Originally Posted by rvn:
Originally Posted by MariaMona:
|
Rvn, visinele pot fi si din congelator si din borcan.
|
pot fi, desigur, numai ca nu arata ca ele.
cand eram mica, aveam in curte un visin ale carui fructe se coceau pe la inceputul lunii iulie. parca le vad si acum in fata ochilor, visine mari, sangerii, dulci-acrisoare, o bunatate! abia asteptam sa se coaca, sa pot gusta. din pacate, natura dezlantuita a facut ravagii intr-o vara, chiar cand visinul era aproape gata sa ne ofere fructele lui pline de aroma unica pe care nu am mai regasit-o niciodata de-atunci, la nici o visina gustata.
p.s.:de cate ori pun visine in pandispan, se innegresc la copt. dar poate asta este doar din cauza faptului ca eu il fac numai in sezon, cand fructele sunt proaspete, dar, oricum, orice forma de consevare, le schimba automat, culoarea. sau, poate, photoshopul joaca ceva feste, n-am de unde sa stiu...
|
Mie nu mi se innegresc, dar folosesc fructe din visinul meu fermecat - congelate. Si visinul nostru face visine asa cum spui, dar nu in fiecare an. Daca e un an prost, face visine mici si mai uscate (si mai putine), iar daca e un an bun - cum ar trebui sa fie asta, cred - i se apleaca crengile de bogate ce sunt, nici nu pot sa le culeg pe toate - sunt pana sus sus si sunt mari, carnoase si delicioase. Intr-un an bun, in afara de visinele pe care le folosesc imediat - la prajitura, inghetata sau la mancat, pot sa imi umplu un sertar de congelator cu pungute pentru prajitura.