Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 10 Apr 2014, 23:10   #1876
MariaMona
Crazy Mama

MariaMona

Originally Posted by Twinsen:
anaemona, sa te lupti contra naturii e ca si cum ai inota impotriva curentului. Poate ca merge o vreme, dar e tare obositor si risti sa te ineci. Mare parte din trasaturile fizice si mentale sunt inascute. Daca esti predispus(a) la obezitate, poti sa bei apa plata cu lamaie ca sa te mentii cat de cat la acelasi nivel cu prietenii care infuleca pizza si cola. Daca esti prost, poti sa inveti din greu acasa ca sa iei un 6 cu felicitari, in timp ce colegul de banca ia 9 numai pe ce a ascultat in timpul orei de curs.

Sa incerci sa fii ce nu esti din nastere e o reteta pentru esec. Ai vazut cum o incercat Michael Jackson sa fie alb, desi era negru - cativa ani o tinut cat de cat, apoi a devenit un freak din punct de vedere fizic. Nici o cantitate de dorinta, meditatie transcedentala, epigenetica, fitness, mancare naturista nu va face mai mult decat sa-ti intinda pana la un punct natura reala. Iar intinderea asta daca e facuta exagerat, creaza tensiuni si pana la urma rupturi foarte greu de reparat.

Nu sunt de-acord! Nu stiu ce specializare ai tu, ce ai studiat, eu am studiat putina psihologie si pe atunci se preda ca individul este facut din trei (sau patru) lucruri: mostenirea genetica, educatie (si mediu) si temperament - toate trei influentand destinul unui om. Normal ca daca doua din trei iti sunt potrivnice, ar fi greu sa razbesti dincolo de conditia ta, dar daca lucrurile sunt cat de cat echilibrate si vrei, ai mari sanse sa devii mai mult decat au fost parintii si bunicii tai. Si sunt de-acord cu asta - ca fosta profesoara care am vazut copiii dupa 10 ani si ca om care observa oamenii. Eu cred ca oricine are mai multe sanse daca vrea sa se ridice deasupra conditiei oferite de parinti si genetica, de exemplu. Daca n-am gandi asa, Maria Tanase ar fi murit vanzand seminte... Iar Michael Jackson suferea de o boala - vitiligo - la fel de reala ca si muzica lui.

Last edited by MariaMona : 10 Apr 2014 at 23:28.
MariaMona is offline   Reply With Quote sendpm.gif