Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 28 Mar 2014, 19:29   #1836
anaemona
Guru

anaemona

faraimaginatie, urzicile le culeg din parc. Nu as culege nimic de pe marginea drumului, pe unde circula masini. Sau poate as culege ceva extrem de rar ce stiu ca n-am gasit nicaieri in alta parte. Daca ai un parc putin mai salbatic, o padurice cu un piriu, pe-acolo poti gasi urzici. Apar de vinzare in piete, eu pot cumpara de aici, 5$ o punguta, nu-ti ajunge nici sa faci o portie de mincare bineinteles ca se vind persoanelor care habar nu au ce pot face cu urzicile.

Am renuntat fara probleme si la brinza si la vin. Evident ca daca vreau maninc sau beau fara probleme, nu-s ca la AA, unde daca reincepi sa bei nu te mai poti opri. Vad ca sint ok si fara oua, in curind renunt si la apa si va spun atunci unde am ajuns

Cilantro e planta verde care iese din saminta de coriandru. Seminte macinate pun in mincare si-mi plac. Planta verde, care seamana f. mult cu patrunjelul nu o suport, miros si gust. Italienii o folosesc, eu n-am mincat niciodata copil fiind, asa ca nu am fost obisnuita cu gustul. Oricum gusturile se schimba. Prima data cind am mincat avocado mi s-a parut oribil si aveam acces la cele mai bune fructe posibile. A doua oara cind l-am descoperit mincam avocado non-stop. De atunci sint inebunita, maninc aproape zilnic. Si eu zic ca e o pierdere sa-l pui in smoothie, dar citeodata am jumatati sau mai putin si nu vreau sa se oxideze.

Daca nu-ti place banana, nu-ti place, nu trebuie sa te fortezi sa maninci. Pentru mine banana e o solutie de fast-food, cind nu am nimic de mincare, imi da destula energie si nu ma apuc sa maninc alte prostii. Poate iti place papaia, ar putea avea o consistenta asemanatoare in smoothie, dar daca nu-ti place fructul, in sine, in mod deosebit nu incerca, gustul final e destul de puternic si dulce. Mie imi place destul de mult papaia, dar cind imi pun in smoothie trebuie sa-l dezdulcesc cu lamiie la sfirsit, altfel nu-mi place.