Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 11 Apr 2014, 00:03   #1880
MariaMona
Crazy Mama

MariaMona

E clar, nu poti sa faci din cacat bici, sunt de-acord.

Doar ca noi nu stim ce mostenim prin gene - de la parinti, bunici sau strabunici, ce e mai pregnant. Si ce vreau sa zic e ca daca un copil al unor parinti de cea mai joasa speta - fara loc de munca, fara educatie, fara o inteligenta practica - nu crede ca are vreo sansa sa treaca de aceasta "mostenire" (pe care nu e sigur ca o are - pentru ca, din cate stiu eu, poti mosteni trasaturi ale strabunicilor tai pe care parintii nu le au), normal ca nu va avea nici o sansa! Dar daca reuseste sa-si depaseasca conditia, va putea sa fie ceva mai bun - sa-si imbunatateasca viata si genele. Va spun sigur ca am vazut cazuri reusite - pe care majoritatea n-ar fi dat nici-un ban; adevarat - erau inteligenti si curiosi - spre deosebire de parinti, dar ca mediu si educatie, au depasit tot. Si cred ca trebuie sa credem in asta. Asta am vrut sa zic - nu poti sa stii exact ce mostenire genetica are un individ.

Dar, perfect de-acord, ce nu ai, nu ai... N-ai cum sa devii inteligent daca esti prost, frumos daca esti urat, etc.