Originally Posted by MariaMona:
By the way, voi aveti copii? Ce ganditi in privinta alimentatiei lor? Sau cum ati face daca ati avea copii? Am vazut trailerul unui film cu Bette Midler parca in care mama nu le daduse voie copiilor niciodata sa manance tort si mi s-a parut destul de extrem. Voi ce ziceti?
|
sunt total de acord cu ce-ai scris, fiindca si eu gandesc la fel. nici eu nu sunt de acord cu extremele,dintr-un motiv foarte simplu. organismul nostru s-a adaptat in zeci de mii de ani la modul asta de hrana, iar daca acum, il privam fortat de anumite alimente din care el isi ia ce are nevoie pentru a mentine pe termen lung, functionarea normala a organelor vitale, a metabolismului in general, nu facem decat sa-l imbolnavim mai tare.
convingerea mea (cum am mai spus-o) este moderatia si schimbarea modului de viata (daca cel pe care-l avem, ne afecteaza sanatatea, starea generala). nu slabim si nici nu intinerim, doar fiindca renuntam la carne, oua, lapte, zahar, ulei si alte alimente, mai mult sau mai putin prelucrate. nici n-am avea cum sa ne hranim 100% natural, fiindca asa ceva nu mai este de cateva zeci de ani, posibil.
am credinta ca tot din ceea ce gasim de vanzare, in magazine, in stare proaspata, este conservat sau tratat chimic,in diverse forme, pentru a-i mari valabilitatea si mai ales, pentru a nu se deprecia aspectul fizic. mi se cel putin naivitate, sa credem ca exista fructe exotice, aduse de peste mari si tari, care sa nu fie pline de astfel de substante, la fel cum sunt si legumele din extrasezon.
si eu gatesc mancaturile cu asemenea legume si sunt constienta ca odata cu vitaminele de care organismul are nevoie, inghit si pesticide. nu stiu cat de toxice sunt in realitate, dar, nu degeaba au existat destule avertizari din partea unor persoane (institutii) avizate, pe care, n-am cum sa le ignor.
am trait pana la 20 de ani fara sa mananc iarna rosii,vinete,dovlecei,ardei (ca sa le numesc doar pe-alea clasice) in stare proaspata si n-am murit ( de foame). ei bine, o sa mor de chimicalele din alimentele zilelor noastre, asta daca nu ma omoara inainte de asta, stresul si poluarea imensa in care traim.
Mona, desigur, copiii au nevoie cel mai mult de hrana diversificata si cat mai sanatoasa si cel mai sigur mod in care le-o putem oferi este sa le gatim in fiecare zi, feluri de mancare cat mai gustoase si delicioase si chiar sa-i motivam pe ei, sa ne ajute sa o facem. in felul acesta, copiii vor manca cu mai multa placere, stiind ca acolo se afla si aportul lor. am observat ca le gatesti fetelor tale tot felul de dulciuri, dar si supe sau alte minuni. bravo tie! ar fi si pacat sa n-o faci, fiindca am considerat ca, intotdeauna, o familie, se uneste cu adevarat, in intregime, numai in jurul mesei.