Originally Posted by Twinsen:
Personajul central, tanara Lisa e in centrul acestui vartej eterogen, asa ca e foarte greu de sustinut ca om real. Solutia cea mai draga scenaristilor in astfel de situatii e sa zica ca personajul e nebun, ceea ce le da frau liber sa faca ce vor din el. In cazul de fata avem o pseudo-"tulburare histrionica de personalitate" ceea ce in film se traduce intr-o fata cu simtaminte morale puternice, dar simultan rea si sexy. Prima parte pentru a crea gadila emotiile audientei, a doua parte pentru a-i gadila alte zone. Anna Paquin face un rol reusit scotand cam se se poate din scenariul asta.
|
descrierea pe care ai facut-o personajului principal, suna un pic cam dura. observatiile tale sunt corecte, atat cele referitoare la film, pe ansamblu, cat si cele despre protagonista.
mi-a placut si personajul, si actrita, desi, parca Anna mi-a dat impresia, pe alocuri, ca diferenta de varsta intre ea si cea a Lisei, este vizibil clara. cred ca fizionomia ei nu este prea potrivita pentru a interpreta un asemenea rol. pe de alta parte, a intrat destul de bine in pielea adolescentei, reusind faca din instabilitatea emotionala, ceva fermecator.
dincolo de tot ce-ai spus despre ea, Lisa are o dorinta arzatoare de a se maturiza si face tot posibilul sa arate celor din jur, ca poate fi tratata ca un adult, de la egal la egal. dar, asta-i doar fatada.
sta de vorba cu profesorul de matematica, picior peste picior si schimba replici seducator-inteligente, lucru pe care-l face, de fapt, cu toti profesorii. pe mama sa o pune la punct aproape de fiecare data. astea sunt manifestari ale unei personalitati puternice si independente. in realitate, Lisa este total lipsita de experienta vietii, manifestarile ei de copil sunt numai in intimitate.
nu putem avea pretentia de vedea consecventa in actiuni, la un asemenea personaj, pentru ca, pur si simplu, este la varsta cand se loveste cu capul de pereti.