Şi de la capăt: în urma creşterii numărului de vizualizări zilnice, mă simt nu doar îndreptăţit ci chiar obligat ca să amănunţesc mai mult problema.
- una din cele mai încrâncenate dispute din tot topicul despre filmul lui Mungiu, o fost aceea despre scenografie, adică despre decoruri: din momentul în care i'am întrebat pe toţi, adică le'am arătat că n'au observat nici măcar atâta lucru ca tabloul dadaist al camerei de cămin studenţesc a celor două eroine, în care se vedeau la un loc chiloţi puşi pe calorifer, borcane de ness, sticle de lapte, vaze cu...imortele, ceşti (cu însemnele inconfundabile ale cantinei studeţeşti), etc. - mi s'a răspuns că sunt total în afară, respectiv că n'am habar că asemenea mizilicuri sunt chestii elementare pe care ca atare le învaţă orice student de anul I...
Geaba le'am atras atenţia că eu vorbesc despre cu totul altceva, adică despre...comunism, adică de o noutate absolută în cinematografia naţională, adică despre scobitul în nas din "Marfa şi banii", sau despre descălţarea obligatorie a musafirilor din 432!
De unde să fi ştiut eu că aveam de'a face cu o altă lume, că vorbeam limbi...diferite, că aveam de'a face cu nişte oameni care nu auziseră nici măcar de...Gogol:
- "Măi oameni buni, cum puteţi voi să vă atârnaţi izmenele la uscat de'a dreptu pe....gardul de la uliţă?!"
- "Păi ce'are?!" răspundeau senini ţăranii: "Că nu le fură nimeni!"
Last edited by MelosNegros : 26 Dec 2013 at 08:52.
|