Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 08 Apr 2014, 20:35   #1865
anaemona
Guru
 
anaemona
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 2,704
Originally Posted by sigalia:
In bolul acela nu e altceva decat niste lapte cu gris,facut mai subtire,mai fluid.
Aveam chef de ceva dulce cu fructe si nu gaseam in ce sa le impachetez repede.
Nu pot decat sa sper in clementa voastra fata de o asemenea combinatie.Siropul l-am alcoolizat cu putin cherry si asta a salvat de la banalitate gustul,de loc rau,credeti-ma.
Mie imi plac tartele cu fructe.Ca sa fie mai fine si mai putin calorice cred ca se poate renunta la cosuletul din aluat ; crema plus glazura de fructe se pot pune in boluri, da chiar si mai interesant.
Voi faceti tarte ? Cum gatiti crema ?

sigalia, dupa mine puteai minca fructele fara sa le impachetezi in nimic Desigur ca daca ai avut chef de ceva mai deosebit, e foarte interesant sa faci lucruri noi in bucatarie; eu fac asta in fiecare zi.

Eu n-am facut niciodata in viata tarte, tocmai partea aia gelatinoasa si dulce imi displace, dar idei de creme am berechet. Din pacate, crema de nuca de cocos, care-mi place mie cel mai mult, e destul de greu de facut din nuca uscata, n-am testat ce se intimpla daca pui fulgii la inmuiat si ii lasi destul de mult ca sa devina usor de amestecat intr-un blender. Dar poti face usor o crema de mere, tot cu blenderul. Stropesti feliile taiate cu lamiie, mai pui putina lamiie si in blender, ca sa nu ti se oxideze si eventual pui ceva care sa inchege crema, dar poti sa o lasi si asa. Poti face gris cu apa si crema de mere sau pui flax seeds sau chia seeds in loc de gris, dar ii schimba consistenta finala, poti testa sa vezi daca iti place, oricum poti pune putin, doar o lingura de flax sau chia macinate.
__________________
"Bravery is by far the kindest word for stupidity."
anaemona is offline   Reply With Quote sendpm.gif