Mda.
Am glumit eu, dar acum vorbesc serios, punand umarul la stricarea propriei reputatii in public:

mie nu-mi place teatrul. Adica sa merg la teatru. In ultimii x ani de cand sunt in Bucuresti am fost doar de 2-3 ori la teatru si asta
conjunctural, tras de cineva, de unul singur nu m-as fi urnit. Nu consider ca daca iti plac filmele e obligatoriu sa-ti placa si teatrul si nu vad nimic rusinos sa recunosc asta. La prima vedere ambele opereaza cu acelasi material (actori, replici, scenografie, un regizor care ii coordoneaza), asemanari importante. Dar cred ca ceea ce le diferentiaza e mult mai puternic decat ce le aseamana si aici cinemaul prin mijloacele lui castiga net din punctul meu de vedere. Nu-s complementare. Eu am o problema sa ma uit 2 ore la un plan fix cu actori. Trebuie sa existe variatia mijloacelor pe care ti le ofera un film, constientizez treaba asta cand spun de ce nu-mi place teatrul. Si uita-te la Purcarete, cel mai bun exemplu: e genial in teatru (indiscutabil printre cei mai buni regizori europeni de teatru), cand a trecut la film a fost un esec.
Eu tind sa fiu mai ingaduitor cu actorii care aleg sa joace si in telenovele, si in reclame. Viata de actor de teatru in Romania e platita mizerabil, e o chestiune de supravietuire. Nu ma deranjeaza daca acelasi actor joaca si intr-o telenovela si la un regizor bun de film. In cazul ala o fi ramas omul cu sechele.