Originally Posted by MariaMona:
Brussels sprouts, varza de Bruxelles - e cam ca varza normala - doar ca e minuscula. Mie nu-mi place in mod deosebit, desi sunt innebunita dupa varza normala. O folosesc cu precadere la ciorbe de legume, dar nu foarte des.
|
Originally Posted by faraimaginatie:
Da, brussels sprouts e. Mie imi place mult, ma ales numai pusa in aburi putin, un pic crunchy asa. Si am pus niste rosii dezhidratate peste. Si ce am acolo de seamana cu coliva e o salata cu burghulr wheat (habar n-am cum se traduce asta, e un fel de cereala), ceapa rosie, porumb si un dressing din ulei de masline, mustar cu boabe, miere, boabe de coriandru, sare si piper. e o salata rece care-a fost extrm de gustoasa. 
|
Mersi Mona si mersi faraimaginatie. Poate anul asta ma incumet sa gust si eu verzisoarele astea mici

o sa le astept in piata, banuiesc ca toamna se culeg, le-am vazut, cresc pe o tulpina subtirica si in piata le cumperi direct asa, nedesfacute, sper ca gustul celor din piata e mai bun decit ce gasesti in magazin aduse cine stie de pe unde.
Mona, tocmai mi-ai dat ideea sa fac varza cu paste astazi
faraimaginatie, exista bulgur in Romania, n-am mincat niciodata. Daca vreodata vrei sa faci o salata fara cereale, pune in robotul de bucatarie conopida sau conopida amestecata cu radacina de patrunjel (eu prefer amestecate) si maruntestele pina ajung de marimea bobului de orez, dupa care le poti folosi in salate ca si cum ai folosi quinoa sau bulgur sau cuscus. Ti-am dat ideea ca o variatie. Sa nu faci multa. Eu uit ca doar eu maninc asa ceva si intotdeauna fac mai mult decit maninc. Mai mult de o zi nu prea merge tinuta in frigider, depinde si ce altceva pui in salata.