Originally Posted by Twinsen:
Doar o mica nota: epigenetica nu spune defel ca genele sunt neimportante. Spune ca genele se pot manifesta in diverse moduri - un exemplu ar fi ca un neuron arata diferit de o celula din ficat, desi au exact aceleasi gene. Dar de fapt tot genele sunt baza pentru formarea ambelor.
|
Twinsen, cred ca trebuie sa recitesti ce am scris si sa nu-mi pui cuvinte pe care nu le-am folosit in circa.
Am spus ca epigenetics spune ca nu genele sint importante ci felul in care se manifesta. Asta nu inseamna ca genele sint neimportante. Poate trebuia sa spun ca genele nu sint cele mai importante, oricum felul in care am scris nu ar trebui sa indice ca am spus ca genele ar fi neimportante.
Poti mosteni un material genetic predispus la diverse boli, pe care le-au avut atit bunicii cit si parintii, dar daca traiesti o viata fara stres, maninci sanatos, ai sanse mari sa nu te imbolnavesti, ba chiar sa transmiti copiilor tai gene mai bune decit ai primit tu. Sint multe alte exemple fascinante, legate de ceea ce ne-au transmis stramosii nostri prin experientele lor, exemplu o trauma poate cauza transformarea unei gene in viitoarea generatie, transformare care se va pastra pe mai multe generatii.