View Single Post
Old 14 Jul 2014, 01:51   #11
alali
Guru
 
alali
 
Join Date: May 2011
Posts: 871
si sa revin cu un nou rewiev, desi e tare interesant sa disecam un film...

The Boondock Saints (1999)

Se vorbeste mult de buget, de limbaj sau de prea multa violenta. Nu cred ca asta ar fi marea problema a filmului. Ci mediocritatea.
Cand spun mediocritate nu ma refer la catalogarea acestui film, a vreunui actor sau a regiei. E o mediocritate de poveste, mai bine zis din poveste. Personajele principale, niste mediocrii, inadaptati si vulgari, mai implica si religia intr-un fel de zeflemea in toata aceasta mizerie. Politistul, un geniu tarat in anonimat din cauza debilitatii si inclinatiei lui sexuale. Niste mafioti slinosi, gainari si retardati. Prietenul... aici e bomboana de pe coliva... Un tampit cum doar in site-comĀ“-uri mai poti intalni. Un fel de Simpson...
Daca acest film se vrea o oda adusa banalului sau nulitatii, este intr-adevar o capodopera. Dar daca filmul incearca sa creeze personaje, da un rateu greu de egalat.
Este un film de mahala, cu personaje de mahala, cu limbaj de mahala si cu decoruri autentice de.... de mahala, bineinteles.
Se discuta de vreo asemanare cu Tarantino... sau chiar mai bun... Doamne iarata-i ca nu stiu ce zic! Cum sa compari asta cu Pulp Fiction, Kill Bill, Django Unchained, Inglourious Basterds sau Reservoir Dogs!!!?
Jocul actorilor, bun, chiar foarte bun; nu e vina lor ca trebuie sa interpreteze niste nulitati. O regie interesanta, foarte bine construit filmul. Desi nu e enigmatic, actiunea are un curs foarte original. Scenariu slab, actori creionati prost. Decoruri de ghena. Nota 5,56!
alali is offline   Reply With Quote sendpm.gif