prea putine. Pinca cind m-am apucat, acum, sa caut numele romanesc al florilor, pentru ca in afara de galbenele nu-l stiam la celelalte, nu stiam numele de limba mielului, dar romanii cei vechi au fost atit de intuitivi cu numele florilor - frunza plantei are perisori mici pe ea si e aspra ca limba mielului - eu stiam denumirea englezeasca, borage, care vine de la Borago officinalis, nimic nou ca englezii nu prea merg pe intuitie, prefera calea batatorita a latinilor. La fel e si galbeneaua, calendula in engleza, Calendula officinalis, cit de lipsit de imaginatie poti sa fii

- crengutele sint plante biblice, isop. Se foloseste in special ca planta medicinala, in ceaiuri, dar se poate minca.