View Single Post
Old 15 Jul 2014, 23:18   #3672
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by anaemona:
Daca reduc taxele la angajator probabil le vor mari pe ale salariatilor, asta e masura peste tot. N-am inteles de ce trebuie sa ne purtam frumos cu firmele, pentru ca aduc joburi si nu cu salariatii, pentru ca sustin economia, atit cu taxele, cit si cu consumul.
pai, explicatia ar fi simpla. importanta este reducerea CAS pe total, mai bine sa reduca cota angajatorului, fiindca cea a angajatului inseamna o valoare mai mare a punctului de pensie (contribui mai mult la asigurarea personala). dupa cum toata lumea stie, ambele cote sunt calculate, retinute si platite de angajator. daca se reduce cota angajatorului, cred ca nu este greu de ghicit ca asta inseamna ceva economie de cheltuieli, mai ales in cazul firmelor cu cifra de afaceri mare. in felul acesta, angajatorii sunt stimulati sa evite folosirea muncii la negru, sa evite sa riste plata unor amenzi foarte mari, in cazul in care o fac, si in felul acesta, o parte din veniturile de pe piata neagra sa treaca la vedere pentru a putea fi la randu lor, impozitate.
problema, dupa parerea mea, nu ar fi neaparat reducerea impozitarii veniturilor. angajatorul intampina tot felul de probleme legate de legislatia muncii, de drepturile si obligatiile lui, de drepturile si obligatiile angajatilor. faptul ca, peste noapte (sa presupunem), angajatorii ar renunta la folosirea muncii la negru, ar declara toti salariatii, inclusiv venitul lor real, acest lucru, nu inseamna, automat, ca vor creste incasarile bugetare. una este sa declari, alta este sa si platesti!
din nefericire, in Romania, neplata stopajului la sursa a devenit de mult timp, sport national. iar in realitate, este foarte, foarte greu, sa recuperezi de unde nu exista decat scriptic, iar faptic, aproape deloc.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif