View Single Post
Old 18 Jul 2014, 22:35   #31
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by marillion:
Sunt tare curios să-ţi văd reacţia în urma vizionării unui film ca Salò o le 120 giornate di Sodoma. Îţi spun de pe acum că are la bază un roman, nu e coşmarul unui regizor.
ha ha ha
si eu abia astept! sfat : alali, fa-o cu burta goala.
@marillion, am ajuns la concluzia ca in fime gasesti obsesii ale autorilor, in diverse forme. unele sunt doar sugerate, altele sunt fatis declarate. evident, personalitatea fiecaruia, imprima creatiei artistice o amprenta, dupa care ea este destul de usor recunoscuta. eu nu stiu, nu cunosc, dar poate voi stiti, ca sunteti mult mai documentati decat mine, vreun regizor important sau nesemnificativ, care sa-si fi schimbat stilul, conceptia despre cum sa-si zamisleasca creatia, de-a lungul carierei. toti incearca prin film sa se exprime, asa cum noi, cei ceilalti, care nu suntem artisti, vorbim, pur si simplu.
asadar, Salo chiar poate fi un cosmar, asa cum unii l-au considerat, dar, asta nu exclude posibilitatea ca altii, sa-l vada( perceapa) ca pe un vis frumos. tocmai de aceea am fost curioasa sa aflu de ce T. a folosit un cuvant atat de dur cand s-a referit la Portocala Mecanica, fiindca intr-o singura fraza, el a spus si ca-l detesta si ca--i apreciaza calitatile. este un soi de contradictie pe care nu am priceput-o, oricat a incercat el sa mi-o explice. valoarea sau nonvaloarea unui film nu este apreciata dupa gradul de violenta fizica,psihica,vizuala, sau dupa imoralitate. atata vreme cat prezenta lor angrenajul filmului sunt justificate, ele n-au cum sa lipseasca. mi se pare important ca un film sa transmita un mesaj sau mai multe, umanitatii, indiferent de mijloacele de expresie folosite, fiindca el este dedicat omului, nu extraterestrilor.
n-are trebui sa detestam filmele care incita la violenta sau prezinta devieri comportamentale de care suntem oripilati. ar trebui sa fim capabili sa luam ceea ce este bun in ele, fiindca cei care le interzic, nu realizeaza ca, interdictia, are intotdeauna efectul advers.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif