Originally Posted by Twinsen:
Cand citesc ce spue Maria despre "nepoata care a avut mari probleme din cauza unor grupuri de pe net din alta tara", eu vad cu totul altceva. O nepoata care a avut probleme din cauza ei insisi si a persoanelor din jurul ei, dintre care parintii au rol esential.
.
|
Ai dreptate, clar, stiu si stiam inainte de a scrie
eu ce am scris. Chestia e ca lipsa unor sentimente in familie si aparenta existentei lor in spatiul virtual pot duce la adolescenti la chestii cam naspa. Bine ca se pare ca la fata de care ziceam s-au rezolvat. Aleluia!
Mie, cum am zis, netul imi provoaca angoase doar in legatura cu viitorul fiicelor mele. Uneori ma simt ca intr-un SF. Incerc sa le invat sa fie oameni adevarati wherever si sper sa aplice chestia asta si pe net; am pe net safe nu stiu cum, nu pot intra deocamdata copiii pe net fara parola, dar stiu ca in cativa ani va trebui sa le iau propriul calculator cu propriul net si atunci, vorba ceea "the world is your oyster". Nu ne putem creste copiii intr-o colivie de aur, dar totusi e greu sa intuiesti mereu ce si cand trebuie sa le zici tinerilor. Nu as vrea sa nu fi existat internetul, dar as vrea poate sa fi avut mai mult timp sa le explic ce si cum...mai ales acum cand orice idiot are net, care nu stie nici macar ce e aia 'enter' sau 'cancel' sau alte chestii din-astea super flu...