Originally Posted by Twinsen:
anaemona, sa te lupti contra naturii e ca si cum ai inota impotriva curentului. Poate ca merge o vreme, dar e tare obositor si risti sa te ineci. Mare parte din trasaturile fizice si mentale sunt inascute. Daca esti predispus(a) la obezitate, poti sa bei apa plata cu lamaie ca sa te mentii cat de cat la acelasi nivel cu prietenii care infuleca pizza si cola. Daca esti prost, poti sa inveti din greu acasa ca sa iei un 6 cu felicitari, in timp ce colegul de banca ia 9 numai pe ce a ascultat in timpul orei de curs.
Sa incerci sa fii ce nu esti din nastere e o reteta pentru esec. Ai vazut cum o incercat Michael Jackson sa fie alb, desi era negru - cativa ani o tinut cat de cat, apoi a devenit un freak din punct de vedere fizic. Nici o cantitate de dorinta, meditatie transcedentala, epigenetica, fitness, mancare naturista nu va face mai mult decat sa-ti intinda pana la un punct natura reala. Iar intinderea asta daca e facuta exagerat, creaza tensiuni si pana la urma rupturi foarte greu de reparat.
|
Twinsen, n-am idee daca esti chiar interesat sa afli ceva nou sau doar iti place sa contrazici. E ok si intr-un caz si in altul, eram doar curioasa. Asa zisa predispozitie la obezitate e emotionala. Daca depasesti bariera emotionala, depinzind de o multime de alte lucruri, gen ce virsta ai, ce boli, daca ai boli, ai sanse foarte mari sa scapi de greutatea de prisos.
Apa cu lamiie s-o bei cind? Inainte sau dupa pizza? Sau in timp ce ceilalti maninca pizza?
Apropos de trasaturi mentale innascute. Cunosc un tip cu o memorie fantastica. Iti recita paragrafe intregi din carti citite o singura data si alte chestii extraordinare. Ghici ce? Are parinti extrem de normali si un frate la fel de normal. O singura data mi-a povestit ca si-a antrenat memoria de mic, de pe la 6-7 ani si chiar mi-a sugerat sa mi-o antrenez si eu cu filme, stiind ca ma pasioneaza.
Ce a facut MJ e putin cam drastic si daca intelegeai ultimul meu mesaj nu mi-l dadeai drept exemplu. Expresia schimbata a genelor e in interior ca urmare a mai multor factori, inclusiv tot ce ne inconjoara. MJ a incercat sa schimbe ceva doar in exterior si asta n-are valoare, trebuie mentinut in permanenta si ai sansa sa se strice, cum s-a intimplat si la el. Schimbarea expresiei genetice, nu a genelor, pentru ca DNA-ul iti ramine acelasi, in interior nu e impotriva naturii, e o evolutie fireasca, naturala.
Originally Posted by rvn:
ce-mi place cand unii dau perdeaua la o parte!
|
Am asa o impresie ca pina acum am purtat o discutie amicala si chiar daca eu cu Twinsen nu avem aceleasi pareri, totusi discutam civilizat si ni le argumentam. Nu iti inteleg in nici un fel interventia.
Originally Posted by rvn:
asta-i doar asa.....la prima cautare:
|
rvn, iti inteleg punctul de vedere, daca ai auzit de 5-10 exemple in presa extrapolezi la toata lumea. Nu ma intereseaza sa caut contraexemple pe tema asta. Te-am intrebat care sint meseriile specifice la care te-ai referit, unde trebuie sa-ti mentii silueta, ca femeie, pentru ca la femei te refereai, in afara de cele in care esti expusa nu doar colegilor de serviciu ci unui public mai larg.