Originally Posted by Twinsen:
Am recitit, vad acelasi lucru: "importante nu sint genele".
Cand spui "importante nu sint genele ci cum se manifesta ele" e ca si cum ai zice la handbal "importante nu sunt jucatoarele din lot, ci cum joaca echipa". Dar asta e un mod fals de a vedea problema, in esenta tot jucatoarele sunt cele mai importante. Ca mai vine antrenorul epigenetic si pastreaza niste jucatoare in banca de rezerve, eventual le mai da un sfat la cele cei care joaca, asta e altceva.
|
Twinsen, e treaba ta ca nu vrei sa intelegi, desi exemplul pe care l-ai dat e bun, nu pentru gene, dar pentru jocul de echipa. Da, in echipa conteaza doar unitatea, nu fiecare individ in parte. Pot fi jucatoare mediocre care sa aiba un antrenor bun si echipa sa fie mai buna decit alta unde sint jucatoare mai bune, care in meciuri actioneaza de capul lor.
Am jucat si eu ceva handbal, nu destul de avansat, dar cea mai buna prietena a mea din copilarie a jucat baschet profesionist si pot sa-ti spun ca antrenorul nu tolera deloc aerele si dadea afara din echipa tipe care erau foarte bune dar nu se comportau cum vroia el.
Pentru gene, un exemplu ar fi, cum se va comporta un copil bun intr-un anturaj prost, dar unul mai zbuciumat intr-un anturaj numai de copii studiosi? Nu e important ca unul e bun, altul e zbuciumat, sint sanse mari sa-si schimbe comportamentul din cauza celor din jurul lor.